Δεν είναι λάθος η συνταγή της Λίγκας!

Την ώρα που όλος ο πλανήτης στρέφεται κατά της Γερμανίας και της Μέρκελ για την εμμονή της στα μέτρα λιτότητας που οδηγούν τους λαούς της νότιας Ευρώπης στην εξαθλίωση, στην Ελλάδα έχει ανοίξει μέτωπο κατά της Σούπερ Λίγκας για τα μέτρα χαλάρωσης στις ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση!

Θα μου πείτε ότι η σύγκριση είναι ακραία. Μπορεί και ναι. Σε κάθε περίπτωση όμως, αφορά σε οικονομική δραστηριότητα και έχει να κάνει με την επιβίωση δεκάδων επαγγελμάτων.

Αν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας πάψουν να είναι ανταγωνιστικές, έστω και με τον τρόπο που εφευρέθηκε από την Γενική Συνέλευση της διοργανώτριας, το ποδόσφαιρό μας θα απειληθεί με διάλυση πριν της ώρας του.

Βεβαίως και η Λίγκα θα έπρεπε να έχει κάνει αρκετά πράγματα νωρίτερα, σε συνεργασία με την ΕΠΟ και την όποια Πολιτεία μπορούσε να βρει μπροστά της στο προεκλογικό κλίμα των τελευταίων μηνών.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι έπραξε άριστα. Ωστόσο, δίνει μια μάχη για να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα των ομάδων σε ένα επίπεδο.

Μαζί με τις 16 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας κινείται ένα ολόκληρο σύστημα. Αν 6 από τις 16 ομάδες δεν μπορούσαν να κάνουν έστω και περιορισμένες μεταγραφές ή ανανεώσεις, πολλοί ποδοσφαιριστές θα έβγαιναν άμεσα στην ανεργία.

Ένα πρωτάθλημα χωρίς 6 ΠΑΕ, κάποιες από τις οποίες έχουν μαζί τους και αρκετό κόσμο, θα ήταν άχρωμο, άοσμο και άγευστο. Οι φίλαθλοι θα το περιφρονούσαν ακόμα περισσότερο και αρκετός κόσμος θα έχανε το ψωμί του.

Γύρω από το ποδόσφαιρο κινούνται από τα ΜΜΕ κάθε είδους (έντυπα και ηλεκτρονικά) μέχρι τις εταιρείες αθλητικών ειδών, τους χορηγούς (μεγάλους και μικρούς) των ΠΑΕ, τους γιατρούς, γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, απλούς υπαλλήλους έως τους δεκάδες μικροπωλητές των γηπέδων.

Δεν πιστεύω να χαίρεται κανείς για την μίζερη εποχή που βιώνει το άθλημα, ούτε για την υποχρέωση των ποδοσφαιρικών αρχών να χαλαρώνουν διαρκώς τους κανονισμούς. Σε άλλες εποχές αντίστοιχες ενέργειες θα ήταν κατακριτέες.

Σήμερα όμως, δεν πρέπει να αναζητάμε τρόπους για να αυξήσουμε τις στρατιές των ανέργων, αλλά να τις περιορίσουμε έστω κι αν το τίμημα είναι η αλλαγή κάποιων κανονισμών που ηχούν περίεργα στ΄ αυτιά μας.       

Η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ σίγουρα δεν υπερηφανεύονται για τις αποφάσεις που υποχρεώνονται να λάβουν. Επιχειρούν όμως, να κρατήσουν ζωντανό ένα χώρο που και χαρά δίνει κάπου-κάπου στον κόσμο, αλλά και ένα σημαντικό κύκλο εργασιών προσφέρει στην δοκιμαζόμενη κοινωνία μας. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.