Είδωλα, ελπίδες και απογοητεύσεις!

Διαβάζοντας το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τον ΠΑΟΚ κατάλαβα γιατί έγινε μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Γιατί πρόκειται για ένα πόρισμα που «αγγίζει» τις κατά καιρούς διοικήσεις του Θοδωρή Ζαγοράκη, στις οποίες μετείχε και ο Ζήσης Βρύζας. Κι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο με τα πρότυπα που έχουν εμπνεύσει κατά καιρούς τον κόσμο της ομάδας, τότε τι άλλο μπορεί να περιμένει ο οπαδός του ΠΑΟΚ; Από πού να πιαστεί και σε τι να προσδοκά;

Η ΓΣ του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ αποφάσισε να συγκροτήσει μια επιτροπή διαφάνειας που θα έκανε ελέγχους ΠΑΕ και ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Το πόρισμα του ελέγχου της τριετίας 2007-2010 για την ΠΑΕ έφθασε την περασμένη εβδομάδα στο σημείο να κυκλοφορεί ως φέιγ-βολάν σε κάθε δημοσιογραφικό γραφείο.
Πριν όμως, συμβεί αυτό υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα, ο οποίος με βάση τα δημοσιεύματα, ζήτησε το πόρισμα και από τον περασμένο Νοέμβριο έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να αρχίσει την έρευνα και τις καταθέσεις γύρω από το θέμα.
Κατά συνέπεια όταν με το θέμα ασχολείται τους τλευταίους 7 μήνες η δικαιοσύνη ο Τύπος και οι δημοσιογράφοι δεν δικαιούμαστε να το παίζουμε δικαστές. Δικαιούμαστε όμως, να έχουμε την ορθή ενημέρωση και για να πληροφορήσουμε με την σειρά μας σωστά τον κόσμο και για να κρίνουμε δίκαια τον Ζαγοράκη, τον Βρύζα και τον οποιονδήποτε παράγοντα διαχειρίζεται τα χρήματα του κόσμου.
Ξεκαθαρίζω ότι είμαι υπέρ του ελέγχου που επιχείρησε να ασκήσει ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ. Διότι ο ερασιτέχνης δεν είναι απλά το 10% της κάθε ΠΑΕ. Είναι ο θεματοφύλακάς   του συλλόγου. Για τον ΠΑΟΚ υπάρχει κι ένας λόγος παραπάνω. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια πρόκειται για διοίκηση πρωτοδικείου, την ευθύνη του διορισμού της οποίας φέρει ο ερασιτέχνης.
Στο πόρισμα αποκαλύπτονται πολλά και διάφορα. Όπως δάνεια σε υπαλλήλους της ΠΑΕ που αρνούνται ότι τα έλαβαν, η διευκόλυνση της… διευκόλυνσης από και προς τον Ηλία Βιολίδη, τα υπέρογκα ποσά σε μάνατζερ παικτών, τα απίστευτα συμβόλαια σε ποδοσφαιριστές που πέρασαν και δεν ακούμπησαν στην Τούμπα και γενικά ένας τρόπος λειτουργίας της εταιρείας που φανέρωνε υγεία και ευμάρεια κι όχι μια ΠΑΕ με χρέη που έπρεπε να επιχειρήσει την απομείωσή τους κι όχι την αύξησή τους.
Κάτι σαν την Ελλάδα που οδηγήθηκε στο μνημόνιο, δηλαδή.
Πριν από μερικούς μήνες στη θέση που είναι σήμερα ο Θόδωρος Ζαγοράκης βρισκόταν στην ΑΕΚ ο Ντέμης Νικολαϊδης, ύστερα από ένα αντίστοιχο πόρισμα.
Οι οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στήριξαν όσο τίποτα τα ποδοσφαιρικά είδωλα των ομάδων τους, αλλά σήμερα μοιάζουν περισσότερο απογοητευμένοι από ποτέ.
Και οι δύο πρώην πρόεδροι επιχειρούν πια να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες μόνο και μόνο γιατί δεν κατάφεραν να οργανώσουν τις ομάδες τους με τα σωστά τεχνοκρατικά πλαίσια. Η προσωπική περιουσία του Νικολαϊδη είναι μάλιστα δεσμευμένη. Και οι δύο ίσως να έχουν μετανιώσει με την εμπλοκή τους στα διοικητικά των αγαπημένων τους ομάδων.
Στην ίδια παρέα βρίσκεται τώρα πια και ο Ζήσης Βρύζας που πλέον ελπίζει στον Ιβάν Σαββίδη. Αλλιώς κανείς δεν ξέρει…
Ζαγοράκης και Ντέμης μπορεί να παρασύρθηκαν από την πρώην ποδοσφαιρική τους ιδιότητα και θέλησαν να κρατήσουν ικανοποιημένους τους παίκτες, προσφέροντάς τους μεγάλα συμβόλαια, που ένας Γιώργος Παντελάκης ή ένας Ανδρέας Ζαφειρόπουλος δεν θα υπέγραφαν ποτέ!
Ας είναι. Κάποια στιγμή μπορεί να μας πουν ακριβώς πως βίωσαν τα πράγματα. Σήμερα είναι η επόμενη μέρα που μετράει. Κι επειδή αυτή την τρέχουν στους δικέφαλους δύο επίσης πρώην ποδοσφαιριστές (Βρύζας και Μαύρος) πρέπει να μάθουν από τα λάθη και να αποφύγουν να τα επαναλάβουν. Μια αποστολή σαφώς πιο δύσκολη, αφού κάθε περίοδος χάριτος μοιάζει να έχει εξαντληθεί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.