Η δική τους (εξευτελιστική) ψηφοφορία!

Το τιτίβισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο twitter, που έγραψε παραφράζοντας τον Καφάφη ότι «Κι αν δεν μπορείς να κάνεις την ψηφοφορία σου όπως τη θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μη την εξευτελίζεις...», τα λέει όλα για το κατάντημα της Βουλής των Ελλήνων που ετοιμάζεται το απόγευμα της Πέμπτης να αποδώσει ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Βέβαια ο Κυριάκος το έγραψε «κομψά» υπό την απειλή της διαγραφής. Αν ζούσε η αείμνηστη Σαπφώ Νοταρά πρώτα θα έγραφε ότι «εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμμορα» και στο υστερόγραφο το περίφημο «Μπουρλότο…»!
 
Οι… βολευτές των τριών μνημονίων όμως, αφού υποθήκευσαν το μέλλον δύο τουλάχιστον γενεών Ελλήνων, δεν έχουν καν το θάρρος της γνώμης τους ώστε να ψηφίσουν κατά συνείδηση στο πιο φανερό κουκούλωμα φοροδιαφυγής από καταβολής του ελληνικού κράτους.
 
Διότι αν δεν ήταν τέτοιο, η λίστα Λαγκάρντ θα είχε ερευνηθεί από την πρώτη στιγμή που παραδόθηκε αρμοδίως από την τότε γαλλίδα υπουργό Οικονομικών και νυν διευθύντρια του ΔΝΤ στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
 
Και ενώ η διαδικασία που ακολουθείται από τη μεταπολίτευση και μετά προβλέπει μία κάλπη για κάθε πολιτικό πρόσωπο που απειλείται με παραπομπή, σήμερα στην Ελλάδα των μνημονίων, στη χώρα που έχει απωλέσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την εθνική της κυριαρχία, η συζήτηση αφορά 3, 13, 53 ή 123 κάλπες, μόνο και μόνο για να μπερδευτούν άπαντες και να μην υπάρξει αποτέλεσμα!
 

Σύμφωνα με όσα γράφουν οι εγκυκλοπαίδειες και με όσα μάθαμε στο σχολείο «Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Κεντρικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία: των πολιτών, στην άμεση δημοκρατία, ή κάποιων αντιπροσώπων τους, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία».

Αυτό «το υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού» έχει πάει ήδη περίπατο και απόψε περιμένουμε να πάει… βόλτα και «η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία», αφού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αυτή δεν θα είναι μυστική, όπως προβλέπει το σύνταγμα.
 
Η ελληνική δημοκρατία, δια των αντιπροσώπων του λαού, έχει κουρελιάσει όμως το σύνταγμά της, το οποίο αν είχε φωνή θα βροντοφώναζε «λίγη τσίπα ρεεεε…».
 
Όπου «τσίπα» σημαίνει «δέρμα-πέτσα» και μεταφορικά αναφέρεται στη ντροπή και την έλλειψη ηθικής συμπεριφοράς. Ο μη έχων «τσίπα» -ξετσίπωτος- είναι ο ξεδιάντροπος, αυτός που δεν έχει δέρμα, ο άσεμνος, ο ανήθικος χωρίς κανέναν φραγμό.
 
Αλλά αφού το CD της Λαγκάρντ ήταν ένα και χάθηκε, το USB της μεταγραφής ήταν κι αυτό ένα και παραποιήθηκε, οι ψήφοι των 300 γιατί έχουμε την απαίτηση να βγάλουν αποτέλεσμα;
 
ʼλλωστε η ψηφοφορία (όπως είπε και ο Κυριάκος) είναι δική τους και την κάνουν στο σπίτι τους! Ε, συγγνώμη, στη Βουλή ήθελα να πω. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.