Το… Κατά Λουκάν!

[Βίοι αντίθετοι για Ευάγγελο (Μαρινάκη) και Ιωάννη (Αλαφούζο)] Η επικείμενη μετακίνηση του Λουκά Βύντρα από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό είναι αναμφίβολα το γεγονός της μεταγραφικής περιόδου που επίσημα ολοκληρώνεται το βράδυ της Πέμπτης.

Μπορεί οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού να χάρηκαν που έφυγε ένας ποδοσφαιριστής που ποτέ δεν χώνεψαν (για διάφορους λόγους) και οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού να μουρμουρίζουν επειδή ένας… βάζελος (μετά από 9 χρόνια στην Παιαναία) πηγαίνει στο λιμάνι, αλλά η περίπτωση Βύντρα θα μείνει στην ιστορία. Για ποικίλους λόγους.

Ο Βύντρα μπορεί να μην έχει την τεχνική του Τοροσίδη, αλλά είναι πιο δυνατό κορμί από τον πρώην αρχηγό του Ολυμπιακού και σήμερα καλύτερος από τον Ντιακιτέ που θεωρείται ο βασικός δεξιός ακραίος αμυντικός των πρωταθλητών.

Μπορεί να παίξει σε τρεις θέσεις στην άμυνα (δεξιά, αριστερά και στόπερ), αλλά είναι σαφώς καλύτερος στα δεξιά.

Προσθέτει κι άλλο ύψος (1.84) στην άμυνα του Ολυμπιακού και τον βοηθά ακόμα πιο πολύ εκεί που είναι ήδη δυνατός. Στις στημένες φάσεις σε άμυνα και επίθεση.

Σε ένα πιο ποιοτικό ρόστερ και με τον Αντώνη Νικοπολίδη (που έχει βιώσει ακριβώς την ίδια κατάσταση) δίπλα του θα δώσει το 100% των δυνατοτήτων του.

Μαζί με τους Αβραάμ, Μανιάτη, Σιόβα, Χολέμπας, Φετφατζίδη και Μήτρογλου γίνεται ο 7ος παίκτης της Εθνικής που προέρχεται από τον Ολυμπιακό, όταν ο Παναθηναϊκός αποχαιρετά έναν-έναν τους διεθνείς του.

Με 325 συμμετοχές (σε όλες τις διοργανώσεις) και 13 γκολ με τον Παναθηναϊκό και άλλες 44 με την Εθνική είναι μπαρουτοκαπνισμένος τόσο όσο χρειάζεται για να πέσει αμέσως στα… βαθειά.

Είναι ο απόλυτος επαγγελματίας (παίζει ακόμα κι όταν του βρίζουν τα ιερά και τα όσια) και διαθέτει αδαμάντινο χαρακτήρα, γεγονός σημαντικό για τα αποδυτήρια μιας ομάδας, ενώ 9 χρόνια τον έχουν εμπιστευτεί ΟΛΟΙ οι προπονητές του Παναθηναϊκού, ακόμα και μετά από σημαντικές γκέλες του!

Επικοινωνιακά ο Βαγγέλης Μαρινάκης κερδίζει κατά κράτος τον Γιάννη Αλαφούζο. Όπως και με την περίπτωση του Τζιμπούρ από την ΑΕΚ, παίρνει δωρεάν έναν αξιόπιστο παίκτη.

Από την εμφάνισή του στα διοικητικά των ερυθρολεύκων έχει καταφέρει να βάλει χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ από την πώληση του Ριέρα στην Τουρκία, του Μιραλάς στην Αγγλία, ακόμα και του Τοροσίδη στην Ιταλία, ενώ έχει προτάσεις για Μέγερι, Σιόβα και άλλους.

«Κλείνει» τον Τζιμπούρ για την επόμενη τριετία με τα ίδια σχεδόν χρήματα του τρέχοντος συμβολαίου του και στην αυλαία των μεταγραφών κάνει το «μπαμ» με τον Βύντρα. 

Από την άλλη ο Αλαφούζος δηλώνει (και σωστά) ότι θέλει να διαχειριστεί ορθολογικά τα επόμενα χρόνια το μπάτζετ του Παναθηναϊκού, αλλά ενώ ετοιμαζόταν να δώσει (μαζί με τους άλλους μετόχους) 700.000 ευρώ στον Σισέ για 5 μήνες, δεν έδωσε 80.000 στη Δυναμό Δρέσδης για τον Παπαδόπουλο κι άλλα τόσα για τον Ανάκογλου που πηγαίνει από τον Πανσερραϊκό στην ΑΕΚ. Πάλι καλά που βρέθηκαν 30.000 για να πάρει από τώρα τον Σπυρόπουλο από τον Πανιώνιο.

Έδιωξε τους διεθνείς Καραγκούνη, Κατσουράνη, Σπυρόπουλο, Βύντρα και Χριστοδουλόπουλο χωρίς να πάρει ένα ευρώ! Αντίθετα χρέωσε την ΠΑΕ με τις δόσεις της αποπληρωμής των συμβολαίων τους.

Ο Κατσουράνης θα πάρει 600.000 ευρώ, ο Βύντρα θα παίζει στον Ολυμπιακό και θα πληρώνεται από τον Παναθηναϊκό (θα πάρει 800.000 ευρώ σε δύο χρόνια), ο Χριστοδουλόπουλος θα πάρει 300.000 ευρώ και ο Λέτο 1 εκατ. σε ένα χρόνο, ενώ θα μπορούσε να μείνει στην ομάδα ως κοινοτικός και να παίξει 2-3μήνες στο τέλος της σεζόν ή και να πουληθεί με 500.000 ευρώ το καλοκαίρι.

Α, ξέχασα και τον Φερέιρα που έχει λαμβάνειν 400.000 ευρώ ακόμα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.