Κάν΄ το όπως ο ΠΑΣ! Αν μπορείς…

Στο πρόσωπο του Γιάννη Χριστόπουλου και του ΠΑΣ Γιάννινα όλες οι μικρομεσαίες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και οι μεγαλύτερες σε μέγεθος –τολμώ να πω- βλέπουν το ιδανικό σενάριο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης!

Ένας νέος, φιλόδοξος και με γνώσεις στην κατηγορία προπονητής, που έχει ένα μικρό μπάτζετ να διαχειριστεί, καταφέρνει να παρουσιάσει ένα σύνολο που παίζει καλό ποδόσφαιρο και διακρίνεται, πέρα από κάθε προσδοκία.

Φυσικά και δεν είναι τόσο απλά, όσο φαίνονται, τα πράγματα. Διότι ο ΠΑΣ Γιάννινα του Γιώργου Χριστοβασίλη, ήταν μία από τις ομάδες που ξεκίνησε το πρωτάθλημα χωρίς να έχει δικαίωμα να κάνει μεταγραφές, λόγω χρεών. Η επιτυχία του, δηλαδή, έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Παρά τα εμπόδια, απέδειξε ότι τις ομάδες δεν τις κάνουν τα μπάτζετ ή μόνο τα μπάτζετ! Τις κάνουν κυρίως οι σωστές επιλογές και η προσπάθεια στήριξης αυτών των επιλογών, παρά τις όποιες αντιξοότητες και αντιδράσεις.

Τις καλές και ανταγωνιστικές ομάδες τις κάνουν η γνώση, η υπομονή, η σκληρή δουλειά, η πίστη στις δυνατότητες εκείνων που τις απαρτίζουν, η διακριτική παρουσία της διοίκησης στο ποδοσφαιρικό τμήμα κι όχι η άμεση και διαρκής εμπλοκή της με αυτό και φυσικά η ικανότητα στη σωστή διαχείριση των περιορισμένων πόρων που υπάρχουν.

Ο Χριστόπουλος δεν είναι έμπειρος προπονητής. Είναι όμως, χαμηλών τόνων γιατί γνωρίζει ότι η μπάλα είναι στρογγυλή, πιστεύει στη δουλειά του, καταφέρνει να περάσει την όποια φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές και έχει μια διοίκηση που ελάχιστα μπλέκεται στα πόδια του.

Πρέπει να αισθάνεται το ίδιο τυχερός με τον ιδιοκτήττη του ΠΑΣ Γιώργο Χριστοβασίλη που είδε την επιλογή Χριστόπουλου να αποδεικνύεται λίρα εκατό!

Την ίδια χρονική στιγμή που ο Χριστοβασίλης εμπιστεύτηκε τον ΠΑΣ στο Χριστόπουλο, οι φίλοι του ΠΑΟΚ είδαν τον Ιβάν Σαββίδη να έχει πληρώσει 8 εκατ. ευρώ στην εφορία και να έχει ρίξει ήδη 25 εκατ. στην ομάδα, αλλά αυτή να αδυνατή να παίξει ικανοποιητικά και να πετύχει τους στόχους της.

ʼλλα μεγέθη θα μου πείτε. Σίγουρα. Όσο πιο βαριά η φανέλα, τόσο πιο βαριά και τα πόδια των παικτών που τη φορούν. Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Ντε Βινσέντι του ΠΑΣ θα μπορέσει να πιάσει στον Ολυμπιακό. Εκείνοι όμως, που τον επέλεξαν για τον ΠΑΣ έκαναν σωστά τη δουλειά τους κι αυτό είναι θέμα.

Διότι αντίστοιχες επιλογές κάνουν όλες οι ομάδες, πάντα ανάλογα με τις δυνατότητές τους και το μεγεθός τους. Τέτοιες θα κάνει (για παράδειγμα) και ο Παναθηναϊκός της περιόδου 2013-14, του μπάτζετ των 5 εκατ. ευρώ. Το θέμα είναι αν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα.  

Υ.Γ.: Όποια ομάδα κι αν πάρει την 1η θέση στα play offs, θα κληθεί να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με μία εκ των Λιόν, Ζενίτ, Αϊντχόφεν, Μέταλιστ Χάρκιβ ή Ντιναμό Κιέβου και Φενέρμπαχτσε. Οπότε μόνο με θαύμα θα μπορέσει να βρεθεί στα πλέη-οφ, όπου και πάλι θα έχει να αντιμετωπίσει μεγαθήρια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.