Ορατότης (και σοβαρότης) μηδέν!

Ειλικρινά είναι να τραβάς τα μαλλιά σου με τις ενέργειες των ποδοσφαιρικών μυαλών αυτής της χώρας.

Και αναρωτιέσαι αν όσα πράττουν, θέλουν και τα κάνουν, άρα έχουν και γνώση των συνεπειών του… νόμου ή έχουν άγνοια κινδύνου.

Την ώρα λοιπόν, που οι μισές ομάδες της Superleague (ΠΑΟ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ, ʼρης, Πανιώνιος, Πανθρακικός, ΟΦΗ και Κέρκυρα) δεν εξασφάλισαν αδειοδότηση από την αρμόδια πρωτοβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ…

Την ώρα που μέτρησαν όλες μαζί περίπου 800.000 λιγότερα εισιτήρια από την περίοδο 2009-2010, δηλαδή σε διάστημα τριών σεζόν…

Την ώρα που οι 16 ομάδες άλλαξαν συνολικά 40 προπονητές (5 ο ʼρης, από 4 ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ, από 3 ο Ολυμπιακός, η Ξάνθη και η Βέροια και πάει λέγοντας) και ΜΟΝΟ ο Τσιώλης στον Αστέρα και ο Χριστόπουλος στον ΠΑΣ άρχισαν και μάλλον θα τελειώσουν τη σεζόν…

Την ώρα που το μέγεθος που λέγεται ΑΕΚ υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην 89χρονη ιστορία της και αποφάσισε να παίξει στο ερασιτεχνικό…

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχασε την Ευρώπη και την αγωνιστική του ταυτότητα…

Την ώρα που ο Ολυμπιακός σηκώνει το κύπελλο στις άδειες εξέδρες του ΟΑΚΑ…

Την ώρα που σχεδόν το 70% των ΠΑΕ έχει διακανονισμένα χρέη από το 2008 και ακόμα πληρώνουν…

Την ώρα που ο ʼρης βρήκε μετά το άρθρο 44 και το 99 για να σωθεί, αλλά κι αυτό δεν είναι σίγουρο…

Την ώρα που στην ΕΠΟ αδυνατούν να βρουν καλούς διαιτητές και να τους στηρίξουν ανεξάρτητα από τις όποιες πιέσεις δέχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα…

ΑΥΤΗ την ώρα λοιπόν, που το ποδόσφαιρο βρίσκεται στο σημείο ΜΗΔΕΝ…

Αντί να έχει καθοριστεί μια σύσκεψη ΚΟΡΥΦΗΣ μεταξύ της ΕΠΟ, της Λίγκας, των προέδρων και των επενδυτών ΟΛΩΝ των ομάδων για να βρεθεί η λύση που θα βγάλει το ποδόσφαιρο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, η φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη την διαμάχη Παναθηναϊκού-ΕΠΟ.

Την μήνυση του Βασίλη Κωνσταντίνου, που καταγγέλει στημένους πίνακες διαιτητών και χειραγώγηση αποτελεσμάτων σε ματς του Παναθηναϊκού και την απειλή της ΕΠΟ να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα και να βάλει την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ να τραβήξουν το… αυτί των πρασίνων, μέσω ενός πιθανού διεθνούς αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Κοινώς οι άνθρωποι είναι άπαιχτοι! Δεν τους πιάνεις πουθενά. Ο Παναθηναϊκός «σηκώνει» το θέμα της μήνυσης μία ημέρα πριν η ΕΠΟ του πει «όχι» για την αδειοδότηση. Λες κι αν ο Αλαφούζος γνώριζε ότι η ΠΑΕ είναι πράγματι τακτοποιημένη, θα πήγαινε να δει τον Αντρέα Τραβέρσο στην ΟΥΕΦΑ (για να έχει το άλλοθι ότι γνωρίζει τι πρέπει να κάνει).

Κι η ΕΠΟ από την άλλη, εμφανίζεται να ρίχνει γροθιά στο μαχαίρι, να κάνει μηνύσεις μαζί με τους διαιτητές που καταγγέλει ο Παναθηναϊκός και να καλεί την ΟΥΕΦΑ να παρέμβει. Μα αν 10 διαιτητές εμπλακούν σε δικαστική διαμάχη με τον ΠΑΟ, του χρόνου δεν θα υπάρχει κανείς να σφυρίζει τους αγώνες του!

Κι αν η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ εμπλακούν σοβαρά στην υπόθεση και κλείσουν τα σύνορα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα την πληρώσουν στην πραγματικότητα η Εθνική, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, αφού ο Παναθηναϊκός είναι έτσι κι αλλιώς εκτός Ευρώπης και άρα ως… βρεγμένος δεν φοβάται τη βροχή!

Κύριοι, στο σημείο που βρίσκεται το ποδόσφαιρό μας χρειάζεται ένα μεγάλο στρογγυλό τραπέζι να σας χωράει όλους. Χρειάζεται ενότητα, τολμηρές και γενναίες αποφάσεις κι όχι ανούσιο κυνηγητό στα δικαστήρια, από τα οποία δεν πρόκειται να βγει άκρη ούτε σε μια δεκαετία.  

Αποδείξτε ότι το περίφημο αυτοδιοίκητο είναι ζωντανό, αλλιώς παραδώστε τα κλειδιά στον (εκάστοτε) υφυπουργό Αθλητισμού κι ο Θεός βοηθός!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.