Στο τέλος νικούν οι… Ολλανδοί!

Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να είχε δύο γερμανικές ομάδες ως φιναλίστ, αλλά ήταν ένας από τους ωραιότερους τελικούς των τελευταίων ετών γιατί παίχτηκε ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες.

Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ ήθελαν το κύπελλο και δεν… κρύφτηκαν για να το κατακτήσουν. Δεν έπαιξαν… κλεφτοπόλεμο! Το διεκδίκησαν με όποιο τρόπο μπορούσαν.

Κι επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο άθλημα (γι αυτό και συγκινεί τα πλήθη) η Ντόρτμουντ, που για ένα ημίχρονο έπαιξε μονότερμα την Μπάγερν, δεν μπόρεσε να προηγηθεί και να πάρει το πάνω χέρι στο ματς.

Στον αντίποδα, ένας ποδοσφαιριστής που είχε βιώσει την απόλυτη θλίψη (και χλέβη) στους τελικούς με την Ίντερ στη Μαδρίτη και την Τσέλσι μέσα στο σπίτι της Μπάγερν στο Μόναχο, πήρε μια μεγάλη ρεβάνς.

Ο ιπτάμενος Ολλανδός Αριεν Ρόμπεν δικαιώθηκε γιατί κατάφερε να μη… τριτώσει το κακό για τον ίδιο και την ομάδα του. Με δική του ασίστ έγινε το 1-0 και με δικό του γκολ το τελικό 2-1 για την κατάκτηση της κούπας από τους Βαυαρούς.

Ο Ρόμπεν έγινε δίκαια «πρωτοσέλιδος» στις κορυφαίες εφημερίδες και ιστοσελίδες ολόκληρης της Ευρώπης. Γιατί απάντησε μέσα στο γήπεδο για όσα είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν.

Τα λογοπαίγνια για τον τελικό πολλά. Ότι «και το στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί» το ξέραμε. Τώρα μάθαμε ότι «κερδίζουν και οι… πιο Γερμανοί από τους άλλους». Οι Βαυαροί.

Ή ότι «στο τέλος κερδίζουν οι… Ολλανδοί», λόγω Ρόμπεν.

Πουθενά δεν διάβασα όμως, λέξη για το Νικόλα Ριτσόλι. Τον Ιταλό διαιτητή του τελικού που στο μοναδικό λάθος σφύριγμά του ευνόησε την Μπάγερν. Διότι στο πέναλτι του καταλόγησε στο 67′ δεν έβγαλε την 2η κίτρινη στον Ντάντε και επέτρεψε στην Μπάγερν να τελειώσει το ματς με 11 ποδοσφαιριστές.

Απόφαση καθοριστικής σημασίας για τον τελικό. Ήταν το μόνο σφάλμα του Ριτσόλι, που κατά τα λοιπά έκανε καταπληκτική διαιτησία αφήνοντας το ματς να εξελιχθεί, χωρίς να παρεμβαίνει με εκνευριστικά σφυρίγματα.

Παρ’ όλα αυτά με το σκορ στο 1-1 και με παίκτη λιγότερο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα ήταν η εξέλιξη του αγώνα κι αν ο Ρόμπεν δεν εμφανιζόταν για τα υπόλοιπα λεπτά ως ο «άχρηστος» ενός ακόμα τελικού για τη Μπάγερν!

Υ.Γ.: ʼξιοι αναφοράς είναι και οι δύο τερματοφύλακες. Νόιερ και Βαϊντενφέλερ έκαναν ένα εξαιρετικό ματς. Χωρίς αυτούς το σκορ στον τελικό θα μπορούσε να είχε άλλα τρία γκολ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.