Λουκέτο στην ΕΡΤ ή στις πολιτικές αθλιότητες;

Για να μη ταλαιπωρώ τους αναγνώστες του μπλογκ γράφω εξ΄αρχής ότι ΣΥΜΦΩΝΩ με ΟΛΑ όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, εκφράζοντας την κυβέρνηση για την ΕΡΤ:

 
-Ότι δηλαδή είναι περίπτωση μοναδικής αδιαφανειας και απίστευτης σπατάλης.
-Ότι έχει 3πλάσιο ως 7πλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και
τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση.
-Ότι έχει 6 λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, του υλικού και προνομίων για τους εργαζόμενους που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών.
-Ότι τεράστια ποσά διανέμονται σε εξωτερικές παραγωγές και υπάρχει τεράστιο κόστος εξωτερικών μεταδόσεων. 

Η κυβέρνηση έχει ΔΙΚΙΟ σε ΟΛΑ!

Ωστόσο, η κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΙΠΕ για την ΕΡΤ:

-Ότι με εξαίρεση το θέμα των υπερωριών για τίποτα από τα παραπάνω ΔΕΝ ευθύνονται οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση, αλλά οι πολιτικοί και οι διοικήσεις που εκείνοι διόριζαν για να κάνουν τα ρουσφέτια τους.

-Ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη δημοκρατική χώρα στα παγκόσμια χρονικά που κλείνει τη δημόσια τηλεόρασή της χωρίς καν να υπάρχει κοινοβουλευτική πλειψοφία επί της απόφασης.

-Ότι όταν ξανανοίξει η ΕΡΤ εκείνοι που θα προσληφθούν θα είναι και πάλι τα ρουσφέτια των πολιτικών (όποιος διαβάσει το νομοσχέδιο για το νέο φορέα θα φρίξει, αφού ένας και μόνο υπουργός μπορεί να τον κλείσει και να τον ανοίξει, χωρίς την εμπλοκή της Βουλής)..

-Ότι η ΕΡΤ Α.Ε. δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από την τσέπη των πολιτών μέσω της ΔΕΗ, με 4 ευρώ τον μήνα, όταν το… ενοίκιο για το δικό μας σπίτι (από το περίφημο χαράτσι) ξεκινά από 500 ευρώ το χρόνο.

-Ότι δεν απολύει δημόσιους, αλλά ιδιωτικούς υπαλλήλους!

-Ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ θα κάνουν… πάρτι τα ιδιωτικά κανάλια των επιχειρηματιών (όπως χθες ο ΣΚΑΙ με τον τελικό ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στο μπάσκετ) που και καταχρεωμένα είναι και στο δημόσιο χρωστούν και δεν έχουν πάρει ποτέ νόμιμη άδεια λειτουργίας από το 1990 που άρχισαν να εκπέμπουν με την ανοχή όλων των κυβερνήσεων.

-Ότι η ΕΡΤ έχει μια σημαντική περιουσία, για την οποία σφάζονται ήδη οι μηντιάρχες.

-Ότι την δουλειά της ΕΡΤ για την προβολή του κυβερνητικού έργου θα την κάνουν (μέχρι να επαναλειτουργήσει) ιδιώτες! Δηλαδή, πάλι ο μαλάκας ο φορολογούμενος θα πληρώσει τα ιδιωτικά συνεργεία και τα ταξίδια τους ανά τον πλανήτη.

-Ότι η ελληνική δημοκρατία είναι επίσης περίπτωση μοναδικής αδιαφανειας και απίστευτης σπατάλης και πως λειτουργεί με τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από κάθε άλλη δημοκρατική χώρα με πληθυσμό κοντά στα 10 εκατομμύρια.

-Ότι αν οι Τούρκοι καρφώσουν αύριο τη σημαία τους στη Σαντορίνη ή την ʼνδρο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα απευθύνει διάγγελμα για να κρατήσει ψηλά το φρόνημα του ελληνικού λαού από τον ΑΝΤ-1 ή το Mega!

Για να μη το κουράζουμε η Δημόσια Ραδιοτηλεόπραση θέλει αναδιάρθρωση εκ βάθρων. Όχι όμως εκπέμποντας «μαύρο», αλλά λειτουργώντας ως δημόσιο αγαθό και πυλώνας της δημοκρατίας που τείνουμε να ξεχάσουμε ότι δημιουργήθηκε στην Ελλάδα.

Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού υποτίμησαν την αξία της για το κονωνικό σύνολο και μετά την στήριξη της EBU (Eurovision) στην εκπομπή του προγράμματος βλέπουν ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση εξακολουθεί να λειτουργεί παρά το… λουκέτο της (ηχηρή απειθαρχία).

Οπότε λουκέτο μάλλον πρέπει να μπει σε συγκεκριμένες πολιτικές αθλιότητες κι όχι στην ΕΡΤ που είναι αναγκαίο να αλλάξει, αλλά όχι προς το χειρότερο! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.