Σε τεντωμένο σχοινί!

«Μπρος γκρεμός και πίσω. ρέμα» είναι για τον Παναθηναϊκό η όποια απόφαση της ΟΥΕΦΑ για την αδειοδότησή του ή μη.

Αλλά πριν φτάσουμε στο «γιατί» πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι είναι κρίμα κι άδικο για τον ΠΑΣ Γιάννινα να μη καταφέρει να παίξει για μια ακόμα φορά στην Ευρώπη.
 
ʼδικο αγωνιστικά, γιατί αν κατά τα λοιπά τα οικονομικά της ομάδας δεν συμβαδίζουν με τις επιταγές του περίφημου Financial Fair Play, τότε η ευθύνη ανήκει στα αφεντικά της ΠΑΕ.
 
Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έτσι κι αλλιώς έχει καταθέσει έναν ελλιπή φάκελο κι γι αυτό το λόγο τραβιέται στη Νιόν ο Αλαφούζος.
 
Μήπως δηλαδή, και πειστεί να κάνει κάτι για να κλείσει τις… τρύπες που βλέπει η αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ. Με χρήματα βέβαια και όχι με το… στόμα!
 
Κι η ΟΥΕΦΑ κάνει τη χάρη να δεχτεί τον Παναθηναϊκό στα γραφεία της γιατί είναι ο Panathinaikos και έχει χτίσει ένα όνομα έξω από τα σύνορα.
 
Τι γίνεται όμως, αν οι πράσινοι πάρουν την άδεια για να παίξουν στο Europa League αντί του ΠΑΣ; Θα πρέπει να αγωνιστούν στον 2ο προκριματικό γύρο που θα γίνει στις 18 Ιουλίου. Τον αντίπαλό τους θα τον μάθουν στην κλήρωση της 24ης Ιουνίου.
 
Αυτό σημαίνει ότι ο σχεδιασμός αλλάζει άρδην και η προετοιμασία πρέπει να ξεκινήσει πιο νωρίς με όλα τα θετικά και αρνητικά που συνεπάγεται αυτό.
 
Στα θετικά είναι ότι όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 17-18 Αυγούστου ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο έτοιμος αγωνιστικά από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αστέρα και Ατρόμητο.
 
Ακόμα, αν καταφέρει και μπει στους ομίλους, θα εισπράξει ένα σημαντικό κονδύλι που δεν είχε υπολογίσει.
 
Στα αρνητικά είναι ότι πρέπει οι κινήσεις που θα γίνουν για τη στελέχωση του ρόστερ να συνεχιστούν υπό την πίεση των ημερομηνιών. Η βιασύνη οδηγεί και σε λάθη.
 
Επίσης, μια πιθανή αποτυχία στην Ευρώπη από νωρίς, θα προκαλέσει μουρμούρες στο πράσινο στρατόπεδο, κυρίως από την πλευρά της εξέδρας, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
 
Αν τώρα ο Παναθηναϊκός δεν πάρει άδεια από την ΟΥΕΦΑ, πλήττεται το κύρος του. Όπως και αυτό της ΕΠΟ που χορήγησε άδειες σε ΠΑΣ και ΠΑΟ κι η ΟΥΕΦΑ τους έβαλε ΣΤΟΠ.
 
Την ίδια στιγμή αρχίζει για τους πράσινους και ο περιορισμός στις μεταγραφές και στις ανανεώσεις των συμβολαίων. Οπότε ο Αναστασίου κι ο Νταμπίζας θα αρχίσουν από το μηδέν να αναζητούν ποδοσφαιριστές για την στελέχωση της ομάδας.
 
Σε κάθε περίπτωση η όποια απόφαση της ΟΥΕΦΑ για τον Παναθηναϊκό πρέπει να ζυγιστεί προσεκτικά από τους ανθρώπους που χειρίζονται πλέον τις τύχες της ομάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.