Κοινή κάθοδος ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στο πρωτάθλημα!

Πριν από 15-20 χρόνια και με αφορμή κάποιες ομηρικές μάχες στη Βουλή των Ελλήνων μεταξύ των αρχηγών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ορισμένων σκληροπυρηνικών των δύο κομμάτων της εξουσίας, μας είχε προκύψει η φράση «ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής».

Σήμερα που το κουμάντο στη χώρα το κάνουν η Μέρκελ, μέσω του Ράιχενμπαχ και του Φούχτελ και η τρόικα παρέα με το ΔΝΤ, αυτή η έκφραση είναι «κίτρινο γράμμα στο συρτάρι», που τραγουδάει κι ο Γιάννης Πάριος. Μέχρι που ο «σκαφάτος» Πάνος Καμένος είπε φόρα-παρτίδα σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (το πως λειτουργεί ακόμα και δεν το έχουν κλείσει αλά ΕΡΤ είναι θαύμα) ότι ο Αντώνης Σαμαράς κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσουν να κατέβουν στις επόμενες εκλογές με ενιαίο κόμμα προκειμένου να διαγράψουν τα χρέη των κομμάτων τους και να παραγράψουν τις όποιες ποινικές τους ευθύνες.

Και πέρασαν ήδη 24 ώρες χωρίς την παραμικρή διάψευση. Ούτε από την πλευρά της ΝΔ, ούτε από εκείνη του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μάλιστα, δήλωσε ξεκάθαρα ότι το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ θα κρατηθεί μυστικό για να αποφευχθεί η… σπέκουλα! Απίθανα πράγματα. Λες και η συζήτηση γίνεται για το δάνειο του… σπιτιού τους!
Αν λοιπόν, έχει έστω και μια μικρή δόση αλήθειας η τοποθέτηση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., τότε η φράση «ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής» θα μοιάζει με το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης.

Διότι το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει τα προβλήματά του με σχετική αξιοπρέπεια και δεν ξεπέφτει στο επίπεδο των πολιτικών. Ουδέποτε στο παρελθόν ή ακόμα και στο παρόν, οποιαδήποτε και όσο σοβαρά κι αν ήταν τα ζητήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ ή ο ʼρης, δεν τους οδήγησαν στη σκέψη μιας κοινής καθόδου στο πρωτάθλημα. Στα «πέτρινα χρόνια» των ερυθρολεύκων και μόνο η αρχική σκέψη ότι ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ήθελε να αγοράσει τον Ολυμπιακό για να τον κάνει τη β΄ ομάδα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, είχε σημάνει συναγερμό στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμα και οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν είχαν δει με καλό μάτι αυτό το παιχνίδι που πήγε να στηθεί έστω και επικοινωνιακά. Σήμερα που ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τα οικονομικά προβλήματα που είχε τότε και ο Ολυμπιακός, ο Αλαφούζος το παλεύει με νύχια και με δόντια για να μείνει το τριφύλι ζωντανό. Αντίστοιχες δύσκολες περιόδους βίωσαν και βιώνουν ο ΠΑΟΚ, ο ʼρης κι ο Ηρακλής. Αλλά δεν μπήκαν σε καμιά διαδικασία… συγχώνευσης μεταξύ τους!

Το ίδιο πικρό ποτήρι ήπιε ως το τέλος εφέτος και η ΑΕΚ, που θα γίνει ερασιτεχνική για να καθαρίσει από τα χρέη. Την συγχώνευση, όμως ή την κοινή κάθοδο στο πρωτάθλημα με άλλη ομάδα την έχει ήδη απορρίψει. Μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το σκέφτονται να πορευτούν χέρι-χέρι. Σαράντα χρόνια τώρα τα αφεντικά της εξουσίας πολιτικοποιούν το ποδόσφαιρο για να έχουν να λένε για «ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής». Αλλά οι ομάδες του ποδοσφαίρου ευτυχώς διατηρούν ακόμα κάποια ψήγματα αξιοπρέπειας, τα οποία έχουν απωλέσει προ πολλού τα πολιτικά κόμματα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.