Η πρεμιέρα δημιούργησε προσδοκίες!

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας μας πρόσφερε 26 γκολ σε 8 αγώνες, δηλαδή 3,25 ανά αγώνα ως τώρα, ενώ απομένει το αποψινό ματς Καλλονής-Ολυμπιακού.

Στα 8 ματς είχαμε 6 αποβολές και 4 πέναλτι, όλα εύστοχα. Τα 26 γκολ σημειώθηκαν από 25 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι σκόραραν σχεδόν όλοι οι βασικοί σέντερ φορ των ομάδων (Παπαδόπουλος, Αναστασάκος, Ναζλίδης, Μρντάκοβιτς, Αθανασιάδης, Πετρόπουλος, Αγγελούδης, Μάντζιος, Μπεργκ).
 
Οι αριθμοί συνήθως λένε την αλήθεια. Όχι πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές. Στην Ελλάδα του 2013, όπου κυριαρχούν οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας και η κατήφεια σε όλα τα επίπεδα, η πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν απολαυστική-ενθαρρυντική για τη συνέχεια.
 
Η περσινή χρονιά, κατά την οποία έγινε η βίαιη προσαρμογή προς τα κάτω των μπάτζετ όλων των ομάδων, φαίνεται ότι εφέτος έχει διαφοροποιηθεί. Οικονομικά δείχνει αρκετά πιο ισορροπημένη και δημιουργεί ίσες ευκαιρίες τουλάχιστον για τις 16 από τις 18 ομάδες.
 
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς διαθέτουν επενδυτές που έχουν δείξει διάθεση να βάλουν χρήματα και να κάνουν τη διαφορά. Οι υπόλοιποι θα επιδιώξουν τα αυτονόητα. Να τα φέρουν ίσα βάρκα ίσα γιαλό!
 
Ταυτόχρονα, οι 18 ομάδες δημιουργούν την αίσθηση ότι υπάρχουν περιθώρια να παίξουν πιο απελευθερωμένα στο ξεκίνημα της χρονιάς διεκδικώντας νίκες.
 
Αν οι ομάδες ήταν 16, από τις οποίες υποβιβάζονται οι 3, οι άμυνες θα είχαν τον πρώτο λόγο από την πρεμιέρα. Το νούμερο 18 διαφοροποιεί τα δεδομένα.
 
Η νέα σεζόν μας προδιαθέτει για κάτι καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Για λιγότερη σκοπιμότητα και μεγαλύτερη προσπάθεια να δούμε θέαμα. Για νέα πρόσωπα που διψούν να αναδειχθούν.
 
Πιο χαρακτηριστική περίπτωση από αυτή του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει. Οι πράσινοι πήραν το πρώτο τρίποντο κόντρα στον Παναιτωλικό χωρίς αν υπάρχει ούτε ένας παίκτης που να ήταν βασικός στην περσινή ομάδα!
 
Οι Μαρινάκης, Νάνο, Μέντες, Αμπείντ, Μπαϊράμι, Καρέλης, Μπεργκ και Μουζακίτης, ακόμα και ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου, έκαναν ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα! Μοιάζει απίστευτο, αλλά συνέβη.
 
Η σεζόν ξεκίνησε εντυπωσιακά. Αρκεί και μόνο να διατηρήσει το επίπεδο της πρεμιέρας για ένα μεγάλο διάστημα στο μαραθώνιο των 34 αγωνιστικών ώστε να δούμε με βεβαιότητα καλύτερο ποδόσφαιρο. Όλοι κερδισμένοι θα είμαστε!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.