Ο Στέφενς «υπέγραψε» τον αποκλεισμό!

Μετά το 1-1 του ΠΑΟΚ στο Γκεζελκίρχεν έγραψα για τον προπονητή-σταρ Χουμπ Στέφενς που διαθέτει ο δικέφαλος. Και εξακολουθώ να το πιστεύω.

Ο Ολλανδός δεν είναι κάποιος τυχαίος. Έχει φάει τους πάγκους με το… κουτάλι.
Ωστόσο, όπως κάθε άνθρωπος έχει κι αυτός τις εμμονές του και τα μειονεκτήματά του. Κανείς δεν είναι τέλειος άλλωστε. Σε διαφορετική περίπτωση ο κόσμος μας θα ήταν αγγελικά πλασμένος και τα 7 διασεκατομμύρια των ανθρώπων θα ζούσαν στον πλανήτη Γη αρμονικά.
Όπως λοιπόν, ο Στέφενς φρόντισε με την τακτική του να κάνει τον ΠΑΟΚ ανταγωνιστικό στο β΄ ημίχρονο στο Veltins Arena έτσι πρέπει να χρεωθεί και τα δεινά που προξένησε στην ομάδα του στην Τούμπα.
Δεν δικαιολογείται λοιπόν, κανένας προπονητής (πόσο μάλλον ο Στέφενς με τα 27 χρόνια προϋπηρεσίας) να πάει στο ημίχρονο και να τα… χώσει στον διαιτητή για οποιοδήποτε σφύριγμά του στο παιχνίδι.
Η αποβολή του Στέφενς από τον πάγκο του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε καθοριστική για τον αποκλεισμό της ομάδας του. Σύμφωνα με την εικόνα του ΠΑΟΚ στα δύο πρώτα ημίχρονα σε Γερμανία και Τούμπα, ο δικέφαλος αποκλείεται να έδειχνε τόση ελαφρότητα μετά το 1-1 και την αποβολή του Τζόουνς.
Αν ο Στέφενς ήταν στον πάγκο και όχι στην εξέδρα, θα φρόντιζε να κρατήσει τα… γκέμια της ομάδας του μετά το γκολ του Αθανασιάδη στο 53΄ και το αριθμητικό πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ μετά το 64΄.
Ο ΠΑΟΚ θα φρόντιζε και πάλι να κλείσει τους διαδρόμους,να δώσει χώρο ως τη σέντρα στη Σάλκε και να την αφήσει να έχει την κατοχή χωρίς όμως να απειλεί ουσιαστικά. Και μετά από 15 λεπτά, περίπου στο 80 ΄, να βγει από το… καβούκι του για να κάνει το 2-1 και να πάρει την πρόκριση.
Αντ΄ αυτού το 1-1 αποσυνθέτει την ομάδα και δίνει την ευκαιρία στον Ντράξλερ να σκοράρει μόλις 3 λεπτά μετά την αποβολή του Τζόουνς. Στη συνέχεια ο Στέφενς κάνει δύο αλλαγές πανικού! Βγάζει Σαλπιγγίδη και Aθανασιάδη για να βάλει Νέσιντ και Ολίσε.
Μοιάζει απίστευτο, αλλά το έκανε! Δείγμα της κακής ψυχολογίας του να κοουτσάρει από την εξέδρα μέσω κινητού! Για να μη πω για την επιλογή του Σκόνδρα στα αριστερά επειδή έχει… κόλλημα με τον Σπυρόπουλο.
Στη Γερμανία και την Ολλανδία τέτοιου είδους εμμονές ίσως και να περνούν απαρατήρητες. Στην Ελλάδα όλοι έχουν αντιληφθεί ότι για τον Στέφενς ο Σπυρόπουλος είναι βάρος. Όπως ήταν και ο Ολαϊτάν για τον Μίτσελ μέχρι που κάποιοι του εξήγησαν το… όνειρο!
Ο Στέφενς λοιπόν, φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ κι ας ήταν η Σάλκε καλύτερη ομάδα. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Ούτε πρόκειται και για το πιο δίκαιο άθλημα στον πλανήτη.
Διότι αν η Σάλκε έπαιξε με παίκτη λιγότερο από το 64΄, ο ΠΑΟΚ έπαιξε ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ από το 46΄. 
Θυμίζω άλλωστε ότι ένας από τους λόγους που ο Ιβάν Σαββίδης είχε… θυμώσει με τον Δώνη ήταν οι πολλές αποβολές παικτών, αλλά και του προπονητή της ομάδας στους αγώνες της. Αλλά για τη συμπεριφορά του Στέφενς στο πιο κρίσιμο ματς της ιστορίας του ΠΑΟΚ δεν άκουσα τίποτα από τον μεγαλομέτοχο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.