Έρχεται ντέρμπι με τα… όλα του!

Ανεξάρτητα από την προσπάθεια που σχεδόν πάντα καταβάλουν κάποιοι για να ανάψουν το φυτίλι πριν από κάθε ντέρμπι «αιωνίων», ο αγώνας Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού το Σάββατο (που θα δείτε από τα κανάλια Novasports) αναμένεται να είναι εντός αγωνιστικού χώρου ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα ματς των τελευταίων ετών.

Οι δύο ομάδες είναι σε διαρκή αγωνιστική άνοδο και με τους επιθετικούς τους σε δαιμονιώδη φόρμα. Ο Μήτρογλου σκοράρει κατά βούληση, όπως και ο Φιγκερόα που είναι ο φορ της μίας επαφής μέσα στην περιοχή. 

Ο Μίτσελ βρίσκει τρόπους να κάνει ροτέισον από ματς σε ματς, αλλά στο ντέρμπι ακόμα -κι αν ακολουθεί το παιχνίδι-πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπενφίκα- θεωρώ ότι θα χρησιμοποιήσει όσους πιστεύει ότι βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση.

Ο Αναστασίου από την άλλη, θα πράξει το ίδιο. Απλά θα έχει το δίλημμα σχετικά με τον αν πρέπει να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες του στο ματς κυπέλλου της Τετάρτης με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο ή όχι.

Διότι για τον Παναθηναϊκό το κύπελλο είναι ο μεγάλος εφετινός στόχος και αν υπάρξει στραβοπάτημα στο Παγκρήτιο, ο κίνδυνος να χαλάσει και όλη η εικόνα που έχει δημιουργήσει έως τώρα το τριφύλλι θα είναι μεγάλος.

Επιθετικά, λοιπόν, ακόμα και στην πιθανή περίπτωση να μην ξεκινήσουν στην ενδεκάδα και ο Μπεργκ και ο Φιγκερόα, θα δούμε δύο ομάδες αποφασισμένες να σκοράρουν. Και θεωρώ ότι θα το καταφέρουν.

Στην αμυντική λειτουργία είναι όμως που θα κριθεί, σύμφωνα με την άποψή μου, το αποτέλεσμα υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας. Όχι κατ΄ ανάγκη στην άμυνα, αλλά στη συνολική αμυντική λειτουργία ή οποία θα ξεκινά από ψηλά. Από την επίθεση.

Αναστασίου και Μίτσελ θα περάσουν αρκετές ώρες μπροστά στο βίντεο μέχρι να αποφασίσουν πώς θα επιδιώξουν να μπλοκάρουν ο ένας την ανάπτυξη του άλλου.

Κι αν για τον Αναστασίου μια ήττα από τον Ολυμπιακό ενδέχεται να θεωρηθεί «εντός προγράμματος» για τον Μίτσελ δύσκολα θα είναι «αποδεκτή» επειδή σε οικονομικό επίπεδο και σε επίπεδο ρόστερ είναι η πληρέστερη ομάδα.

Το Σάββατο πάντως, ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε περισσότερο τη δύναμη των παικτών του και την ποιότητα του Φιγκερόα για να πάρει το τρίποντο στο Ηράκλειο, την ώρα που ο Ολυμπιακός πήρε με άνεση τους βαθμούς από τον ΟΦΗ, παρά τον αιφνιδιασμό του από τα αποδυτήρια με το γκολ του Λαμπρόπουλου.

ΥΓ: Εμφατικό ήταν το πέρασμα του ΠΑΟΚ από την Κομοτηνή, όπως σπουδαία ήταν και η επαγγελματική νίκη του Ατρόμητου στα Πηγάδια. Κι αν ο Ολυμπιακός τα καταφέρει στα δύο σερί ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, τότε ο Ατρόμητος θα επιδιώξει να βρεθεί κοντά στη 2η θέση και να τη διεκδικήσει. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.