Η άλλη όψη στο… νόμισμα του ποδοσφαίρου!

Από τη συνέντευξη του προέδρου της Σούπερ Λίγκας Γιάννη Μώραλη στη χθεσινή SportDay είναι αναμφίβολο ότι τα νούμερα είναι αυτά που κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Διότι όλοι ξέρουμε το πρόβλημα που υφίσταται με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν. Ακόμα περιμένουμε τη λύση του από την ΕΠΟ.

Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει πρόβλημα βίας, αν και τα κρούσματα είναι ιδιαίτερα περιορισμένα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αγωνιστικοί χώροι στους οποίους διεξάγεται το πρωτάθλημα δεν είναι και οι καλύτεροι, ενώ θα μπορούσε, αν οι ομάδες είχαν δικά τους γήπεδα.

Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε αρκετές ΠΑΕ και ενδεχομένως κάποιες να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις βασικές τους υποχρεώσεις.

Γνωρίζουμε ακόμα ότι υπάρχουν γκρίνιες για την διαιτησία, αλλά αυτή ελέγχεται από την ΕΠΟ. Ή γκρίνιες ακόμα και μέσα στον ίδιο τον συνεταιρισμό για διάφορα διαδικαστικά ζητήματα.   

Αυτό που δεν ξέραμε ήταν κάποια νούμερα με ιδίατερη σημασία. Όπως για παράδειγμα οι 40.000 θέσεις εργασίες που συντηρούνται μέσω του πρωταθλήματος, αλλά και ο τζίρος των 2,1 δισ. ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΟΒΕ.

Σε εποχές που η χώρα δοκιμάζεται από μια απίστευτη λιτότητα εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών δεκαετιών, που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε, το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα λαϊκά κινήματα. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές, οι παράγοντες, οι φίλαθλοι, οι διαιτητές και τα επιτελεία των ομάδων. Ούτε μόνο τα ΜΜΕ που το μεταδίδουν και αναπαράγουν το καθημερινό ρεπορτάζ.

Το ποδόσφαιρο συντηρεί όλους τους μικροπωλητές που συναντάμε έξω από τα γήπεδα. Συντηρεί τους εργαζόμενους στη βιομηχανία των αθλητικών ειδών, στα ξενοδοχεία, στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τους ειδικούς στους χλοοτάπητες, στη διαφήμιση, το marketing και τα τελευταία χρόνια και στο στοίχημα.

Η Σούπερ Λίγκα έχει ένα κύκλο εργασιών γύρω στα 180 εκ ευρώ, αλλά ο συνολικός τζίρος στο άθλημα ξεπερνά τα 2 δισ. ετησίως. Αν μάλιστα, το προϊόν ήταν περισσότερο ελκυστικό, θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.
Γι αυτό και δεν είναι κακή η ιδέα του κ. Μώραλη να δίνεται ειδικό μπόνους στις ομάδες που παίζουν για να πετύχουν περισσότερα γκολ.

Στην εποχή των μνημονίων οφείλουμε να βλέπουμε το ποδόσφαιρο και με άλλο μάτι, καθώς εκτός από διασκέδαση μπορεί να είναι και μια σοβαρή εναλλακτική μορφή απασχόλησης, τη στιγμή που οι θέσεις εργασίας έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.