Ο Ολυμπιακός προσδίδει υπεραξία στους παίκτες του!

Όταν την Δευτέρα έγραφα για την ικανότητα της διοίκησης Μαρινάκη να πουλά ποδοσφαιριστές, με αφορμή την μετακίνηση του Βάις στο Κατάρ, σημείωσα ότι αν δεν είχαν τραυματιστεί ο Μήτρογλου και ο Σιόβας, ο Ολυμπιακός θα είχε προτάσεις και γι αυτούς.

Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες η Φούλαμ χτύπησε την πόρτα των πρωταθλητών, πρόσφερε 15 ζεστά εκ ευρώ και όλα δείχνουν ότι θα κάνει δικό της τον Κώστα Μήτρογλου.

Η σεζόν 2013-14 πρέπει να είναι η χρονιά ρεκόρ στην ιστορία του Ολυμπιακού σε εισπράξεις από πωλήσεις παικτών. Από το καλοκαίρι μέχρι τώρα πρέπει να αγγίζουν ή και να ξεπερνούν τα 24 εκ ευρώ.

Μεγάλο ποσό για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μια ομάδα που έχει ήδη πετύχει τον στόχο της στην Ευρώπη με την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και έχει χτίσει μια διαφορά ασφαλείας από τον 2ο στο πρωτάθλημα ΠΑΟΚ.

Τώρα αν πιστεύει κάποιος ότι με τον Μήτρογλου και τον Βάις στην ενδεκάδα του ο Ολυμπιακός θα ήταν αυτόματα και το φαβορί για πρόκριση κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι κάτι έξω από την δική μου λογική προσπάθεια να τον μεταπείσω.

Η μετακίνηση των Μήτρογλου και Βάις θα γινόταν έτσι κι αλλιώς. Για τον Βάις τα έγραψα την Δευτέρα.

Για τον… Μητρογκόλ τα 15 εκ ευρώ της Φούλαμ θα είναι -όπως όλα δείχνουν- η ακριβότερη προσφορά μεταγραφής στην Ευρώπη για τον Ιανουάριο του 2014, ενώ τα 10 εκ ευρώ του συμβολαίου του ιδίου το μεγαλύτερο ποσό για Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό.

Επιπλέον ουδείς μπορεί να κακίσει τον όποιο Μήτρογλου έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο πιο ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πόσο μάλλον την διοίκηση Μαρινάκη που τον παραχωρεί εισπράτοντας μια απίστευτη υπεραξία.

Το θέμα για τους ερυθρόλευκους (που ήταν το ίδιο κινητικοί και ορεξάτοι, αλλά όχι και αποτελεσματικοί στο  χθεσινό 0-0 με τον Ατρόμητο) είναι αν οι νέοι παίκτες που θα έρθουν, θα προσαρμοστούν γρήγορα στις συνθήκες που ο Μίτσελ απαιτεί.

Ο Ολυμπιακός πάντως, είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις επιταγές των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ που χρόνια τώρα πουλάνε και αγοράζουν, αλλά συνεχίζουν να είναι πρωταγωνιστές εντός και εκτός συνόρων.
Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνει δύο σημαντικά πράγματα: Πρώτον, υποχρεώνει ατζέντηδες με μεγάλη και σημαντική πελατεία να ασχοληθούν μαζί του και δεύτερον υποχρεώνει κάθε αξιόλογο Έλληνα ποδοσφαιριστή να θέλει να παίξει στην ομάδα του.

Το γιατί είναι ευνόητο. Η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην Εθνική ομάδα, μέσω του Ολυμπιακού, ανεβάζει επίπεδο οποιονδήποτε παίκτη και του προσδίδει υπεραξία στην πορεία της καριέρας του.
Ο Παναθηναϊκός, για παράδειγμα, αποτελεί σήμερα ένα κράμα καλών έμπειρων και νέων ποδοσφαιριστών, κυρίως Ελλήνων. Αν αυτοί είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ ή να είναι μέλη της Εθνικής, η υπεραξία τους θα ήταν πολλαπλάσια.

Η Ευρώπη όμως, χάθηκε εφέτος μαζί με την ευκαιρία της δικής τους διάκρισης. Φυσικά και θα την βρουν μπροστά τους, αλλά αν την είχαν ήδη, όλα θα ήταν διαφορετικά.

Στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου πάντως, ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει τόση ενέργεια, όση δεν είχε βγάλει στη μέχρι τώρα πορεία του. Το κίνητρο της κατάκτησης του κυπέλλου είναι μεγάλο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.