Έχει χαρακτήρα, αλλά όχι άλλο 6αρι και 8αρι

Τα φιλικά προετοιμασίας γίνονται γι αυτό ακριβώς που λέει η έκφραση που επινόησαν τα μεγάλα μυαλά του ποδοσφαίρου. Για να προετοιμάζονται καλύτερα οι ομάδες.

Τέτοιο ήταν και το παιχνίδι της Ελλάδας στη Λισσαβώνα κόντρα σε μια Πορτογαλία που ήθελε, έστω και σε φιλικό, να κερδίσει για να πάρει δέκα χρόνια μετά την άτυπη ρεβάνς του 2004.

Η Εθνική μας όμως, για ένα ακόμα ματς-ενώ δεν είχε καλή απόδοση- δεν έχασε. Αυτό φανερώνει κατ’ αρχήν ότι διαθέτει χαρακτήρα που την κάνει δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο.

Νομίζω ότι η εμφάνιση της ελληνικής ομάδας δεν εξέπληξε κάποιον ιδιαίτερα. Η τριάδα των χαφ που ξεκίνησε το ματς δεν πέτυχε στο ρόλο της.

Ο Τζιόλης ως αμυντικός μέσος και οι Κατσουράνης-Μανιάτης ως εσωτερικοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά.

Στην επανάληψη που μπήκε ο Καραγκούνης κι έπαιξε δίπλα στον Μανιάτη και ο Κατσουράνης πήρε τη θέση του αμυντικού χαφ, τα πράγματα βελτιώθηκαν γιατί και περισσότερα κλεψίματα έγιναν και η μπάλα έμεινε περισσότερο σε ελληνικά πόδια.

Κανείς όμως, δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Σάντος γιατί στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν άλλα 6αρια κι άλλα 8αρια όπως ο Κατσουράνης κι ο Καραγκούνης.

Αυτοί είναι οι δύο πιο ποιοτικοί μέσοι που διαθέτει η Εθνική και σε αυτούς είναι υποχρεωμένος να στηριχτεί ο Πορτογάλος. Το γιατί δεν παίζει από την αρχή ο Καραγκούνης, αλλά χρησιμοποιείται ως αλλαγή, το ξέρουν καλύτερα ο Σάντος και ο ίδιος ο Κάρα.

Ευχάριστη έκπληξη του ματς ήταν ο Φετφατζίδης, που δείχνει ότι έχει βελτιώσει το παιχνίδι του μετά την μεταγραφή του στην Ιταλία, όπου πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχής και μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο που θα βοηθήσει την Εθνική να δημιουργήσει.

Ποιοτικοί μέσοι είναι και ο Σάμαρης και ο Κονέ και ο Ταχτσίδης, αλλά με λιγότερες εμπειρίες και ελάχιστες πιθανότητες να τους δούμε για περισσότερο από 20 λεπτά σε κάποιο επίσημο ματς. Γιατί όχι όμως, στα δύο φιλικά που θα ακολουθήσουν στις ΗΠΑ.

Καλά στάθηκε και ο Μόρας στη θέση του Παπασταθόπουλου, που αποχώρησε προλητικά από τον αγώνα. Αντίθετα δείχνουν μακριά από τον καλό εαυτό τους ο Μήτρογλου και ο Σαμαράς. Ο Σαλπιγγίδης από την άλλη, είναι φανερά κουρασμένος.
Ωστόσο, αυτή η τριάδα της επίθεσης για να αποδώσει θα πρέπει να πάρει και την μπάλα σωστά, κάτι που δεν έγινε στη Λισσαβώνα. Θέλω να πιστεύω ότι στα φιλικά που ακολουθούν με Νιγηρία και Βολιβία θα δούμε τους επιθετικούς μας να πατούν με κάποιες αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.