Υπάρχουν άσοι στο μανίκι του Σάντος!

Ένα είναι σίγουρο με την Εθνική του Φερνάντο Σάντος. Ότι οι περισσότεροι από τους 23 ποδοσφαιριστές που αποτελούν την αποστολή της ομάδας στη Βραζιλία θα πάρουν την ευκαιρία που τους αξίζει.

Από ένα προπονητή που στην προκριματική φάση χρησιμοποίησε 31 ποδοσφαιριστές και κάλεσε πάνω από 40, ενώ σε δύο φιλικά ματς ως τώρα (με Πορτογαλία & Νιγηρία) είδε και τους 23 παίκτες που έχει μαζί του, είναι μάλλον δύσκολο να περιμένεις ότι θα… κολλήσει στην όποια κρίσιμη απόφαση.
Ξέρουμε -για παράδειγμα- ότι το δίδυμο Μανωλά-Παπασταθόπουλου στο κέντρο της άμυνας μοιάζει με… μπετόν αρμέ. Αλλά και ο Μανωλάς με τον Μόρα μια χαρά τα πήγαν. Μένει να δούμε αν ταιριάζει και το δίδυμο Μόρα-Παπασταθόπουλου.
Η τριάδα Τζιόλη-Κατσουράνη-Μανιάτη στα χαφ δείχνει επίσης ακλόνητη, αλλά σε δύο ματς ο Καραγκούνης ήταν ο καλύτερος, ενώ και οΤαχτσίδης έδειξε αρκετά πιο άνετος από τον Τζιόλη στη θέση του αμυντικού μέσου.
Ο Σαλπιγγίδης είναι ο σκόρερ της Εθνικής στα κρίσιμα ματς των μεγάλων διοργανώσεων. Ο Φετφατζίδης όμως κι με την Πορτογαλία και κυρίως με τη Νιγηρία έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει τον πλέον επικίνδυνο ποδοσφαιριστή για την αντίπαλη άμυνα.
Θέλω να πω ότι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς, ο Μόρας, ο Φετφατζίδης, ο Ταχτσίδης και χωρίς άλλη συζήτηση ο Καραγκούνης, οι οποίοι θα βασανίσουν το μυαλό του Φερνάντο Σάντος σχετικά με το αν πρέπει να αποτελέσουν βασικές επιλογές του από την αρχή των αγώνων ή όχι.
Φυσικά και για καθέναν από αυτούς υπάρχουν οι λεγόμενες δεύτερες σκέψεις. Για παράδειγμα, ο Καραγκούνης ακόμα κι αν είχε λίγα ματς στη Φούλαμ και είναι πιο ξεκούραστος, δεν είναι βέβαιο πως μπορεί να βγάλει και τα τρία 90λεπτα του ομίλου.
Ο Φετφατζίδης είναι ένας άλλος ποδοσφαιριστής, σαφέστατα πιο βελτιωμένος από τον παίκτη που βλέπαμε στον Ολυμπιακό. Ειδικά στο ένας με έναν, είναι σίγουρο ότι μπορεί να ξεπεράσει τον αντίπαλό του και να βγάλει φάση.
Ωστόσο, εξακολουθεί να μη δείχνει ώριμος και ομαδικός. Γιατί υπήρξαν περιπτώσεις στο ματς με τη Νιγηρία που θα μπορούσε να… σπάσει τη μπάλα σε συμπαίκτη του και η Εθνική να απειλήσει πιο ουσιαστικά.
Ο Μόρας από την πλευρά του, δείχνει έτοιμος. Πώς όμως, μπορείς να αφήσεις έξω έναν παίκτη που μπήκε με το σπαθί του στην καλύτερη ενδεκάδα της Μπουντεσλίγκα, όπως ο Σωκράτης;
Και ο Τζιόλης είναι πιο έμπειρος από τον Ταχτσίδη, αλλά ο νεαρός έχει περισσότερη φρεσκάδα και ίσως και καλύτερη μακρινή πάσα από τον αμυντικό χαφ του ΠΑΟΚ.
Επειδή ο Μήτρογλου και ο Γκέκας δεν φάνηκαν πάντως, ιδιαίτερα στα δύο πρώτα φιλικά της Εθνικής, η οποία μέσα στο 2014 δεν έχει βάλει ακόμα γκολ σε τρία παιχνίδια (σ.σ. υπήρχε και το ματς με τη Ν. Κορέα) δεν θα απέκλεια και την περίπτωση να βρεθεί ο Σαλπιγγίδης στην κορυφή της επίθεσης.      
Κυρίως επειδή μπορεί να πιέσει ψηλά τον αντίπαλο και να τον οδηγήσει στο λάθος. Το βέβαιο είναι ότι ο Σάντος έχει δυνατότητα να ανακατέψει την… τράπουλα και να βγάλει άσους από το μανίκι του!            
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.