Ταλέντο vs πειθαρχίας και μ’ ένα γκολ γράφουμε ιστορία!

«Γκολ και φύγαμε για τους... 16». Με το μότο αυτό, που την χαρακτηρίζει εδώ και μια δεκαετία, η Εθνική ομάδα ετοιμάζεται να γράψει ιστορία το βράδυ της Τρίτης και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Πώς; Μα αν κερδίσει 1-0 την Ακτή Ελεφαντοστού και προκριθεί στους «16» θα γίνει η πρώτη ομάδα που το καταφέρνει έχοντας σκοράρει μόνο ένα τέρμα στη φάση των ομίλων!

Φυσικά και είμαστε ικανοί να τα καταφέρουμε. Όπως είμαστε ικανοί για όλα. Και για το καλύτερο και για το χειρότερο!

Τώρα αν πεις στον Φερνάντο Σάντος να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό από το 4-3-3 (ένα πιθανό 3-5-2 ή ένα 5-3-2 επειδή χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα γκολ) είναι σα να λες στις Βραζιλιάνες του Αρακαζού να πάρουν πίσω την… ψήφο τους στον Καρνέζη, τον οποίο θεωρούν ως τον πιο ωραίο Έλληνα ποδοσφαιριστή!

Αν μάλιστα έλεγες στον Πορτογάλο να κρατήσει στον πάγκο τον αρνητικό και στα δύο πρώτα ματς Σαμαρά, ώστε να τον έχει φρέσκο γύρω στο 60΄, να τον ρίξει τότε στο ματς και να αιφνιδιάσει τους «Ελέφαντες»,  μπορεί να σου έκανε και… μήνυση!

Εδώ τα ρεπορτάζ από την Βραζιλία αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να πάρει και πάλι τη θέση του Φετφατζίδη ο Σαλπιγγίδης, περισσότερο ως γούρι γιατί σκοράρει στα κρίσιμα ματς, παρά γιατί δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.Για Σάμαρη ή Ταχτσίδη ούτε συζήτηση. Οπότε ο καθένας σηκώνει τα χέρια ψηλά…

Ο Σάντος λοιπόν, ούτε το σύστημα σκέφτεται να αλλάξει, ούτε την άμυνα, ούτε και την τράπουλα να ανακατέψει. Άλλωστε αν ο Κατσουράνης δεν είχε αποβληθεί στον αγώνα με την Ιαπωνία, είναι δεδομένο ότι και πάλι θα ξεκινούσε στο 3ο παιχνίδι!

Άλλοι προπονητές θα αναζητούσαν και κάποια… φρέσκα πόδια για το πιο κρίσιμο ματς της ομάδας τους. Για παράδειγμα δεν θα ήταν έκπληξη αν βλέπαμε στην ενδεκάδα τον Τζιόλη, που έχει πάρει ανάσες και διαθέτει το κορμί για να μαρκάρει τον Γιάγια Τουρέ.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση κινδυνέυει να μείνει εκτός ένας εκ των Καραγκούνη ή Κονέ. Γιατί ο Μανιάτης δεν βγαίνει από τα χαφ.

Ο Σάντος θέλει να εξασφαλίσει -και σωστά- το μηδέν στην άμυνα, να αφήσει στον αντίπαλο την πρωτοβουλία των κινήσεων και να χτυπήσει για το ένα (αλλά ολόχρυσο) τέρμα όποτε του δοθεί η ευκαιρία.

Η ελληνική ομάδα το ξέρει καλά αυτό το παιχνίδι. Με αυτό έφτασε στη 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Δεν είναι ελκυστική με το θέαμα που προσφέρει, αλλά παίρνει τα αποτελέσματα που την βολεύουν.

Όταν μάλιστα, η Ακτή φτάνει στο σημείο να διπλασιάσει το πριμ των παικτών για πρόκριση στους «16» είναι φανερό ότι σε φοβάται ως αντίπαλο. Κι αυτό είναι θετικό για την Εθνική μας.

Της… αμύνης τα παιδιά όταν υπηρετούν σωστά το αμυντικό τους σύστημα, τα καταφέρνουν. Είναι περισσότερο ομάδα από την Ακτή Ελεφαντοστού που από την πλευρά της βρίθει ταλέντου.

Το ταλέντο λοιπόν, θα βρεθεί αντιμέτωπο με την πειθαρχία αύριο το βράδυ και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά το αποτέλεσμα της μεταξύ τους αναμέτρησης. Άλλωστε οι κρίσιμοι αγώνες κρίνονται τις πιο πολλές φορές στις λεπτομέρειες.

Ο Μουρίνιο πάντως, που είχε προβλέψει πρόκριση Κολομβίας και Ελλάδας από τον Γ΄ όμιλο, έχει ήδη πετύχει κατά 50% στην μαντεψιά του!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.