Ο “Κατσούρ”, ο Jay και τα όνειρα που δεν έχουν ταβάνι!

Τα όνειρα δεν έχουν... ταβάνι! Δεν έχουν όρια. Άλλωστε η Κόστα Ρίκα δεν είναι δα και η Γερμανία που βρήκαμε στο δρόμο μας μετά την πρόκριση από τους ομίλους στο Euro 2012.

Αρκεί να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή βάση τους. Διότι ακριβώς το ίδιο λένε και οι Κοσταρικανοί του Κάμπελ και του εξαιρετικού γκολκήπερ Τέιλορ Νάβας της Λεβάντε.

Ότι αφού προκρίθηκαν (και μάλιστα ως πρώτοι) από τον 4ο όμιλο – φωτιά με Αγγλία, Ιταλία και Ουρουγουάη, γιατί να μη φτάσουν και στους «8» μια και ο αντίπαλός τους δεν είναι δα και η Βραζιλία!

Κάτι που παραδέχθηκε και ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος ευτυχώς και τα λάθη του αναγνωρίζει και παρεμβαίνει για να τα διορθώσει, αλλά και το… κουμπί των Ελλήνων έχει βρει με αποτέλεσμα να μπορεί να τους κρατάει προσγειωμένους μετά από μεγάλες επιτυχίες, αλλά και ενωμένους μετά από χοντρά επεισόδια (όπως εκείνο της 17ης Ιουνίου).

Ο Πορτογάλος προπονητής ξέρει ότι ο αγώνας της Κυριακής είναι και για τον ίδιο μια μεγάλη ευκαιρία ζωής και καριέρας.
Μια πρόκριση με την Ελλάδα στους «8» του Μουντιάλ της Βραζιλίας θα εκτοξεύσουν και τις δικές του μετοχές, πέρα από τις εκείνες των Ελλήνων διεθνών.

Οπότε και το 4-5-1 της «Πλούσιας Ακτής» (αυτό σημαίνει Κόστα Ρίκα) θα μελετήσει, αλλά και τις αντίστοιχες λύσεις στην Εθνική θα αναζητήσει.

Η Ελλάδα έδειξε μια ομάδα που βελτιώνει την αγωνιστική της εικόνα από ματς σε ματς και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί. Μπορεί δηλαδή, να προσαρμόζεται ανάλογα με τον αντίπαλο (εξαίρεση το παιχνίδι της πρεμιέρας) και όχι μόνο να τον εξουδετερώνει, αλλά και να τον πιέζει για να τον οδηγήσει στο λάθος.

Τα πρόσωπα σαφώς και παίζουν τον ρόλο τους, αλλά έχω επισημάνει αρκετές φορές ότι είναι άλλο πράγμα η κριτική και άλλο η ισοπέδωση.

Και το γράφω για το κίνημα του facebook σε βάρος του Κώστα Κατσουράνη, αλλά και υπέρ του μικρού Jay που λατρεύει τον Γιώργο Σαμαρά.

Οι ίδιοι άνθρωποι είναι που ψηφίζουν για τον… αποκλεισμό του Κατσουράνη από την ενδεκάδα του αγώνα με την Κόστα Ρίκα και υπέρ της έλευσης μικρού Jay στη Βραζιλία.

Πράγματι η ιστορία του μικρού Σκωτσέζου φίλου της Σέλτικ είναι συγκλονιστική με τον τρόπο που εξελίχθηκε. Και με συναίσθημα χωρίς όρια. Όπως ακριβώς και τα όνειρά μας για ένα ακόμα βήμα στο Μουντιάλ.

Αλλά γιατί να βγάζουμε τα εντελώς αντίθετα συναισθήματα στην περίπτωση του Κατσουράνη, που έτσι κι αλλιώς έχει τιμήσει από την πλευρά του την Εθνική μας ομάδα όσο λίγοι;

Ναι, είναι αργός. Ναι, βιολογικά φτάνει στο τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ναι, πρέπει να αποδεχθεί την κριτική γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο παγκοσμίως. Όλοι σχολιάζουν (καλόπιστα ή μη) όλους!

Όχι όμως και πάνω από 100.000 likes (ως τώρα) για να μείνει στον πάγκο! Ας τηρήσουμε επιτέλους ένα μέτρο στις αντιδράσεις μας κι ας πάμε στο Ρεσίφε για έναν ακόμα ελληνικό άθλο χωρίς υπερβολές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.