Έχασε την ευκαιρία, αλλά μπορεί στη Λεωφόρο

Μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει από χθες την υπόθεση της πρόκρισης στα πλέη οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έχασε ο Παναθηναϊκός, που ήταν καλύτερος στο β΄ ημίχρονο από την Σταντάρ Λιέγης.

Και η ευκαιρία δεν αφορά μόνο στο δοκάρι του Σίλντενφελντ, αλλά γενικότερα στην καλή επιθετική ανάπτυξη των πρασίνων στην επανάληψη και την εικόνα που έδειξε η ομάδα από το Βέλγιο στην άμυνά της, που έχει σοβαρά προβλήματα.

Αν την ερχόμενη Τετάρτη ο Παναθηναϊκός σκοράρει ένα γρήγορο γκολ, θα κάνει εύκολη τη ζωή του για το υπόλοιπο του ματς. Αν όχι, θα δούμε το περίπου το ίδιο παιχνίδι, το οποίο θα γίνει… ροντέο προς το τέλος, με τις ομάδες να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ της πολύτιμης πρόοκρισης.

Ο Αναστασίου βρήκε τρόπο να διορθώσει τις… ανορθογραφίες στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας του στο α΄ μέρος, όπου ο ρόμβος δεν λειτούργησε σωστά.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρξει ούτε κατοχή μπάλας, ούτε και σωστό πρέσινγκ στην αντίπαλη άμυνα.

Σταδιακά όμως, όταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού είδε ότι η Σταντάρ έπαιζε πολύ από τα πλάγια και είχε ένα μεγάλο κενό στο κέντρο της, έφερε εσωτερικό μέσο τον Ζέκα για ένα μεγάλο διάστημα και κατάφερε να κυριαρχήσει στον ευαίσθητο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Η επιλογη του Πέτριτς δίνει ποιότητα στην ομάδα, αλλά της στερεί το γρήγορο πρεσάρισμα ψηλά και την κάλυψη χώρων. Με τον Πράνιτς, τον Καρέλη και τον Κλωναρίδη ο Παναθηναϊκός έδειξε να συνεχίζει από εκεί που τελείωσε τη σεζόν πέρυσι.

Η ομάδα είναι η ίδια, οι ποδοσφαιριστές ξέρουν ο ένας τον άλλον και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

Ο αγωνιστικός χώρος του «Μορίς Ντουφράνζ» ήταν τόσο κακός που επηρέασε αρνητικά το παιχνίδι και των δύο ομάδων.

Στη Λεωφόρο η λογική λέει ότι ο Παναθηναϊκός «την έχει» τη Σταντάρ, αλλά αν είχε σκοράρει στη Λιέγη, θα ήταν πολύ πιο ήσυχος.

Για την περίοδο που βρισκόμαστε πάντως, το πρώτο επίσημο ματς ήταν αρκετά ώριμο για τους πράσινους, που κρατούν την τύχη στα χέρια τους. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.