Πήγε για «ταυρομαχία» φορώντας… ελβιέλες!

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν την τραγική εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη θα την δούμε κι απόψε από τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα, αλλά όταν στο τελευταίο μου blog έγραψα για «Μάχες στην Ευρώπη πέρα από κάθε ποδοσφαιρική λογική» εννοούσα αυτό ακριβώς που είδαμε από τους πρωταθλητές στην Ισπανία.

Μια ομάδα αληθινό σκορποχώρι και απολύτως προδομένη από την έλλειψη ρυθμού κανονικών αγώνων. Συγγνώμη αλλά δεν χρειάζεται να είσαι προπονητής για να καταλάβεις τι μπορεί να πάθεις αν έχεις να μπεις σε γήπεδο για 17 ημέρες όπως ο Ολυμπιακός.

Μπορείς να διασυρθείς και να γκρεμίσεις ότι έχτισες μέχρι σήμερα. Αλλά επαναλαμβάνω ότι το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης δεν ανήκει στους παίκτες ή στον Μίτσελ, αλλά στους 18 προέδρους της Λίγκας και στην ΕΠΟ του Σαρρή που δεν μπορούν να συνεννοηθούν για τα αυτονόητα.

Ακόμα και η Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ να πήγαιναν να παίξουν με τον ΑΠΟΕΛ και τη Βασιλεία μετά από αποχή τριών εβδομάδων, θα αντιμετώπιζαν κι αυτές τα ίδια προβλήματα. Θα ήταν ασύνδετες και ο αντίπαλος θα μπορουσε με μια στοιχειώδη προετοιμασία να τους βγάλει από τα νερά τους.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, έκανε το χειρότερό του παιχνίδι στην Ευρώπη γιατί ήταν εκτός αγωνιστικού ρυθμού και γιατί η Ατλέτικο ήταν υποψιασμένη μετά την ήττα της στο Φάληρο. Το ίδιο υποψιασμένη ήταν και η Γιουβέντους στο Τορίνο, αλλά εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός το πάλεψε. Χθες στη Μαδρίτη έρριξε λευκή πετσέτα.

Ήταν τόσο κακή η ομάδα του Μίτσελ που σου έδινε την εντύπωση ότι οι παίκτες της δεν φορούσαν κανονικά παπούτσια με τάπες, αλλά… ελβιέλες και γλιστρούσαν στο χόρτο του «Βιθεντε Καλντερόν». Ήταν σα να έπαιζαν… ξυπόλυτοι!

Στο γήπεδο πατούσαν κανονικά μόνο οι ποδοσφαιριστές του Σιμεόνε που έκαναν τα πιο εύκολα «τριγωνάκια» τους στην εφετινή διοργάνωση απέναντι σε αντιπάλους ανύμπορους να κρατήσουν τις θέσεις τους.

Τα δύο γκολ-δώρο του Ρομπέρτο και του Μποτία στο α΄ ημίχρονο είναι καθαρά λάθη αγωνιστικής απραξίας. Το άλλο όμως, που βάζει με κεφαλιά ο Μάτζουκιτς, ενώ προσπαθεί να τον κρατήσει στο έδαφος ο Μποτία, φανερώνει ότι Ισπανός στόπερ δεν κάνει για τη δουλειά!

Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική με την Μάλμε στο Φάληρο για να συνεχίσει στο Europa League.

Αυτό είναι το ένα κρατούμενο. Η ευρωπαϊκή του συνέχεια, αλλά και η συνέχεια στο πρωτάθλημα, όπου κυνηγάει τον ΠΑΟΚ, δεν μπορεί πάντως να είναι εγγυημένη με τον κακό Μποτία, τον φευγάτο Αμπιντάλ και τον «αόρατο» Μήτρογλου!

Οι ερυθρόλευκοι μάλλον έκαναν ένα… ψυχικό φέρνοντας και πάλι τον Μήτρογλου από την Αγγλία στο λιμάνι για να του δώσουν την ευκαιρία να αναγεννηθεί. Απέτυχαν και αυτοί στην επιλογή τους και ο Μήτρογλου, που δυστυχώς μοιάζει πλέον με παλαίμαχο.

Όταν ο βασικός επιθετικός σου δεν υπάρχει στο γήπεδο σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ είναι ανώφελο να ελπίζεις ότι θα μπορέσει να επιστρέψει στην πρότερη αγωνιστική του κατάσταση σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Και χωρίς στόπερ και κανονικό σέντερ φορ είναι δύσκολο να διεκδικήσεις όσα διεκδικούσες μέχρι σήμερα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.