Ντέρμπι με επιστροφές διαφορετικού ειδικού βάρους!

Από την 12η αγωνιστική, που ελάχιστα μας εξέπληξε, στην 6η. Και μάλιστα μεσοβδόμαδα. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στο πρωτάθλημα το ντέρμπι κορυφής Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης, 3 Δεκεμβρίου.

Ο Μίτσελ κι ο Αναστασιάδης είδαν τις ομάδες τους να παίρνουν το τρίποντο κόντρα σε Κέρκυρα και Πανθρακικό με σχεδόν. πειραματικές ενδεκάδες.

Θεωρώ λοιπόν, ότι θα είναι «άλλες» ομάδες αυτές που θα δούμε να ξεκινούν στο Καραϊσκάκη το μεγάλο ματς.

Το θέμα όμως, το έχει ο Μίτσελ κι όχι ο Αναστασιάδης. Τι θέλω να πω: Είναι άλλο να περιμένεις την είσοδο στην ενδεκάδα του Κλάους, του Μακ, του Τζιόλη και του Ρατς (ίσως και του Μαντούρο ή του Γκολάσα) και άλλο του Μήτρογλου, του Αφελάι, του Αμπιντάλ, του Μανιάτη και του Εντιγκά.

Διότι οι 4 πρώτοι έχουν δώσει στον ΠΑΟΚ τα πάντα σε ότι αφορά στην παραγωγή του παιχνιδιού και στο σκοράρισμα, ενώ οι 5 του Ολυμπιακού τα ελάχιστα που μπορούν σε σχέση με την ποιότητά τους.

Οι παίκτες που μάλλον φαίνεται να επανέρχονται στον ΠΑΟΚ μετρούν συνολικά 14 γκολ και 7 ασιστ, την ώρα που οι αντίστοιχοι των ερυθρολεύκων μετρούν 5 γκολ και μία ασιστ στα δέκα ματς πρωταθλήματος μέχρι σήμερα.

Και μπορεί οι αριθμοί να μη λένε πάντα την αλήθεια, αλλά αλίμονο σε αυτούς που τους αγνοούν κιόλας.

Στο ματς της Κέρκυρας ο Τσόρι πέτυχε δύο γκολ, με το δεύτερο να δείχνει την μεγάλη κλάση του. Και πάλι όμως, δεν ήταν ο γνωστός Τσόρι.

Αντίθετα, ο Μπενίτες γέμισε το χώρο της επίθεσης πολύ πιο πειστικά από τον Μήτρογλου. Και ασιστ μοίρασε και σε επίκαιρες θέσεις βρέθηκε (αλλά δεν σκόραρε) και ως περιφερειακός επιθετικός απέδωσε. Το αν θα τον εμπιστευτεί στο ντέρμπι ο Μίτσελ είναι καθαρά δική του απόφαση.

Την ίδια στιγμή που από τον ΠΑΟΚ έλειπαν οι παίκτες των 14 τερμάτων, η ομάδα του Αναστασιάδη βρήκε γκολ από τρεις άλλους καλούς επιθετικούς. Τον Σαλπιγγίδη, τον Παπαδόπουλο και τον Περέιρα.

Το τι διαφορά μπορεί να κάνει σε μια ομάδα ένας καλός και κινητικός επιθετικός, πλαισιωμένος με κάποιους άλλους που παίζουν για το σύνολο και όχι για την… πάρτη τους, ο Ολυμπιακός το έζησε στη Μαδρίτη με τον Μάτζουκιτς και το είδε και χθες με τον Μπεργκ στη Λεωφόρο.

Ο Σουηδός μπήκε στη βασική ενδεκάδα μετά από απουσία 3,5 μηνών, σκόραρε, είχε δοκάρι, κέρδισε ένα πέναλτι και μια αποβολή και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Φυσικά και τα ματς δεν κρίνονται ΜΟΝΟ από την επίθεση ή μόνο από την άμυνα, αλλά από τη συνολική παρουσία της ομάδας. Διότι ΟΛΗ η ομάδα αμύνεται και ΟΛΗ επιτίθεται. Αρκεί να το κάνει σωστά και ως ΟΜΑΔΑ.

Την απάντηση για την ικανότητα του ΣΥΝΟΛΟΥ από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ θα την πάρουμε λοιπόν, περίπου στις 21.30 το βράδυ της Τετάρτης.

Συντονιστείτε στα κανάλια Novasports και στο novasports.gr.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.