Με το βλέμμα στις πειθαρχημένες άμυνες!

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0 και ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 1-0 ήταν τα αποτελέσματα των δύο πρωτοπόρων της Σούπερ Λίγκας στη 19η αγωνιστική.

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο ομάδων η πειθαρχία στα μετόπισθεν. Και ο Βίτορ Περέιρα και ο Άγγελος Αναστασιάδης άρχισαν να φροντίζουν πλέον με ιδιαίτερη προσοχή την ανασταλτική λειτουργία των ομάδων τους.

Χωρίς Εντιγκά, Μλιβόγεβιτς και Μποτία ο Ολυμπιακός, χωρίς Κάτσε, Τζιόλη, Τζαβέλλα και Σπυρόπουλο ο ΠΑΟΚ.

Ο Παναιτωλικός, που είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα μεσοεπιθετικά, δεν κατάφερε να βγάλει ούτε μία κλασσική φάση για γκολ στο Φάληρο.

Αλλά και ο Πλατανιάς, που γνωρίζει καλά την τέχνη των αντεπιθέσεων και των στημένων φάσεων, ελάχιστα απείλησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Φυσικά και τα γκολ της νίκης δεν ήρθαν εύκολα για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι το πρωτάθλημα στο μυαλό του Περέιρα και του Αναστασιάδη θα κριθεί πρώτα από την άμυνα και μετά από την επίθεση.

Πρώτα πρέπει να μένει το «μηδέν» στα μετόπισθεν και στη συνέχεια το τρίποντο μπορεί να έρθει με μία φάση μπροστά, όπως συνέβη με τον Αθανασιάδη ή τον Ντοσεβί.

Ο Ομάρ και ο Μαζουακού πήραν επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά με μέτρο. Και σε καμία περίπτωση δεν ήταν οι πλάγιοι επιθετικοί του Ολυμπιακού, όπως επί Μίτσελ.

Φυσικά και ο Περέιρα έχει καταλάβει ότι για να παίξει το γνωστό του 4-3-3 όπως στην Πόρτο χρειάζεται πλάγιους επιθετικούς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ένας εναντίον ενός, αλλά και να σκοράρουν.

Ο Ντοσεβί του το έδωσε σε δύο σερί ματς με Ξάνθη και Παναιτωλικό. Ο Αφελάι, όχι ακόμα. Ο Ντουρμάζ που είναι με το ένα πόδι εκτός Ρέντη, έκανε χθες την προσπάθεια της χρονιάς από δεξιά και με ανάποδο πόδι έδωσε έτοιμο γκολ στον Μανιάτη.

Ο Πορτογάλος προπονητής νομίζω ότι είδε τι ακριβώς χρειάζεται η ομάδα του. Μένει να προλάβει και την μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώνεται σε 13 ημέρες.

Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα μεγάλο όνομα για τα χαφ, το Νομπόα, αλλά κατά τα λοιπά θα στηριχτεί αμυντικά στους Ποζατζίδη, Κίτσιου, Κωνσταντινίδη και Παπαγιαννόπουλο, αν δεν μπορούν να παίξουν για διάφορους λόγους οι Ρατς, Σκόνδρας, Βίτορ και Κατσικάς.

Τον Σαλπιγγίδη τον έχουμε δει δεξί μπακ, τον Τζιόλη στόπερ και τον Αθανασιάδη αμυντικό μέσο. Οπότε έτσι θα κινηθεί ο Αναστασιάδης στο υπόλοιπο της σεζόν. Αν του. κάτσει, καλώς.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, που έχει εκτός έδρας και τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, οφείλει να μην έχει την παραμικρή απώλεια, τουλάχιστον μέχρι την Τούμπα. Και το επόμενο «κρας τεστ» είναι με τη Βέροια.

Το θερμόμετρο στα ύψη!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.