Δίκαιη νίκη για ΠΑΟ. Χρυσό το γκολ του Τσόρι!

Στα ντέρμπι είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και αυτό έγινε και στη Λεωφόρο. Ο Ντουρμάζ χάνει την ευκαιρία για να κάνει το 0-1 και στην επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός βγάζει μια σωστά οργανωμένη επίθεση και ο Μαζουακού βάζει το αυτογκόλ για το 1-0. Και για τις λεπτομέρειες όμως, απαιτείται ικανότητα.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία και αποτελούν απλά βάση για συζήτηση.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν «σφιχτά» στο α΄ ημίχρονο και δεν βρήκαν χώρους, ενώ στην επανάληψη ήταν δεδομένο ότι το πρώτο γκολ – από όπου κι αν ερχόταν- θα άνοιγε το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός είναι ασφαλώς πιο γυμνασμένη ομάδα από τον Ολυμπιακό και φυσικά πιο ξεκούραστη από εκείνη των πρωταθλητών με τις διαρκείς υποχρεώσεις. Αν ο Ολυμπιακός άνοιγε το σκορ, ίσως ο Παναθηναϊκός να έφτανε στην ισοφάριση.

Οι πιθανότητες να γινόταν το αντίστροφο περιορίζονται δραστικά. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δυσκολεύεται να ανατρέψει αποτέλεσμα. Και με την ΑΕΚ, αλλά και τη Ντνίπρο το επιβεβαίωσε.

Ωστόσο, δεν μπορεί να αρνηθεί κάποιος ότι στις διορθωτικές κινήσεις του Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός έχει πάρει πολλά από τον Ταυλαρίδη, που έδεσε την άμυνα με τον Σίλντενφελντ, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει το παραμικρό από τους Χάρα και Σαντάνα.

Κι ενώ και οι δύο γνώριζαν το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας, ο Παναθηναϊκός το αντιμετώπισε ουσιαστικά και ο Ολυμπιακός επιπόλαια.

Το ίδιο και με την επίθεση. Για την κατοχή που έχει σε κάθε ματς ο Ολυμπιακός η παραγωγή φάσεων και τα γκολ που βάζει είναι λιγότερα από όσα θα έπρεπε να έχει σκοράρει. Κι αυτό οφείλεται στην έλλειψη ποιότητας του ρόστερ στην επίθεση.

Το παραμύθι με τις δύο ισάξιες ενδεκάδες δεν έχει πια δράκο και μένει απλά να δούμε το πότε και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τον κακό μεταγραφικό σχεδιασμό. Στον Παναθηναϊκό το μάρμαρο το πλήρωσε πάντως ο Νταμπίζας (δίκαια ή άδικα).

Φυσικά για την πορεία του πρωταθλήματος το +3 είναι ένα καλό σημάδι, αφού άλλοτε τέτοια εποχή η διαφορά ήταν στο +8 και στο +10.

Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο, κυρίως χάρη στο γκολ του Τσόρι στην εκπνοή του ντέρμπι, όπου έφερε τα τέρματα των δύο ομάδων στο 2-2 στα μεταξύ τους ματς.

Έτσι με το +12 στην επίθεση του Ολυμπιακού (56 έναντι 44) οι ερυθρόλευκοι θα είναι ξανά πρωταθλητές, στην περίπτωση ισοβαθμίας με τον Παναθηναϊκό.

ΥΓ: Για την πολεμική ατμόσφαιρα στο ματς οι πράσινοι παίρνουν τα εύσημα για τις αρχικές τοποθετήσεις των Αναστασίου και Αλαφούζου. Αργότερα, όταν έγινε αντιληπτό ότι μπορεί να υπάρξει τιμωρία, που ενδέχεται να κοστίσει στην ομάδα και οι δύο έψαξαν για δικαιολογίες.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.