Μηδέν στην άμυνα και διαγώνια κάλυψη τα «θέλω» του Σέρχιο

Με δεδομένο ότι ο Μαρκαριάν δεν είναι κανένας χθεσινός στα γήπεδα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι για να πάρει το πρώτο του τρίποντο με την Εθνική μας την Κυριακή στη Βουδαπέστη θα πρέπει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Όταν δεν δέχεσαι γκολ μπορείς πάντα να ελπίζεις ότι θα σκοράρεις εςύ ένα, έστω και στις καθυστερήσεις και θα φύγεις νικητής από το γήπεδο.

Με την εικόνα του Φθινοπώρου που παρουσίασε η Εθνική του Ρανιέρι, ο πανέξυπνος Ουρουγουανός τεχνικός ξέρει ότι αν η ομάδα του δεχθεί πρώτη γκολ η υπόθεση «ψυχολογία» για το υπόλοιπο του ματς πάει περίπατο!

Και χωρίς ψυχολογία είναι δύσκολο να σταθείς όρθιος σε ένα ματς που είναι ίσως το πιο κρίσιμο για τη συνέχεια του υπόλοιπου τουρνουά.

Οπότε ο Μαρκαριάν, που δεν έχει ανοίξει ακόμα όλα τα χαρτιά του, θα παρατάξει μια ομάδα όσο περισςότερο «σφιχτή» γίνεται σε όλες τις γραμμές και κυρίως στην άμυνα.

Ο ίδιος είναι λάτρης του διαγώνιου παιχνιδιού. Θέλει να το βλέπει και από τα πλάγια μπακ και από τους ακραίους επιθετικούς.

Αν δηλαδή η μπάλα παίζεται στη μία άκρη του γηπέδου, ο Μαρκαριάν θέλει τους πλαϊνούς να κινούνται διαγώνια για να καλύπτουν τους χώρους που θα μένουν κενοί αντίθετα από το σημείο του παιχνιδιού.

Το «γιατί» είναι εύκολο να απαντηθεί. Γιατί στην άμυνα αυτό βοηθά να υπάρχει πάντα παίκτης για να κόψει σε περίπτωση αλλαγής παιχνιδιού, ενώ στην επίθεση μπορεί να υπάρξει και δεύτερος επιθετικός που θα βρεθεί σε θέση βολής, κοντά στον πρώτο.

Το πως θα μπορέσουν οι διεθνείς να εφαρμόσουν τα «θέλω» του Μαρκαριάν είναι ένα ζήτημα. Αλλά, όπως έγραψε στην ανταπόκριςή του κι ο Αποστόλης Λάμπος ο Μαρκαριάν τους δείχνει το δρόμο. Το αν θα τον ακολουθήσουν είναι θέμα ικανοτήτων και θέλησης.

Ο Σέρχιο έχει πάντως τον τρόπο του να είναι χαμογελαστός, ευχάριστος, ελάχιστα πιεστικός, επίμονος με την τακτική, αλλά κατανοητός στο τι ζητάει και αυτό θεωρητικά βοηθάει τις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές.

Κυριακή κοντή γιορτή για να δούμε αν και οι διεθνείς έχουν διάθεση για επιστροφή στις παλιές καλές μέρες.
             


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.