Κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι

Υπάρχουν αντίπαλοι που δεν είναι ακριβώς στα... μέτρα σου. Που η τύχη ενός αγώνα δεν εξαρτάται... ακριβώς από σένα. Έναν τέτοιο θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Εθνική ομάδα.

Η Ιταλία έρχεται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 8 Ιουνίου με… προίκα τις εντός έδρας (αναμενόμενες) νίκες απέναντι σε Φινλανδία και Λιχτενστάιν.
Οι γείτονες ξεκινούν την προσπάθεια πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έχοντας γνωρίσει την αποτυχία στην προηγούμενη διοργάνωση.

Αυτομάτως είναι υποψιασμένοι. Δεδομένα διαθέτουν ποιότητα και το μόνο που μένει είναι να γίνουν ομάδα γιατί έχουν… νέο αίμα στο χορτάρι.

Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνουν, είναι στη διάρκεια της προκριματικής φάσης. Αν οι Ιταλοί είναι στοιχειωδώς σοβαροί, δεν θα έχουν πρόβλημα να τερματίσουν πρώτοι στον όμιλό μας.

Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Κιελίνι, Βεράτι, Ιμόμπιλε. Κουαλιαρέλα, Ελ Σαραουί είναι οι… παλιοσειρές που έχει στο ρόστερ του ο Μαντσίνι.
Το σημαντικότερο για τον τεχνικό της “Σκουάντρα Ατζούρα” είναι πως μαζί με αυτούς έχει παίκτες που θέλουν τώρα να κάνουν υπέρβαση με την Εθνική ομάδα. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την καριέρα τους στη συνέχεια σε προσωπικό επίπεδο. Φιλοδοξίες, χρήματα, καταξίωση. Ο Ρομανιόλι είναι 24, ο Μαντσίνι 23, ο Ντε Σίλιο 26, ο Μπαρέλα 22, ο Τζανιόλο 19, ο Κιέσα 21, ο Κεν 19, ο Πολιτάνο 25, ο Μπερναρντέσκι 25, ο Ινσίνιε 27. Μετρήστε ονόματα. Ποιότητα σε περίσσευμα.  Σχεδόν όλοι τους είχαν γεμάτη σεζόν στο Καμπιονάτο. Με ρόλο, συμμετοχές, αποτέλεσμα. Και όσοι απέτυχαν με τις ομάδες τους ψάχνουν κίνητρο μέσω της Εθνικής Ιταλίας. 

Αν η Ιταλία είναι έτοιμη να ξαναφτάσει από την επόμενη κιόλας διοργάνωση σε ημιτελικό ή τελικό είναι κάτι που θα το δείξει η ιστορία. 

Δεδομένα όμως είναι μια ομάδα που διαθέτει πληθώρα λύσεων σε όλες σχεδόν τις θέσεις. Λύσεων με ποιότητα επιπέδου… Τσάμπιονς Λιγκ να περιμένουν στον πάγκο την ευκαιρία τους.

Με αυτή την ομάδα θα κληθεί να παίξει η Εθνική μας στις 8 Ιουνίου. Με την Ιταλία θα κληθούν οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Σε περίπτωση που δείξουν ανταγωνιστικοί θα έχουν τεράστιο κέρδος στον ψυχολογικό τομέα ακόμη κι αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν πάλι αυτό έρθει, έστω και ένας βαθμός, θα είναι “χρυσάφι” για τη συνέχεια μας στην προκριματική φάση.

Το ματς με τους Ιταλούς είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι προκριματικών. Όχι γιατί “πρέπει” να νικήσουμε. Ίσα ίσα που δεν θα κατηγορήσει κανείς τους διεθνείς αν χάσουν από αυτή την ομάδα. Μπορεί όμως με σωστή διαχείριση και εικόνα να φέρει μεγάλα κέρδη στους διεθνείς και τη δική μας ομάδα στο άμεσο μέλλον.

Σε αυτό το μεγάλο ραντεβού καλό θα είναι να πάρουν εισιτήριο άνθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο, τον Εθνική ομάδα και καταλαβαίνουν τι βλέπουν. Κοινώς όσοι περιμένουν περιπάτους… στιλ αιώνιας πόλης και πετούν κέρματα στη… Φοντάνα Ντι Τρέβι, καλύτερα να το αποφύγουν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.