Κέρδος ο Σιώπης

Χωρίς να ψάχνει δικαιολογίες για την εμφάνιση της "πειραματικής" Εθνικής στην Τουρκία ο Αποστόλης Λάμπος ψάχνει τα κέρδη της γαλανόλευκης από το φιλικό των συμπερασμάτων.

Στις δηλώσεις του Άγγελος Αναστασιπάδης μίλησε για την κόπωση από το ταξίδι της προηγούμενης μέρας και την έλλειψη φρεσκάδας των διεθνών στο φιλικό με την Τουρκία. Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι η Εθνική θα είναι έτοιμη στα επίσημα και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια.

Βάλτε σε αυτά και τις απουσίες τεσσάρων βασικών ποδοσφαιριστών όπως οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σιόβας, Ζέκα και Δώνης και τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το γιατί η ήττα και η εικόνα της ομάδας στην Αττάλεια ήρθαν ως φυσικά επακόλουθα. 

Δε θα δούμε άλλωστε εύκολα την γαλανόλευκη χωρίς Παπασταθόπουλο, Μανωλά ή Σιόβα στο κέντρο της άμυνας. Δύσκολα θα τη δούμε χωρίς τον Ζέκα στο κέντρο, ενώ κι ο Δώνης μοιάζει να έχει θέση βσικού ειδικά στο ματς με την Ιταλία. 

Από εκεί και πέρα το φιλικό αυτό έγινε για να εξάγει ο Άγγελος Αναστασιάδης χρήσιμα συμπεράσματα για παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής με την Εθνική ομάδα. Και βγήκαν αρκετά συμπεράσματα και κέρδη. 

Πρώτο είναι ότι ο Μανώλης Σιώπης άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και δημιούργησε ευχάριστο πονόκεφαλο στον προπονητή του σε έναν χώρο που υπάρχουν οι Ζέκα, Κουρμπέλης, Σάμαρης και Μπουχαλάκης και όλοι αυτοί για δύο ή για τρεις θέσεις. Στο ματς έτρεξε πολύ, ίσως περισσότερο από όλους, κάλυψε κενά, έκλεψε μπάλες και μοίρασε απλά και σίγουρα τη μπάλα. 

Ο μέσος του Άρη ζει την εμπειρία της Εθνικής στο έπακρο τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου και ήδη δείχνει να εξελίσσεται σε σημαντική μονάδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. 

Δεύτερο ότι ο Πασχαλάκης μετά το αρχικό μούδιασμα όλης της ομάδας, την κράτησε όρθια σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις και έδειξε πως φωνάζει δυνατά “παρών” για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα της Εθνικής. 

Τρίτο είναι ότι ο Μασούρας για ένα ακόμα παιχνίδι έβγαλε ωριμότητα, έδειξε τη διάθεσή του και σίγουρα μπορεί ο προπονητής του να περιμένει πολλά από αυτόν. Άλλωστε η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Αναστασιάδης από τη μέρα που ανέλαβε μόνο προς όφελός του μπορεί να δουλέψει. 

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση στα άκρα της άμυνας μας γιατί μπάλα αρκετές φορές μπήκε από εκεί στην περιοχή μας, ενώ και στην επίθεση ο Κουλούρης (ή όποιος φορ) θα χρειαστεί τους μέσους να έρθουν μερικά μέτρα πιο κοντά του για να μπορέσει η ομάδα να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. 

Τέλος για μια ακόμα φορά φάνηκε πως όταν ο Φορτούνης δεν μπορεί να μπει στο παιχνίδι όλη η Εθνική μένει πίσω (68% κατοχή η Τουρκία στο πρώτο μέρος). Στο δεύτερο ημίχρονο που μπήκε πιο πολύ στο ματς, που ζήτησε μπάλα και δημιούργησε, το ματς εξελίχθηκε στην ισορροπία. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.