Ισοπαλία με χροιά … ήττας

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την εικόνα των «ασπρόμαυρων» στην αναμέτρηση της Τούμπας.

Δυο γκολ σε διάστημα δυο λεπτών ήταν αρκετά για να διαμορφώσουν το ισόπαλο αποτέλεσμα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (14᾽ Φ. Περέιρα – 12᾽ Τσάβες) το μεσημέρι της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας, με πενιχρή παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες. Αποτέλεσμα που σαφώς και δεν ικανοποίησε τους γηπεδούχους, καθώς για δεύτερη φορά φέτος στο ίδιο γήπεδο, με τον ίδιο αντίπαλο (σ.σ. την πρώτη ήταν για το Κύπελλο), που είναι ένας εκ των κύριων υποψηφίων για την πέμπτη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι οφ, δεν κατάφεραν να τον κερδίσουν και σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής υποχώρησαν εκ νέου στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Εξέλιξη που σ᾽ επίπεδο βαθμολογίας των πλέι οφ δεν επηρεάζει σημαντικά αλλά σ᾽ επίπεδο ψυχολογίας, αυτοπεποίθησης και εντυπώσεων κόστισε σημαντικά.
 
Ο αγώνας ξεκίνησε με εκπλήξεις για τον «Δικέφαλο» περισσότερο με την απουσία του Αθανασιάδη από την αρχική ενδεκάδα και λιγότερο από την αντίστοιχη του Τζιόλη, καθώς το πρόβλημα τραυματισμού του είναι γνωστό πως περιορίζει τη δυνατότητα συμμετοχής του σε διαδοχικές αναμετρήσεις. Η εξήγηση που δόθηκε από την τεχνική ηγεσία είχε να κάνει με τη διάθεση πραγματοποίησης δοκιμών εν όψει των πλέι οφ. Ναι μεν, αλλά ειδικά σ᾽ ότι έχει να κάνει με τον Αθανασιάδη, η δεδομένη απουσία του στις δυο τελευταίες αγωνιστικές για την έκτιση της ποινής των δυο αγωνιστικών λόγω καρτών δίνει τα περιθώρια να πραγματοποιηθούν δοκιμές στην επίθεση σ᾽ εκείνο το χρονικό διάστημα. Συνεπώς για έναν αγώνα με το χαρακτήρα «ντέρμπι», όπως χαρακτηρίστηκε από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε απορίες ως προς τη λογική της.
 
Ο – εδώ και καιρό – παροπλισμένος Κουλούρης, προσπάθησε πολύ δίχως όμως να καταφέρει να  αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Είναι δύσκολο τέτοια εποχή, ποδοσφαιριστές που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής και δει νεαρής ηλικίας είναι δύσκολο να αποδώσουν άμεσα και χρειάζονται χρόνο συμμετοχής, πολυτέλεια που δεν υφίσταται αυτόν τον καιρό και σ᾽ αυτές τις συνθήκες πίεσης. Εντούτοις, είναι δεδομένο πως για το μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ θα χρειαστούν όλες οι πιθανές λύσεις για να μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι θετικό. Είναι ένα «πρέπει» με κόστος, είτε τώρα είτε μετά.
 
Κι η ομάδα έχει την κακοτυχία να συνεχίζεται το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα των άλλων δυο, κύριων σκόρερ, Μακ και Περέιρα, παρά το γκολ της ισοφάρισης του Αργεντινού. Λείπουν και στοιχίζει πάρα πολύ στην ομάδα η έλλειψη προσωπικών ενεργειών, ειδικά του διεθνούς Σλοβάκου. Η αλλαγή σχηματισμών δεν έχει βοηθήσει κανέναν από τους δυο ως τώρα, δηλαδή δεν είναι θέμα θέσης, αλλά κατάστασης. Ο Περέιρα, ερωτηθείς μετά το ματς για το αν ο διαθέσιμος χρόνος μέχρι την αφετηρία των πλέι οφ επαρκεί για να διορθωθεί το πρόβλημα της επιθετικής ανάπτυξης αποκρίθηκε αρνητικά κι αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Με τον Νομπόα σίγουρα παρόντα μόνον στα δυο πρώτα ματς και τον Τζιόλη περιορισμένης διαθεσιμότητας η μεσαία γραμμή δημιουργικά «μυρίζει» πρόβλημα. Πολύ περισσότερο όταν η εικόνα των Κάτσε, Γκολάσα είναι σαν αυτή κόντρα στον ΠΑΣ.
 
Χρειάζονται πολλά περισσότερα απ᾽ όλους για να μπορέσει να δικαιολογηθεί η όποια αισιοδοξία για τη συνέχεια, δίχως κανείς να παραγνωρίζει το γεγονός πως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή συντελείται μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης κι αναδόμησης της ομάδας. Δεν είναι κάτι απλό και τ᾽ αποτελέσματά της, θετική ή αρνητικά δεν μπορούν να φανούν άμεσα. Ωστόσο, δημιουργεί αλγεινή εντύπωση η απώλεια χαρακτηριστικών που φάνηκαν να έχουν κερδηθεί στις πρόσφατες, προηγούμενες αγωνιστικές, όπως η ανασταλτική λειτουργία κι η αποτελεσματικότητα. Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ από λάθος, σε συνθήκες αντεπίθεσης του αντιπάλου, όπως επίσης κινδύνευσε να ηττηθεί από παρόμοιες φάσεις, ειδικά στα τελευταία λεπτά. Εκεί που αντί να πιέζει για το νικητήριο γκολ, αναλώθηκε στο ν᾽ αμύνεται για να μη το δεχτεί, ενισχύοντας αντί ν᾽ απεμπολεί την αίσθηση του «εύθραυστου».
 
Πρέπει να σημειωθεί η αδιαμφισβήτητη κι αποδεδειγμένη αξία του αντιπάλου, με τον ΠΑΣ φέτος να έχει παραδώσει τα διαπιστευτήριά του, ειδικά απέναντι στις ομάδες που βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας. Ενα σύνολο οργανωμένο, με ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό, με συνείδηση στις αρετές και τις αδυναμίες του και το αντίστοιχο πλάνο της απόλυτα προσαρμοσμένο πάνω στα στοιχεία αυτά. Μια ομάδα που φέρει ανεξίτηλα την υπογραφή του προπονητή της, του κ. Πετράκη με όλα τα χαρακτηριστικά του ν᾽ αντανακλώνται σ᾽ αυτήν. Κλείνει η παρένθεση για τον Αγιαξ της Ηπείρου.
 
Η έλλειψη ενέργειας ήταν μια εξήγηση που υιοθετήθηκε από επίσημα χείλη, αλλά βρήκε το Νομπόα να διαφωνεί δημόσια μαζί της, μιλώντας τουλάχιστον – όπως είπε – για τον εαυτό του. Κι έτσι να είναι, με τη δυσπιστία να έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα προς πάσα κατεύθυνση, ποιός να το πιστέψει αφού κανείς από όλους όσοι γνωρίζουν δεν τοποθετείται δημόσια για όλα όσα έχουν προηγηθεί, όχι φέτος αλλά όλα τα τελευταία χρόνια. Η σιωπή στο όνομα του … καλού του ΠΑΟΚ μόνον καλό δεν κάνει, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος όλα αυτά τα χρόνια. Ενα «τοπίο στην ομίχλη» που διαιωνίζεται και λειτουργεί ως πρόσφορο έδαφος σφοδρών αντιπαραθέσεων ανάλογα με τις συμπάθειες και τα «θέλω» του καθενός.
 
Μια εικόνα απογοητευτική σε όλο της το φάσμα, αποτέλεσμα της σφοδρής απογοήτευσης από την εξέλιξη της σεζόν και της απουσίας εξελίξεων που να σηματοδοτούν ένα διαφορετικό και βάσιμα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Δίνοντας όραμα η πικρία μετριάζεται και λειτουργεί καταλυτικά στο να μη μετατραπεί σε απέχθεια κι εκνευρισμό, φαινόμενα που εντείνονται από αρνητικά αποτελέσματα, όπως έχει αποδειχτεί ως τώρα. Κι όλα αυτά, ενώ ένα άλλο τμήμα του συλλόγου φλερτάρει με νέα επιτυχία, καθώς η όμαδα βόλεϊ των ανδρών μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου φλερτάρει και με το πρωτάθλημα, προσφέροντας στους φίλους του «Δικεφάλου» αυτό που τους λείπει τόσα χρόνια, χαρά και περηφάνια πέρα από ίντριγκες, θεωρίες συνομωσίας και προσωπολατρείες.
 
Την ίδια στιγμή ο Ιβάν Σαββίδης δηλώνει έτοιμος να βάλει τέλος στον εφιάλτη των χρεών προς το Δημόσιο. Η Εκτακτη Γενική Συνέλευση ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με το απαραίτητο ποσό – και – για την αποπληρωμή του οφειλόμενου ποσού κάνοντας στον ΠΑΟΚ το μεγαλύτερο ευεργέτημα από τη μέρα που ασχολήθηκε με τα κοινά του. Ακολούθως ωστόσο θ᾽ αποκτήσει τη μεγαλύτερη ευθύνη, κάνοντας πράξη τις δεδηλεμένες επιθυμίες του για μια ομάδα μεγάλη, ικανή να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα επίπεδα και για πολλά χρόνια. Οι πειραματισμοί κι οι εναλλακτικοί τρόποι να συμβεί κάτι τέτοιο κάπου εδώ θα πρέπει να ολοκληρωθούν δίνοντας τη θέση τους σε δοκιμασμένες λύσεις, που θα μειώνουν το όποιο ρίσκο.
 
Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους …


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.