Μα καλά… πέναλτι στα 25 δευτερόλεπτα!!!

Δεν ήταν ο καλύτερος αλλά δεν ήταν και ο χειρότερος τελικός στην ιστορία του Champions League! Ο Ηλίας Βλάχος γράφει για την Λίβερπουλ που προσαρμόζεται και δίκαια πήρε το τρόπαιο!

Δεν ήταν ο καλύτερος αλλά δεν ήταν και ο χειρότερος τελικός στην ιστορία του Champions League! Ο Ηλίας Βλάχος γράφει για την Λίβερπουλ που προσαρμόζεται και δίκαια πήρε το τρόπαιο!

Σίγουρα δεν ήταν ο πιο συναρπαστικός τελικός στην ιστορία! 

Πάει ο άλλος και δίνει πέναλτι στα 25 δευτερόλεπτα στον τελικό (…προσωπικά δεν συμφωνώ με την απόφαση) και αλλάζει το παιχνίδι όλο! Η καλύτερη ομάδα νίκησε αυτό δεν αλλάζει αλλά… χάλασε η εικόνα του αγώνα. 

Θα σας πω τι μου έκανε έντονα αίσθηση στο παιχνίδι αυτό και κάνει – για εμένα – καλύτερη ομάδα την Λίβερπουλ από την Μάντσεστερ Σίτι! 

Οι κόκκινοι απέδειξαν για ακόμη μια φορά το αληθές της ατάκας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον : «Η επίθεση σου δίνει παιχνίδια… η άμυνα σου δίνει τίτλους.»

Πρώτον η Λίβερπουλ ξέχασε το ποδόσφαιρο που παίζει. Άφησε την μπαλίτσα στην Τότεναμ, το gegenpresse του Γιούργκεν Κλοπ πήγε περίπατο! Μόνο όταν ο Φαμπίνιο έδινε το σύνθημα για πρέσινγκ τότε και μόνο τότε πήγαινε ψηλά η Λίβερπουλ! Δεν το κατακρίνω άλλωστε αυτό είναι που μου έκανε και αίσθηση!

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό! Δεν ξέρει να αμύνεται και δεν έχει και τους παίκτες για να το κάνει! Η Λίβερπουλ πιθανότατα έχει τον τρίτο καλύτερο παίκτη του κόσμου και είναι κεντρικός αμυντικός. Από πίσω του έχει τον καλύτερο τερματοφύλακα του κόσμου. Έχει μπακ που εκτός από επίθεση παίζουν και άμυνα και όλα αυτά υπερκαλύπτουν τον Ματίπ που προσπαθεί να κάνει γκέλες αλλά διορθώνουν οι υπόλοιποι. 

Αρχίζω να σκέφτομαι ότι η Λίβερπουλ το κάνει επίτηδες. Το 2005 είχε στην άμυνα Χίπια, Κάραγκερ, Φίναν και τον Τραορέ… τώρα τον Ματίπ! Πάντα ένας blooperας θα αγωνίζεται! 

Οι υπόλοιποι όλοι άψογοι!

Η Τότεναμ είχε στο γήπεδο τον Χάρι Κέιν αλλά στην ουσία απουσίαζε!

Ο Σον έπαιζε μόνος και ο ήρωας του ημιτελικού, ο Λούκας Μόουρα μπήκε στο γήπεδο στο 66ο λεπτό! 

Ο Ντέλε Άλι δεν ήταν εκεί… ο Κρίστιαν Έρικσεν έριξε την τιμή του με την εμφάνισή του… το όνομα του Γουίνκς ακούστηκε το πολύ δέκα φορές!

Παράλληλα όποτε έφτανε στην περιοχή η ομάδα του Ποτσετίνο, ο Άλισον έπιανε τα σουτ με την ίδια ευκολία που οι Έλληνες περνάνε το κόκκινο στο δρόμο! Κανένας ενθουσιασμός για τις αποκρούσεις του γιατί… είναι φυσιολογικές!

Το πιο συναρπαστικό Champions League τελείωσε με δίκαιο νικητή αλλά με τελικό επιεικώς καλό… ας όψεται το χέρι! 

Τελειώνω με τον Ορίγκι τον οποίο ο Πίρλο χαρακτήρισε άθλιο στον τελικό! Τα στατιστικά λένε ότι φέτος σκοράρει κάθε 84’ και είναι ο καλύτερος της Λίβερπουλ. Έχει πετύχει 7 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις σε δεκαεπτά τελικές προσπάθειες. Τέσσερα σουτ σταμάτησαν τερματοφύλακες. Έξι κατέληξαν άουτ! Επτά πήγαν στα δίχτυα. Στο Champions League δε είχε τρεις τελικές προσπάθειες και όλες έγιναν γκολ! Αυτά περί ρέντας!

Και του χρόνου καλύτερα… αν και χωρίς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.