Μόνο αυτός…

Όσο ο Ράφα Ναδάλ θα φτάνει στον τελικό του Roland Garros, τόσο θα το κατακτά. Γιατί έτσι το έχει σχεδιάσει στο μυαλό του…!
Δημοσίευση: 09/06/2019 - 20:26
Θαρρείς ότι αποτελεί προγραμματισμένη ετήσια εκδήλωση η απονομή του τροπαίου του Roland Garros στο Ράφα Ναδάλ. 
Ο Ισπανός το έκανε και φέτος, έφτασε τις δώδεκα κατακτήσεις στο Παρίσι κι επιβεβαίωσε ότι η πιο δύσκολη επιδίωξη στο σύγχρονο τένις είναι να τον νικήσει κάποιος στον τελικό του συγκεκριμένου Grand Slam. 

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 9, 2019
Μέχρι στιγμής σε δώδεκα περιπτώσεις παραμένει ακατόρθωτο. Ο Ντόμινικ Τιμ που είχε καταφέρει να τον λυγίσει τέσσερις φορές μέχρι τώρα στο χώμα, δεν τα κατάφερε ούτε φέτος στο Φιλίπ Σατριέ. Νίκησε το νούμερο ένα της κατάταξης, το Νόνακ Τζόκοβιτς, όχι όμως τον Ισπανό.  Για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έκανε ένα παραπάνω βήμα σε σχέση με τον περυσινό μεταξύ τους τελικό, καθώς κατέκτησε ένα σετ. 

Ο Αυστριακός έπαιξε με πολύ ένταση στο πρώτο, η έκβαση του οποίου όλοι γνωρίζουν ότι είναι πολύ σημαντική όταν απέναντι σου έχεις το Ναδάλ. Έβγαλε πνευματική ρώμη όταν το έχασε για να κατακτήσει το δεύτερο, ωστόσο εκεί αντιλήφθηκε ότι στον τελικό του Roland Garros, ο Ισπανός είναι στο σπίτι του. 
Ακολούθησε «καταιγίδα» που «έπνιξε» τον Τιμ.  Σαν να ένιωσε ο Ναδάλ ότι κάποιος παραβίασε το σπίτι του και απειλούσε το βιος του, που με τόσο κόπο είχε αποκτήσει από το 2005 και μετά. 

— Rafa Nadal (@RafaelNadal) June 9, 2019
Θέριεψε ο Ράφα… ο Τιμ ήταν περισσότερο προετοιμασμένος φέτος, όχι όμως όσο απαιτεί η συγκεκριμένη επιδίωξη. Άρχισε να βιάζεται, την ώρα που ο Ισπανός με απαράμιλλη ένταση σωματική και ψυχική τον «χτυπούσε» αλύπητα. 

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 9, 2019
Όταν είχε ερωτηθεί ο Ναδάλ πριν από τον περυσινό τελικό για τις παραμέτρους που θα κρίνουν το νικητή είχε μιλήσει μόνο για μία. «Τον αντίπαλο σου πρέπει να τον νικήσεις πρώτα πνευματικά και μετά στο γήπεδο». 
Αυτό ακριβώς έκανε και φέτος. Όταν ο Τιμ κατέκτησε το δεύτερο σετ του έστειλε μήνυμα με το επιβλητικό 6-1 στο σετ που ακολούθησε και τον τρόπο με τον οποίο πάλεψε κάθε πόντο στο κοκκινόχωμα, αγριοκοιτάζοντας κάθε μπάλα που ερχόταν απειλητική από τη ρακέτα του Αυστριακού.
Και ο Τιμ από τη στιγμή που κατέγραψε το πρώτο του κερδισμένο σετ σε τελικό Grand Slam κατάφερε να πάρει μόλις δύο game στα δύο σετ που ακολούθησαν. 

 Γιατί απέναντι του στο Φιλίπ Σατριέ ήταν ο Ράφα Ναδάλ… 

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 9, 2019