Εθνικό χάος

Μέσα σε τρεις μέρες η Εθνική βρέθηκε σε χαμηλότερο επίπεδο από αυτό είχε βρεθεί μετά τις δύο ήττες από τα Νησιά Φερόε και δεν εννοώ μόνο το αγωνιστικό επίπεδο. Διαβάστε όλα τα επεισόδια της εθνικής σαπουνόπερας και το πως φτάσαμε ως εδώ.

Το πρόβλημα δεν είναι φυσικά ο διαφαινόμενος αποκλεισμός από το EURO 2020, στο οποίο η Εθνική ομάδα δεν αξίζει να βρεθεί με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα της στα προκριματικά. Δεν είναι καν η ντροπιαστική ήττα από την Αρμενία και η εικόνα αποσύνθεσης που είχε αγωνιστικά η ομάδα.

Το πρόβλημα είναι οι σχέσεις των ανθρώπων εντός ομάδας και το δημόσιο “ξεκατίνιασμα” ανάμεσα σε μέλη αυτής που χαμηλώνουν πολύ το επίπεδο της. Από το 2016 μέχρι το 2019 έγινε μια προσπάθεια να ξαναβρεί η Εθνική ομάδα τον δρόμο της. Δεν ήταν εύκολο καθόλου.

Ωστόσο στη διετία Σκίμπε μπήκαν κάποιες βάσεις. Η Εθνική ήταν αξιόλογη στον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ και όλα έδειχναν πως χρειαζόταν το κάτι παραπάνω για να μπει ξανά στην ελίτ. Επιλογή της ΕΠΟ σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ιδιαίτερος χαρακτήρας ως είναι, ο έμπειρος τεχνικός προσπάθησε με ιδιαίτερο τρόπο να δημιουργήσει ένα σύνολο πάνω στα δικά του πιστεύω. Έκοψε από την Εθνική αυτομάτως τους Καρνέζη, Τζιόλη και Τζαβέλλα σε μια ένδειξη “εγώ δεν χαμπαριάζω από παλιούς” στην ομάδα. 

Βασίστηκε σε μια νέα φουρνιά παικτών η οποία δεν ήταν “πασπαλισμένη” από εμπειρίες και παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Ως θεματοφύλακες είχε τους Παπασταθόπουλο, Τοροσίδη και Μανωλά πλέον. Οι τρεις τελευταίοι είναι  κι εκείνοι που πρωταγωνίστησαν στα “καυτά” επεισόδια μιας εθνικής σαπουνόπερας που οδήγησαν στο σημερινό χάος.

Επεισόδιο 1

Η απόφαση να αφήσει εκτός αποστολής τον Τοροσίδη χωρίς να συντρέχει λόγος υγείας ήταν ένα ακόμα μήνυμα του Άγγελου Αναστασιάδη μετά το “κόψιμο” των Καρνέζη, Τζαβέλλαμ Τζιόλη. Το κλίμα παρέμενε καλό όμως εξαιτίας του γεγονότος ότι στην πλειοψηφία τους όλοι οι καινούριοι ποδοσφαιριστές συνιστούσαν και συνιστούν μια καλή παρέα με κοινές προσλαμβάνουσες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από αυτή την “άπειρη” παρέα πιο απομακρυσμένοι (ή τουλάχιστον όχι τόσο συμμετοχικοί) έμοιαζαν οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς. Όχι ότι είχαν κάτι με τους υπόλοιπους (κάθε άλλο) απλώς ένιωθαν ότι το κλίμα πλέον ήταν βαρύ, κάτι που οι νεότεροι δε μπορούσαν να αντιληφθούν. Είναι άλλωστε μεγάλη χαρά και τιμή να έχουν κληθεί στην Εθνική και σε αυτή τους κάλεσε ο Άγγελος Αναστασιάδης. 

Επεισόδιο 2

Ένα ακόμα “χτύπημα” ήρθε με την μη χρησιμοποίηση του Μανωλά στο ματς με την Αρμενία επίσης χωρίς να συντρέχει λόγος υγείας. Ο αμυντικός της Ρόμα δεν είδε με καθόλου καλό μάτι αυτή την περιθωριοποίηση από τον προπονητή της ομάδας. 

Το στραβό κλίμα το έφαγε κι ο “γάιδαρος” και ήρθε η ήττα από την Αρμενία. Ως εδώ στην Εθνική υπήρχαν στεγανά. Το τρίτο ημίχρονο όμως “εκτόξευσε” τη σαπουνόπερα σε μεγάλα νούμερα τηλεθέασης. 

Επεισόδιο 3

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είπε στη συνέντευξη τύπου ατάκες που θύμισαν: “δε μπορούν τα παλικάρια”. Είπε επί λέξη: “Δηλαδή φταίει ο προπονητής που έκανε ο άλλος λάθος πάσα;” κι όλα αυτά μια μέρα αφότου είπε: “Ποτέ δεν έχω ρίξει και ποτέ δε θα ρίξω την ευθύνη στους παίκτες μου. Τους εμπιστεύομαι  απόλυτα”. 

Επεισόδιο 4

Παράλληλα έκανε δηλώσεις ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος λέγοντας πως: “Δεν αξίζουμε την πρόκριση ως ομάδα. Ήμασταν τραγικοί και στα δύο ματς. Την ευθύνη για το ποδοσφαιρικό τμήμα την αναλαμβάνω εγώ. Πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Αν ο Παπασταθόπουλος είναι το πρόβλημα να φύγει. Δεν πιστεύω ότι γυρίζει η κατάσταση.”

Επεισόδιο 5

Meanwhile ήταν σε εξέλιξη η συνέντευξη τύπου, ο Αναστασιάδης ρωτήθηκε για ένα σχόλιο για όσα είπε ο Σωκράτης για να απαντήσει: “Θα τα καταφέρουμε και χωρίς αυτόν. Αν ο κύριος Παπασταθόπουλος  δεν πιστεύει ας μην είναι εδώ. Ρωτήστε τον Σιόβα, τον Σάμαρη και τον Φορτούνη αν πιστεύουν.” Κάτι τέτοιο πραγματικά δεν πρέπει να έχει ξανασυμβεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Επεισόδιο 6

Εν συνεχεία δηλώσεις έκανε και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Άγγελος Μπασινάς παίρνοντας το μέρος του Άγγελου Αναστασιάδη λέγοντας πως: “όποιος δεν πιστεύει τότε δεν έχει θέση στην Εθνική ομάδα.”

Επεισόδιο 7

Οι μετέπειτα πληροφορίες θέλουν τον Παπασταθόπουλο με τον Μανωλά να θέτουν στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο προ των δικών του ουσιαστικά ευθυνών λέγοντας επί της ουσίας: “Ή εμείς ή αυτός”… Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα που λένε.

Το πως φτάσαμε ως εδώ είναι πραγματικά άξιο διερεύνησης. Ωστόσο ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν κατάφερε να πείσει τους παίκτες για τη φιλοσοφία του. Οι παίκτες μοιάζουν να μην εμπιστεύονται τις επιλογές του. Σίγουρα αιφνιδιάζονται και “χάνονται” στο γήπεδο και νιώθουν ότι εκτίθενται. Πολλοί τα βάζουν με τους εαυτούς τους. Οι πιο έμπειροι δεν τα βάζουν μόνο με τους εαυτούς τους. Ξέρουν ότι το πρόβλημα προέρχεται και από τον εκλέκτορα.

Έτσι λοιπόν η Εθνική δεν πρόκειται να πάει με αυτή τη μορφή στο Ελσίνκι στις 5 Σεπτεμβρίου. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και μένει να δούμε πως θα κινηθεί η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία εν μέσω κινδυνολογίας Brexit ήθελε όσο τίποτα ως αποκούμπι την Εθνική ομάδα, αλλά εις μάτην.

Κι εμείς ως φίλαθλοι της Εθνικής Ελλάδος να σημειώνουμε πλέον στο ημερολόγιο το 2022 για το ενδεχόμενο να δούμε την γαλανόλευκη στα γήπεδα του Κατάρ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.