Έκλαψε κι η Παναγιά!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για τον... έκπτωτο Άγγελο της Εθνικής, που λυπήθηκε γιατί τα παιδιά της ομάδας έχασαν τις μισές διακοπές τους και την "απολογία" του Σωκράτη που είναι έτοιμος να πιει το κώνειο!

Αυτή τη φορά ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν συγκινητικός. Έβγαλε στενοχώρια γιατί οι διεθνείς “έχασαν τις μισές διακοπές τους”, όπως είπε και στις άλλες μισές θα πάνε στενοχωρημένοι εξαιτίας της νέας… σφαλιάρας από την Αρμενία.

Αλλά έχουμε ακόμα 18 βαθμούς να διεκδικήσουμε και θα το παλέψουμε ως το τέλος!

Και μη τολμήσει κανένας εκεί στην ΕΠΟ να διώξει τον Αναστασιάδη, τον Μπασινά και τον Γιαννακόπουλο επειδή σε 4 ματς έχουν σκορ 0-9 στο πρώτο ημίχρονο, γιατί θα απογοητευτώ.

Όπως “μοίρασαν” την τύχη της Εθνικής μεταξύ ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού (άφησαν έξω την ΑΕΚ) όπως γινόταν 30 χρόνια πριν, έτσι πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η προκριματική φάση του Euro 2020. 

Με αυτούς στον πάγκο για να γίνει η σούμα στο τέλος και να καταλογιστούν τα θετικά και τα αρνητικά και στον Γραμμένο που έκανε τις επιλογές. 

Άλλο τώρα που ο αρχηγός Σωκράτης Παπασταθόπουλος προανήγγειλε εξελίξεις, ρίχνοντας το μπαλάκι στην ΕΠΟ για άμεσες αλλαγές, ακόμα κι αν πρέπει να μείνει και ο ίδιος εκτός Εθνικής. 

Γιατί πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να είναι: “Αν ο κάθε Σωκράτης είναι πρόβλημα της ομάδας πρέπει να απομακρυνθεί και την απόφαση για τις αλλαγές θα την πάρουν αυτοί που έχουν την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου στα χέρια τους”.

Και είπε επίσης ότι “με την εικόνα που δείχνουμε δεν αξίζουμε να πάμε στα τελικά”. 

Για να γίνει λοιπόν, αντιληπτό πιο είναι το κλίμα στην Εθνική του Γραμμένου ο προπονητής απέφυγε να απαντήσει αν θα παραιτηθεί και δίνοντας την δική του εκδοχή στα λεγόμενα του Σωκράτη τον αποκάλεσε ο “κύριος Παπασταθόπουλος”.

“Κύριος” ο αρχηγός της Εθνικής! Και στη συνέχεια χώρισε την ομάδα στη… μέση βάζοντας τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τους υπόλοιπους διεθνείς αν πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν!

Αφού επελέγη λοιπόν, στην ΕΠΟ ο “δικός μας ανθρώπος”, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος στη συνέχεια επέλεξε για τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη, η ομοσπονδία οφείλει να το πάει μέχρι το τέλος!

Να στηρίξει την επιλογή της, να κρατήσει τον Αναστασιάδη, τον Μπασινά και τον Γιαννακόπουλο μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η προκριματική φάση και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να πιουν το ποτήρι μέχρι ΤΕΛΟΥΣ.

Είτε αυτό έχει την γλυκιά γεύση της επιτυχίας, είτε μοιάζει με… κώνειο!

Η ατυχία λοιπόν, έφταιξε για το 2-3 από την Αρμενία και τα λάθη. Αλλά κι επειδή “οι άλλοι μπορεί να είναι καλύτεροι άνθρωποι και τους τα δίνει…”.

Ε, δεν είναι έτσι. Η Εθνική έχει στον πάγκο της ένα προπονητή με φιλοσοφία του 1980. 

Έχει αλλάξει τρεις τερματοφύλακες σε τρεις αγώνες!

Χάνει με 1-3 και βάζει τρίτη αλλαγή αμυντικό χαφ! 

Δεν έχει οποιοδήποτε πλάνο αντιμετώπισης του εκάστοτε αντιπάλου. 

Στη Ζένιτσα χάνει με 2-0 και αλλάζει την ομάδα στη συνέχεια. Και του κάθεται η ισοφάριση με τον Κολοβό.

Στην Τουρκία χάνει με 2-0, αλλά είναι φιλικό και οι γείτονες φρενάρουν. Βοηθούν βεβαίως και οι αλλαγές, αλλά και η μείωση του σκορ στην εκπνοή.

Με την Ιταλία χάνει 0-3 και παίζει με παίκτες σε άλλες θέσεις από τις συνηθισμένες του καθενός. 

Με την Αρμενία έχει να προσέξει ΕΝΑ ΜΟΝΟ ζήτημα. Την γρήγορη μετάβαση του αντιπάλου στην κόντρα. Κι όμως στο πρώτο ημίχρονο είναι πίσω στο σκορ με 0-2.    

Με τον ίδιο τρόπο. Λάθος μεταφορά την μπάλας, κλέψιμο από τον αντίπαλο και η άμυνα να παρακολουθεί… μαρμαρωμένη την κατάληξη στα δίχτυα μας. 

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. 

Η Ελλάδα του Ρεχάγκελ και του Σάντος πέτυχε όσα πέτυχε στηριζόμενη στην απίθανη ανασταλτική λειτουργία της. Κατέστρεφε το παιχνίδι του αντιπάλου, τον εκνεύριζε και κέρδιζε με… μισό μηδέν. 

Ο Ρανιέρι προσπάθησε να παίξει επιθετικά και διέλυσε αυτό το μοντέλο. Ο Μαρκαριάν δεν μπόρεσε να το επαναφέρει, αλλά το πάλεψε όσο μπορούσε ο Σκίμπε.

Και τώρα με τον Άγγελο έχουμε αυτό το ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ σκορ 0-9 σε τέσσερα πρώτα ημίχρονα! 

Φυσικά και δεν είναι μόνο θέμα Αναστασιάδη. Είναι και των διεθνών, παλαιών και νέων, καθώς αυτοί ως επιλογές είναι επίσης εκτεθειμένοι. Αλλά είναι και συνολικά θέμα λειτουργίας του ποδοσφαίρου μας.

Η Εθνική ομάδα δεν έχει καν ΕΔΡΑ. Την πήρε ο Γραμμένος από το Καραϊσκάκη και την κατέστησε ανεπιθύμητη πρώτα στην Τούμπα και μετά στο Φάληρο (όταν το ζήτησε για τα ματς με Ιταλία και Αρμενία) και τελικά θα την στείλει στη ΜΗ έδρα του Παγκρήτειου (αν τελικά ολοκληρωθούν οι εργασίες).

Το ποδόσφαιρό μας είναι των… οπαδών και των παραγόντων που τους κανακεύουν, όχι των ομάδων και των φιλάθλων που τους έχουν απομείνει! 

Το ποδόσφαιρό μας δεν είναι ΚΑΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ! Είναι των επιτηρητών της FIFA και της UEFA, είναι του Βασάλο και του Περέιρα και των ξένων διαιτητών που επιλέγει για τα ντέρμπι.

Ας μη μας φαίνεται λοιπόν, περίεργο που μας ρίχνει τρία γκολ μέσα στο ΟΑΚΑ η Αρμενία. Το έχουμε ξαναπάθει με τα Νησιά Φερόε, αλλά και το Λουξεμβούργο, αλλά μυαλό δεν έχουμε βάλει. 

Σαφώς και η συνέχεια από το πάρκο Γουδή θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.