Πρώτα συμπεράσματα …

Ο Κωστής Μπότσαρης, μοιράζεται μέσω του novasports.gr τις εντυπώσιες του από το φιλικό του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία κόντρα στη Μπόχουμ.

Την ήττα με 4-3 από τη γερμανική Μπόχουμ γνώρισε ο ΠΑΟΚ στον δεύτερο φιλικό αγώνα προετοιμασίας που έδωσε λίγο έξω από το Αρνεμ της Ολλανδίας. Mε τους Κωνσταντινίδη, Ρατς, Μάρτενς, Αθανασιάδη εκτός, ο Ιγκορ Τούντορ παρέταξε δυο διαφορετικές ενδεκάδες, μια ανά ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος ξεκίνησαν οι Ολσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Μαντούρο, Γκολάσα, Περέιρα, Μακ, Λούκας  και Πέλκας, ενώ στο δεύτερο οι Γλύκος, Πούγγουρας, Παπαγιαννόπουλος, Σκόνδρας, Κοροβέσης, Σαββίδης, Κάτσε, Χαρίσης, Τζιόλης, Μυστακίδης, Σαλπιγγίδης, με κοινό τόπο τον σχηματισμό του 3-5-2.
 
Δυο διαφορετικές εικόνες, με τις δικές της αρετές η κάθε μια, περισσότερες στην περίπτωση της πρώτης κι αντίστοιχα με τ᾽ αρνητικά της. Στην πρώτη περίπτωση, η ομάδα ήταν δραστήρια, επιθετική, με σημεία αναφοράς τ᾽ ανεβάσματα από τ᾽ άκρα περισσότερο και λιγότερο από τον άξονα, όπου πολλά δεινά ξεκινούσαν από τη μεσαία γραμμή, καθώς Μαντούρο και Γκολάσα είχαν κάκιστες συνεργασίες και τοποθετήσεις τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Την ίδια στιγμή που ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πιέσει ασφυκτικά ψηλά και να κλέψει την μπάλα, να δημιουργήσει ευκαιρίες, αν η μπάλα περνούσε η Μπόχουμ έβγαζε εύκολη αντεπίθεση, δυο από τις οποίες κατέληξαν σε γκολ κι ας ήταν η μια αυτογκόλ. Σημείο αναφοράς, γενικότερο για όλο το πρώτο ημίχρονο η άμυνα.
 
Στο διάστημα αυτό αγωνίστηκε ο Ολσεν, στην τρίτη του ημέρα ως ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου». Είχε μια εξαιρετική επέμβαση αλλά κι ένα τραγικό, ταπεινωτικό λάθος που κατέληξε στο δεύτερο αυτογκόλ. Κακώς έγινε αλλά έγινε, τελείωσε κι η ζωή συνεχίζεται. Κανείς δεν κρίνεται από μια και μόνον στιγμή για να κριθεί κι ο Σουηδός τερματοφύλακας. Είκοσι έξι χρονών, κοντά δυο μέτρα, διεθνής με τη Σουηδία, με παρουσίες στο Champions League, τίτλους στη χώρα του … για όλα αυτά αποκτήθηκε άλλωστε. Κακές στιγμές έχουν όλοι, αρκεί να μη μένουν σ᾽ αυτές.
 
Στο δεύτερο μέρος, η κατάσταση έμοιαζε να είναι καλύτερη στο χώρο του κέντρου αλλά δεν είχε την ίδια επικινδυνότητα και συνάμα αποτελεσματικότητα στα άκρα, με συνέπεια οι αντίπαλοι ν᾽ αναθαρρήσουν, να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να υποχρεώσουν τον ΠΑΟΚ σε παθητικό ρόλο. Θετικός ο Γλύκος, ουσιαστικός κι ελπιδοφόρος ο Πούγγουρας, καλός ο Χαρίσης. Η τεχνική ηγεσία είδε αυτά που ήθελε σε βασικές λειτουργίες που δουλεύει καθημερινά στις προπονήσεις όπως τέτοια είναι η άμεση πίεση, η δημιουργία κι η εκτέλεση. Αλλά ταυτόχρονα διέκρινε και χτυπητές αδυναμίες, όπως η άμυνα κι ο επιθετικός πλουραλισμός. Λείπουν ποδοσφαιριστές, είναι νωρίς ακόμη, η προετοιμασία είναι σ᾽ εξέλιξη αλλά σε οκτώ ημέρες ακολουθεί ο πρώτος επίσημος αγώνας κι εκεί δε θα χωρούν δικαιολογίες.
 
Υπάρχει δρόμος ακόμη κι απαιτείται πολλή δουλειά, απ᾽ όλους. Κι ακόμη αν η εικόνα δεν είναι αυτή που έχουν κατά νου, αυτό που δεν επιδέχεται συμβιβασμούς είναι η αποτελεσματικότητα. Μεθαύριο είναι ο τρίτος και τελευταίος φιλικός αγώνας προετοιμασίας κι εκεί θα υπάρχει η ευκαιρία για πιο ασφαλή συμπεράσματα. Μέχρι τότε, καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.