Ήταν κάτι διαφορετικό…

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την εντυπωσιακή νίκη 4-1 του ΠΑΟΚ επί της Ντνίπρο στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας, πριν τους αγώνες με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 4-1 της Ντνίπρο, στον τρίτο και τελευταίο φιλικό αγώνα πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεών του την επόμενη Πέμπτη στο Ζάγκρεμπ κόντρα στη Λοκομοτίβα για την προκριματική φάση του Europa League. Μια αναμέτρηση που λογιζόταν ως η τελική πρόβα για τη συνέχεια κι έτσι αντιμετωπίστηκε από την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα του Ιγκορ Τούντορ παρουσιάστηκε σοβαρή, συγκροτημένη κι απόλυτα πειθαρχημένη σ᾽ αυτό που ήθελε να παρουσιάσει και να πετύχει. Με σχηματισμό 3-5-2, που μεταβαλλόταν σε 4-4-2 σε συνθήκες άμυνας, ο Κροάτης τεχνικός ίσως και να πήρε περισσότερα απ᾽ όσα περίμενε.
 
Με υπομονή κι επιμονή στο παιχνίδι του, ο Δικέφαλος παρουσία και περίπου εκατό οπαδών του προηγήθηκε στο 31᾽με τον Λούκας. Ο Χαρίσης, που ήταν κι η μοναδική αλλαγή στο ημίχρονο, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε στο 51᾽, ενώ το ωραιότερο γκολ για την ομάδα του σημείωσε ο Μυστακίδης στο 68᾽. Το τέταρτο γκολ του “Δικεφάλου” σημείωσε ο Κόστα στο 87᾽, ενώ ο Κάλινιτς διαμόρφωσε το τελικό 4-1 στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Το εντυπωσιακό του πράγματος ήταν η πιστή εφαρμογή πραγμάτων που είδαμε στη χτεσινή προπόνηση να μεταφέρονται αυτούσια στον αγωνιστικό χώρο και ν᾽ αποδίδουν αντίστοιχα. Οπως επίσης και πως παρά τις αλλαγές σε πρόσωπα στο δεύτερο ημίχρονο, έστω και σταδιακά, η απόδοση της ομάδας παρέμεινε ανεπηρέαστη.
 
Μια ακόμη διαπίστωση των προηγούμενων ημερών που επιβεβαιώθηκε ήταν πως η τεχνική ηγεσία έχει καταλήξει στο αρχικό σχήμα. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν μια ή το πολύ δυο αλλαγές μέχρι την Πέμπτη, όμως αυτοί που ξεκίνησαν κόντρα στην Ντνίπρο είναι αυτοί που έχουν κερδίσει ως τώρα τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη του. Κι όλα αυτά με τους Ρατς, Κωνσταντινίδη, Μαντούρο, Νομπόα εκτός κι εν αναμονή της μεταγραφικής ενίσχυσης. Παρόλα αυτά δε συντρέχει λόγος ενθουσιασμού ή υπεραισιοδοξίας. Ειδικά ο ΠΑΟΚ, είναι μια ομάδα που έχει πολλάκις βιώσεις ανώμαλες προσγειώσεις. Είναι θετικό πως σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα κατάφερε να βγάλει στο παιχνίδι της στοιχεία από αυτά που της ζητάει ο προπονητής της.
 
Στοιχεία που έχουν να κάνουν με την κυκλοφορία με συγκεκριμένους τρόπους, τις θέσεις των ποδοσφαιριστών, τις αποστάσεις, τις “παγἰδες” στην αντίπαλη ομάδα έχοντας πρώτα χωρίσει σε ζώνες το γήπεδο για να ξέρουν οι ποδοσφαιριστές πότε ενεργοποιείται η προσπάθεια πίεσης και κλεψίματος της μπάλας. Τ᾽ αντανακλαστικά της τεχνικής ηγεσίας που πριν από δυο ημέρες διέκρινε πρόβλημα στην άμυνα κι άμεσα με ένα τρυκ, την παρουσία του Κίτσιου στην ευθεία των άλλων τριών αμυντικών έδωσε αυτοπεποίθηση, μείωσε τους κενούς χώρους στον αντίπαλο και περιόρισε τη δυνατότητα ευκαιριών.
 
Και πάλι όμως είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα. Ηταν μια θετική εμφάνιση και τίποτα παραπάνω. Γιατί μόνον η επανάληψη θα καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται για σύμπτωση. Απομένουν άλλες τρεις ημέρες παρουσίας εδώ στο Ντόορβερθ πριν από την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου προετοιμασίας, όπου το μεγάλο στοίχημα για τον Ιγκορ Τούντορ και τους συνεργάτες του παραμένει η τοποθέτηση ισχυρών βάσεων για τη νέα σεζόν αλλά κι η ετοιμότητα της ομάδας για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων. Μια διττή αποστολή την οποία ιδιοκτησία, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές καλούνται να κερδίσουν για ν᾽ αρχίσουν αργά αλλά σταθερά να κάμπτουν τη δεδομένη και δικαιολογημένη δυσπιστία των φίλων της ομάδας, μετά από όλα όσα έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν.
 
Καλή δύναμη, καλή συνέχεια και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους …


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.