Η Ελλάδα απειλεί την FIFA!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για το ρίσκο της FIFA να χάσει ότι έχει απομείνει από την υπόληψη που της άφησαν Μπλάτερ και Πλατινί, με την εμπλοκή ητς στην ΕΠΟ.

Όταν στις 24 Μαίου έγραφα ότι «FIFA και UEFA απέτυχαν να «δαμάσουν» την… αποικία τους» ( εδώ ) εννοούσα ότι σύντομα θα συμβεί αυτό που συνέβη χθες στην Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας. 

Να διαλυθεί η ΕΠΟ ( εδώ ) και να κινδυνεύει να βγει εκτεθειμένη η ίδια η FIFA με την πολιτική που ακολουθεί στην Ελλάδα, αφού οι τοποτηρητές της εμφανίζονται να αγνοούν την πραγματικότητα. 

Επέβαλαν λοιπόν, με το «έτσι θέλω» τον Περέιρα στην ΚΕΔ με 22.500 ευρώ μηνιαίο μισθό, με 9 από τους 17 συμβούλους της ΕΕ να διαφωνούν και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο να ψελλίζει ότι «θα ζητήσουμε από FIFA και UEFA να πληρώσουν μέρος της αμοιβής του Περέιρα». 

Ο κ. Γραμμένος αντιλαμβάνεται ότι θα βιώσει δύσκολες καταστάσεις, αφού πέρασε τον προϋπολογισμό της ΕΠΟ με μόλις 8 ψήφους υπέρ, ένα λευκό και ένα «παρών» και είδε την ΑΕΚ να του επιτίθεται με ανακοίνωση ( εδώ

Αλλά και οι επιτετρεμένοι των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ, Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα, Έντι Ντερβισάι και Μάριος Γεωργίου, που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, κατάλαβαν ότι η σεζόν θα βγει δύσκολα και όχι άνετα, όπως θα επιθυμούσαν. 

Τα πράγματα είναι απλά. Η FIFA δεν κάνει μόνο στην Ελλάδα αυτά που την ανάγκασαν οι Έλληνες… φωστήρες παράγοντες να κάνει. Τα κάνει σε όλο τον κόσμο και σε όλα τα μέλη της που έχουν τα αντίστοιχα (με τα ελληνικά) προβλήματα.

Όμως όταν έχει τον Γιόζεφ Μπλάτερ εκτός μάχης, λόγω διαφθοράς, τον Μισέλ Πλατινί υποψήφιο για φυλακή, το Κατάρ υποψήφιο να χάσει το Μουντιάλ του 2020 και κινείται στο παρασκήνιο για να δει σε ποια ή σε ποιες χώρες θα το δώσει, το τελευταίο που δείχνει να την απασχολεί είναι η Ελλάδα. 

Κι όμως. Θα έπρεπε. Γιατί από την Ελλάδα και τον Σταύρο Κοντονή έχασε την αθλητική δικαιοσύνη, στην οποία επιβλήθηκαν οι τακτικοί δικαστές. 

Από τον Σταύρο Κοντονή και τον Γιώργο Βασιλειάδη η FIFA έχασε το περίφημο αυτοδιοίκητο, αφού τους άνοιξαν τις πόρτες στη Ζυρίχη και τους έβαζαν στα γραφεία της όποτε ήθελαν οι υφυπουργοί μας. 

Από την ελληνική κυβέρνηση περιμένουν τα χρήματα για την λειτουργία του VAR και από την κρατική ΕΡΤ τα χρήματα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Δηλαδή η ίδια η FIFA που παλεύει μια ζωή για το «αυτοδιοίκητο» των ομοσπονδιών της κατάφερε να ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα! 

Μέχρι και να νομοθετήσει το ελληνικό κράτος για μισθό στον πρόεδρο της ΕΠΟ κατάφερε η FIFA! 

Κατά συνέπεια οι εξελίξεις στην Ελλάδα αποτελούν κατά κάποιο τρόπο και απειλή για το πρεστίζ της FIFA. 

Μόλις ο Περέιρα φύγει από την Ελλάδα η FIFA θα τον στείλει σε άλλη χώρα για να «βελτιώσει» τη διαιτησία της. Πρέπει να έχει λοιπόν, την έξωθεν καλή μαρτυρία. 

Και βέβαια, παρά το γεγονός ότι ο κ. Φούσεκ «γαυγίζει» μέσω συνέντευξης στο σάιτ της ΕΠΟ για «καταστροφικές συνέπειες» γνωρίζει και ο ίδιος ότι οι απειλές του είναι πλέον για γέλια και για κλάματα. 

Γιατί αν υπάρξει Grexit μετά από τρία χρόνια επιτήρησης της FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η λέζα θα είναι ΟΛΗ της FIFA που έκανε μια… τρύπα στο νερό με την παρουσία της εδώ και όχι του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Μόνο διαιτησία, η Εθνική ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! 

Όσο για την Εθνική ομάδα, με την οποία ΟΥΤΕ ΚΑΝ ασχολήθηκε χθες η ΕΕ του Ευάγγελου Γραμμένου, τα πράγματα φαντάζουν εξίσου επικίνδυνα. 

Διότι όταν επιχειρείς να «παγώσεις» τα γεγονότα για να ξεχαστούν αντί να δώσεις άμεσα λύσεις, απλά ρισκάρεις. 

Γιατί αν πιστεύεις ότι η Εθνική μπορεί να λειτουργήσει… φυσιολογικά μέχρι να πάει στο Ελσίνκι για το ματς κόντρα στη Φινλανδία τον Σεπτέμβριο, χωρίς να έχεις κουνήσει το δαχτυλάκι σου, είναι σαν να κρύβεσαι πίσω από αυτό! 

Φανταστείτε να έχουν κέφια ο Πούκι με τον Λουντ και να φύγει η Ελλάδα με άλλα τρία γκολ στην πλάτη της στις 5 Σεπτεμβρίου. 

Ότι και να αποφασίσει να πράξει τότε η ΕΠΟ θα είναι αργά.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.