Οι μεταγραφές δεν είναι αγώνας δρόμου, αλλά …μαραθώνιος!

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τη λογική των ανθρώπων του Παναθηναϊκού στο μεταγραφικό "παζάρι" και τις προσεκτικές κινήσεις του Νίκου Νταμπίζα.

Ασφαλώς και μπορώ να αντιληφθώ την επιθυμία των οπαδών του Παναθηναϊκού για μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας τους και μάλιστα …άμεσα. Οι φίλαθλοι του Τριφυλλιού βλέπουν και διαβάζουν για τα νέα αποκτήματα των αντίπαλων ομάδων και περιμένουν με ανυπομονησία τις κινήσεις των Πράσινων στο μεταγραφικό παζάρι. Όμως η έντονη δραστηριότητα των υπόλοιπων συλλόγων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις – και βιάζονται για να κλείσουν το ρόστερ τους – δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού …κοιμούνται ή ότι κινούνται με ρυθμούς …χελώνας. Κάθε πράγμα στον καιρό του και η μεταγραφή στην …ώρα της και ο Νταμπίζας κάνει ήδη τις κατάλληλες κινήσεις στη μεταγραφική αγορά για να ενισχυθεί το Τριφύλλι, σύμφωνα πάντα με το ιδιαίτερα περιορισμένο μπάτζετ που έχει στη διάθεση του. 

Το γεγονός ότι δεν κυκλοφορούν στον Τύπο τα …δεκάδες ονόματα που είχαμε συνηθίσει να κάνουν …παρέλαση στο παρελθόν, δεν σημαίνει και ότι ο Παναθηναϊκός έχει “κολλήσει” σε βάλτο και ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Πρόκειται για μια μικρή δημοσιογραφική ήττα και την ίδια στιγμή για μια μικρή προσωπική νίκη του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, καθώς έχει καταφέρει να επιβάλλει σε όλους όσοι συνεργάζεται πλήρη εχεμύθεια. 

Ο Νταμπίζας δεν έχει βάλει χρονικά ορόσημα στο μεταγραφικό κομμάτι και δεν υπάρχει καμία deadline, καθώς – τουλάχιστον τούτη τη στιγμή – υπάρχει η άνεση χρόνου μέχρι τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου. Αυτό που έχει στο μυαλό του ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού είναι η ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας του, έχοντας πάντα στο μυαλό του και το μεγαλύτερο δυνατό όφελος στο οικονομικό πλαίσιο που κινείται το κλαμπ.

Με λίγα λόγια, ο Νταμπίζας προσπαθεί να κλείσει το καλύτερο δυνατό deal και αυτό δεν μπορεί να γίνει τις πρώτες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου και ιδιαίτερα προτού ανοίξει το “παράθυρο” για τις μεταγραφές. Όλοι θέλουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία, όλοι κοιτούν το συμφέρον τους και ο τεχνικός διευθυντής των Πράσινων πολύ απλά ….καραδοκεί στη γωνία και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να …χτυπήσει. Επαναλαμβάνω, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μεταγραφική δραστηριότητα. Ίσα – ίσα, ο στόχος των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι να έχουν “κλείσει” μια – δύο περιπτώσεις παικτών μέχρι την αναχώρηση της ομάδας για το Όστερμπέικ της Ολλανδίας, ενώ αναμένεται να υπάρξουν αφίξεις και στη “Χώρα της Τουλίπας”. 

Απλά θα θυμίσω ότι σπάνια ο Παναθηναϊκός είχε κάνει τόσο νωρίς κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι και η εφετινή διαδικασία δεν διαφέρει σε σχέση με άλλες σεζόν. Συμπέρασμα: Αναμένεται ένα καυτό καλοκαίρι και χρειάζεται …υπομονή, γιατί οι μεταγραφές δεν είναι ένας αγώνας δρόμου, αλλά κάτι σαν …”μαραθώνιος” που κρατάει αρκετές εβδομάδες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.