Ο Γιαννακόπουλος έκανε το χρέος του... Σειρά των υπόλοιπων να ακολουθήσουν!

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για το πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για "ενιαίο και αυτοχρηματοδοτούμενο" Παναθηναϊκό και τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αυτό το ρομαντικό και φιλόδοξο εγχείρημα.
Δημοσίευση: 28/06/2019 - 14:15
Μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ από τους - δεκάδες - επιφανείς Παναθηναϊκούς που είχε το θάρρος και τη διάθεση να βγει μπροστά και να προτείνει λύσεις για το σύλλογο. Από την περίοδο της πολυμετοχικότητας και μετά - εξαίρεση είναι η κίνηση του Γιάννη Αλαφούζου με την "Παναθηναϊκή Συμμαχία" - δεν υπήρξε κανένας που να έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για να σωθεί ο σύλλογος - και όχι μονάχα ένα τμήμα - και να πατήσει το Τριφύλλι και πάλι γερά στα πόδια του. 

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και πρόεδρος του Ερασιτέχνη ήταν ξεκάθαρος σε όσα δήλωσε στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου. Σήμανε Παναθηναϊκό ...συναγερμό στον κόσμο και έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου ίσως για τελευταία φορά. Η πρόθεση του είναι δεδομένη και αρκετά ρομαντική. Ο Παναθηναϊκός να γίνει σε βάθος χρόνου αυτάρκης και αυτοχρηματοδοτούμενος, δίχως να εξαρτάται ο σύλλογος από επιχειρηματίες και δυνατά ...πορτοφόλια. Έριξε στο τραπέζι την προοπτική "λαικής βάσης" στο μοντέλο της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπάγερν Μονάχου και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και ουσιαστικά κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Γιάννη Αλαφούζο για την παραχώρηση της ΠΑΕ, αναλαμβάνοντας τα χρέη που υπάρχουν στο κλαμπ. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει αυτό το πλάνο είναι η μαζική συμμετοχή των φιλάθλων του Παναθηναϊκού σε αυτό το αρκετά φιλόδοξο εγχείρημα, καθώς και η υλοποίηση του πρότζεκτ του Βοτανικού. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να γίνω "μάντης κακών ειδήσεων", ούτε έχω το χάρισμα για να προβλέψω το μέλλον. Όμως το πλάνο "λαϊκής βάσης" είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει στη μνημονιακή Ελλάδα... Ιδιαίτερα όταν έχουν αποτύχει στο παρελθόν όλες οι αντίστοιχες προσπάθειες που έχουν γίνει από αρκετούς συλλόγους. Βέβαια σε τούτη την περίπτωση μπαίνει η υπογραφή Γιαννακόπουλου και η εγγύηση μιας οικογένειας που έχει προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό, επομένως δεν γίνεται να προεξοφλήσουμε τίποτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να πετύχει το πλάνο Γιαννακόπουλου και να γίνει το επόμενο αποφασιστικό βήμα, θα χρειαστεί Παναθηναϊκή συστράτευση από τον κόσμο του Τριφυλλιού. Γιατί ένας άνθρωπος δεν αντέχει αυτό το βάρος...