Κέρδισε χρόνο και χρήμα…

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League και την κλήρωση, η οποία δίνει ελπίδες πρόκρισης στον «Δικέφαλο» του Βορρά.

Το πειστικό 5-0 του πρώτου αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Μπρόντμπι δεν άφηνε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης για το ποιά από τις δυο ομάδες θα σφράγιζε το … διαβατήριό της για τους ομίλους του Europa League. Επειδή όμως η συγκεκριμένη ομάδα είναι ικανή για το απρόβλεπτο, είτε αυτό έχει θετική είτε αρνητική χροιά, έπρεπε να παρέλθει το βράδυ της περασμένης Πέμπτης για να είναι άπαντες βέβαιοι. Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες, ο Ιγκορ Τούντορ κι οι ποδοσφαιριστές του, με την αρωγή περισσότερων από πεντακόσιους οπαδούς, παρουσιάστηκαν σοβαροί, συγκεντρωμένοι και δίκαια αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 (27᾽ Ρασάνι – 21᾽ Κόστα).
 
Τα ισχυρά δεδομένα του πρώτου αγώνα δημιούργησαν μια εύθραυστη αισιοδοξία για τους Δανούς πως με πρώτο στόχο τη νίκη, αν οι συνθήκες κι η εξέλιξη του αγώνα το επέτρεπαν θα μπορούσαν – έστω και – να φλερτάρουν με το θαύμα. Η αρχική τους ορμή στα πρώτα λεπτά με κύρια συστατικά το πάθος, τη δύναμη και την πίεση δε μετουσιώθηκε σε κάτι περισσότερο από ευκαιρία, φάουλ και κίτρινη κάρτα, με την ομάδα του «Δικεφάλου» να προειδοποιεί στο 19᾽ με τον Κουλούρη και να τιμωρεί δυο λεπτά μετά με τον Κόστα, σε κεφαλιά από καλοχτυπημένη εκτέλεση φάουλ του Κάτσε. Το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ, αφού στο 27᾽ σ᾽ εκτέλεση κόρνερ της Μπρόντμπι, ο Γλύκος έκανε λάθος υπολογισμό και στη συνέχεια της φάσης ο Ρασάνι ισοφάρισε. Εξέλιξη που έφερε αντίδραση πρώτα από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, με τον Τούντορ ν᾽ ανεβάζει τον σκόρερ πιο ψηλά από τη γραμμή της άμυνας, ωσάν αμυντικό χαφ για ν᾽ ακυρώνει την επιθετική αιχμή των γηπεδούχων. Απόφαση στην οποία βοήθησε κι ο σχηματισμός της ομάδας του Τόμας Φρανκ.
 
Ενα επιπόλαιο τελείωμα σε φάση από τον Κίτσιου είχε ως αποτέλεσμα τη μετατόπισή του στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Κωνσταντινίδη να μεταφέρεται αριστερά στη θέση του πρώτου και λίγο πιο πίσω, από τη στιγμή που το 3-4-2-1 έγινε 4-3-3 μέχρι το τέλος του πρώτου σαρανταπενταλέπτου κι ο Κόστα είχε ανέβει αφήνοντας στο κέντρο της άμυνας τους Βίτορ – Τζαβέλλα. Στο δεύτερο ημίχρονο, σ᾽ επίπεδο σχήματος όλα επανήλθαν ως ήταν στο ξεκίνημα. Ο αγώνας πήγε στη λογική της διαχείρισης για τον ΠΑΟΚ και με το χρόνο υπέρ τους πλέον απέδωσαν τα … βασικά καθώς στο μυαλό όλων άρχισε να μπαίνει κι ο Κυριακάτικος, εκτός έδρας αγώνας με τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα. Ως αλλαγή πέρασαν κατά σειρά οι Σαββίδης, Μακ, Δεληγιαννίδης με τα εύσημα της βραδιάς να πηγαίνουν περισσότερο στον Κάτσε αλλά και γενικότερα στην αμυντική γραμμή. Ιδιαίτερη και δίκαιη χαρά για τον Κίτσιου η κλήση στην Εθνική, αντίστοιχη και για τους Κωνσταντινίδη, Σαββίδη, Μυστακίδη για την Ελπίδων.
 
Εκεί όπου και πάλι η ομάδα θα έχει την πλήρη συμπαράσταση των φίλων της, καθώς υπήρξε η ενημέρωση πως έχουν δοθεί και τα οκτακόσια εισιτήρια που παρείχε η γηπεδούχος ομάδα για τις σχετικές ανάγκες του «Δικεφάλου». Εκεί όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Κάθε αγώνας είναι και μια μάχη ξεχωριστή, μάχη για τη φάση, μάχη για το βαθμό και μοιραία απαιτούνται πολλαπλάσιες ψυχικές δυνάμεις, με το επιπλέον συν του αντιπάλου για την απουσία της κόπωσης που προκαλεί ένας αγώνας προ τριών ημερών.
 
Αλλαγές θα υπάρξουν στο αρχικό σχήμα, όμως δεν μπορεί να είναι και πολλές. Ο Τσίμιροτ είναι εκτός δράσης κι ο Αντόνις θα υποβληθεί σε μαγνητική για τις ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο. Χαρίσης και Αθανασιάδης επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς, όμως θα συνιστούσε έκπληξη η χρησιμοποίησή τους έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα με τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων ν᾽ ακολουθεί. Από κοντά και οι Πέλκας, Πόζογλου, με τον τελευταίο πιθανόν και σήμερα να μπαίνει κανονικά. Ουσιαστικά, όλη η προετοιμασία αυτού του αγώνα είναι η προπόνηση του Σαββάτου. Ο Κροάτης τεχνικός του ΠΑΟΚ δήλωσε στην κάμερα των καναλιών novasports πως αυτή είναι είναι η τελευταία φορά που η προετοιμασία γίνεται με τους ποδοσφαιριστές ουσιαστικά μοιρασμένους σε δυο γκρουπ,  λόγω αυτών που δεν είχαν ως τώρα δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Σημαντικό στοιχείο κι αυτό αφού η προσπάθεια από μέρους του να «μπολιάσει» τους νέους με τους παλιούς είχε αυτήν την καίρια αντιξοότητα. Κι η διακοπή θα λειτουργήσει καταλυτικά ως προς αυτήν την κατεύθυνση, με χρόνο και ηρεμία που κερδήθηκε από την ομάδα.
 
Ταυτόχρονα άλλαξαν και πάλι τα δεδομένα στην αναζήτηση του επιθετικού που θα πλαισιώσει τον Αθανασιάδη, καθώς ο Τοϊβόνεν πήγε – ως δανεικός μάλιστα – στη Σάντερλαντ, ο Μποάκιε ή όπως αλλιώς λένε τον διεθνή Γκανέζο ακυρώθηκε ως επιλογή (σ.σ. λόγω νέων, υψηλότερων οικονομικών απαιτήσεων της τελευταίας στιγμής από την Αταλάντα προβάλλεται ως η αιτία της συγκεκριμένης εξέλιξης) με τον Φρανκ Αρνεσεν να έχει απωλέσει πλέον το διαπραγματευτικό χαρτί που λέγεται άνεση χρόνου, μιας και στον ορίζοντα φαίνεται πλέον η γραμμή τερματισμού της μεταγραφικής περιόδου. Οχι πως δεν υπάρχουν – και ικανές μάλιστα – λύσεις, ωστόσο απαιτούνται οικονομικές θυσίες για να αποκτηθούν. Η πρόκριση στους ομίλους και τα οικονομικά οφέλη φαντάζουν ως ικανά να πριμοδοτήσουν μια τέτοια κίνηση, δίχως πάντα να διαταραχθούν οι εσωτερικές ισορροπίες της ομάδας.
 
Η κληρωτίδα χτες στο Μονακό έβγαλε ως αντιπάλους του ΠΑΟΚ τη Ντόρτμουντ, την Κράσνονταρ και την Καμπάλα. Πλην της ρωσικής ομάδας, οι άλλες δυο είναι γνωστές με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Η πρώτη δε χρειάζεται συστάσεις κι η τελευταία έγινε γνωστή μέσα από τη διπλή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Ταπεινή άποψη του υπογράφοντα είναι πως τον μείζονα ρόλο τον έχει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, η κατάσταση στην οποία θα βρεθεί κι ο αγωνιστικός χαρακτήρας που θα δείξει. Η πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έχει τον δικό της, ιδιαίτερο – κυρίως ψυχολογικά – ρόλο, αφού τ᾽ αποτελέσματα σε μια σειρά σημαντικά δύσκολων αγώνων που τον περιμένουν κατά σειρά από το ξεκίνημα θα καθορίσει και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που ειδικά στη συγκεκριμένη ομάδα καθορίζει πολλά. Η σεζόν λοιπόν, ξεκίνησε για τα καλά. Ο «Δικέφαλος» προχωρά αργά και σταθερά και το άμεσο μέλλον μοιάζει πιο ενδιαφέρον από ποτέ για το τί μέλλει γενέσθαι. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους …. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.