Αιφνίδιο… στριπτίζ σε Instant story!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για το διαζύγιο ΠΑΟΚ-Λουτσέσκου και το απόλυτο κενό στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας.

Το οικογενειακό κλίμα των αποδυτηρίων και η ομοιογένεια της ομάδας σε όλα τα επίπεδα οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του και στο πρώτο αήττητο επαγγελματικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα. 

Μαζί με τον δικέφαλο του βορρά ιστορία έγραψε κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Η ιδιοκτησία της ΠΑΕ εμπιστεύθηκε τον Ρουμάνο προπονητή και τον έφερε από την Ξάνθη για να την οδηγήσει στην επιτυχία. 

Με τα καλά και τα άσχημά τους, τα κατάφεραν και οι δύο. Και η διοίκηση Σαββίδη και ο Λουτσέσκου. 

Κι όμως. Εκεί που ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να ξεκινά από εκεί που τερμάτισε, με μοναδικό στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα και τη νέα σεζόν και φυσικά να διακριθεί και στην Ευρώπη, αρχίζει και πάλι από την αρχή. 

Σίγουρα όχι από το μηδέν, αλλά ούτε καν από την ίδια αφετηρία με τους βασικούς αντιπάλους του. Είναι σίγουρα λίγο πιο πίσω από αυτούς.

Η απόφαση του Ραζβάν Λουτσέσκου να συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Χιλάλ θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με σχετικά άνεση, αν αφορούσε μόνο τον ίδιο. 

Αλλά σήμερα ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει καν γυμναστή για να βγάλει το πρόγραμμα της προπόνησης κι ενώ η ομάδα είναι σε στάδιο προετοιμασίας κι ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την Ολλανδία. 

Ο ΠΑΟΚ είναι… γυμνός από επιτελείο. Μαζί με τον προπονητή αποχώρησαν οι βοηθοί του, οι γυμναστές, οι αναλυτές, ακόμα και ο εικονολήπτης που κατέγραφε πλάνα από τις προπονήσεις και τους αγώνες της ομάδας. Το απόλυτο… στριπτίζ δηλαδή. 

Οι πληροφορίες λένε ότι τα χρήματα που θα πάρουν οι συνεργάτες του Λουτσέσκου είναι 4 και 5 φορές περισσότερα από όσα έπαιρναν στον ΠΑΟΚ. Αλλά δεν πιστεύω ότι όλοι τους εγκατέλειψαν τη Θεσσαλονίκη μόνο για τα χρήματα. 

Ναι, έπαιξαν τον κυριότερο ρόλο, αλλά για να πάρουν την απόφαση σημαίνει ότι κατ΄ αρχήν εμπιστεύονται τον Λουτσέκσου και φυσικά ότι συνεργάζονται άριστα μαζί του. 

Όχι ότι δεν θα βρει ο ΠΑΟΚ ανθρώπους από την αγορά για να ξαναστηθεί το αντίστοιχο επιτελείο. Θα βρει. Όπως βρήκε ήδη τον Φερέιρα και σύντομα θα συμφωνήσει μαζί του. Αλλά… 

Αλλά η χημεία που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με όσους είχαν πλαισιώσει τον Λουτσέσκου θα πάρει χρόνο για να κάνει την εμφάνισή της. Κι αυτό είναι πιθανό να έχει κόστος. 

Διότι ο ΠΑΟΚ λειτούργησε χτισμένος πάνω σε συγκεκριμένες σταθερές και πέτυχε όσα πέτυχε. Αυτές οι σταθερές δεν υπάρχουν πλέον. 

Η απαίτηση του Λουτσέσκου «να διατηρηθεί το group όπως είναι και του χρόνου» μάλλον δεν ικανοποιήθηκε. 

Μου μοιάζει αταίριαστο το περίφημο «για τα λεφτά τα κάνεις όλα» για τον Λουτσέσκου. Όχι γιατί τον έχω για «υπεράνω», αλλά γιατί η οικογένειά του έχει απίστευτα χρήματα. 

Ο Μιρτσέα, που ήδη άφησε αιχμές για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ, δεν θα πάρει μαζί του την αμύθητη περιουσία που έχτισε από το ποδόσφαιρο. 

Κι ο Ραζβάν δεν θα άφηνε έτσι εύκολα την πρόκληση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ για τις ζέστες της Αραβίας. 

Δεν ξέρω τι έγινε γι αυτό το ξαφνικό διαζύγιο κι αν ο Λουτσέσκου είχε προειδοποιήσει τον ΠΑΟΚ για να μη βρεθεί να τρέχει όπως τρέχει τώρα. 

Γιατί προπονητή βρήκε. Συνεργάτες θα βρει. Για όλους όμως, θα απαιτηθεί χρόνος προσαρμογής, αξιολόγηση καταστάσεων, χημεία μεταξύ των καινούργιων χαρακτήρων που θα κληθούν να συνεργαστούν. 

Γενικότερα μια εντελώς νέα κατάσταση που πρέπει να αφομοιωθεί από την διοίκηση και πάνω από όλα από την ίδια την ομάδα μέσα στα αποδυτήριά της. 

Το τι έγινε ακριβώς για να αφήσει τον ΠΑΟΚ στα… κρύα του λουτρού το ξέρει ο ίδιος ο Ραζβάν, η διοίκηση Σαββίδη και οι συνεργάτες τους. Και κάποια στιγμή θα γίνει ευρύτερα γνωστό γιατί όλο και κάποιος θα αποφασίσει να πει κάτι.

Είτε γιατί δεν θα μπορέσει να μείνει σιωπηλός για αρκετό καιρό, είτε γιατί θα προκληθεί! 

Ο ΠΑΟΚ πάντως, οφείλει να πορευτεί με συνέπεια και συνέχεια. Γιατί όπως συμβαίνει στον αθλητισμό θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τον Λουτσέσκου, αλλά και μετά τον Σαββίδη. 

Και η υπόθεση του Ρουμάνου προπονητή δίνει στον οργανισμό ΠΑΟΚ την πρώτη του ευκαιρία να αποδείξει ότι τα παθήματα γίνονται μαθήματα. 

Στα σοβαρά όμως κι όχι ως instant stories! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.