Στο “ναό” του τένις (pics)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη αρχίζουν τις προσπάθειες τους στο «ναό» του τένις, το All England Lawn Tennis Club. Κι εμείς είμαστε δίπλα τους...

Αποστολή – Γουίμπλεντον: Γιώργος Λιώρης

«Επιδιώκοντας την τελειότητα» διατείνονται εδώ και χρόνια οι διοργανωτές του Γουίμπλεντον. Είναι αλήθεια ότι ουδείς μπορεί να βρει επιχείρημα για να υποστηρίξει ότι δεν τα καταφέρνουν.

Το νιώθει κανείς από την πρώτη στιγμή που θα περάσει την είσοδο του All England Lawn Tennis Club. Θαρρείς ότι τα πάντα ακολουθούν απαρέγκλιτα τη νόρμα της παράδοσης που ξέρει να γεννά σε αυτά τα κορτ θρύλους. 

Περπατάς και νιώθεις ότι σε τυλίγει μια αύρα που ξεπερνά τα στενά όρια του τένις. Είναι σαν  ιεροτελεστία. Με την απόλυτη αρμονία χρωμάτων και την απαράμιλλη υποχρεωτική πινελιά του λευκού στον καμβά του πράσινου. 

Με τον αδιαπραγμάτευτο σεβασμό στο παρελθόν και την παράδοση, που γίνεται έμπνευση για κάθε γενιά αθλητών. Σαν να μην πέρασε μια μέρα… 

Στην πόλη πάλι παντού «αναπηδούν» μπαλάκια. Μπερδεύονται στις βιτρίνες των μαγαζιών και τις πόρτες των σπιτιών.

Αλλά όταν ο επισκέπτης πλησιάζει στην εγκατάσταση, αντιλαμβάνεται ότι πρωταγωνιστεί η ιερότητα του αρχαιότερου τουρνουά Grand Slam. 

Εκεί λοιπόν η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς κυματίζουν περήφανα τη γαλανόλευκη… 

Δεν είναι υπέροχο που και οι δύο λογίζονται φαβορί; Συνάμα και απόδειξη πόσα βήματα έχουν κάνει τα δύο παιδιά…
 
Πρώτη χρονικά αρχίζει η Μαρία σε ό,τι αποτελεί το παρθενικό της ματς κόντρα στην Μπερνάρντα Πέρα. Είναι φαβορί η Ελληνίδα απέναντι στην 24χρονη Αμερικανίδα με ρίζες από την Κροατία, ωστόσο υπάρχουν δύο ιδιαιτερότητες.

Η Πέρα είναι αριστερόχειρας, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι θα μπερδέψει την έμπειρη πια Σάκκαρη και δεύτερον το γρασίδι όταν είναι “φρέσκο” κι απάτητο βγάζει το δικό του έντονο χαρακτήρα. 
 
Οι τελευταίες λεπτομέρειες στο κορτ 16 που θα αγωνιστεί η Μαρία, έμπαιναν το απόγευμα της Κυριακής.

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο πρώτος αντίπαλος είναι γνωστός του, καθώς τον έχει νικήσει δύο φορές. Την πρώτη στα προκριματικά του Ρολάν Γκαρός το 2017 με 2-1 σετ και τη δεύτερη πέρυσι στον 3ο γύρο του Γουίμπλεντον με 3-0 σετ.

Φαβορί βέβαια και ο Στέφανος απέναντι σε έναν έμπειρο πάντως αντίπαλο, ο οποίος «αγαπάει» το χώμα.

Το ματς θα εξαρτηθεί από τη ρακέτα του Έλληνα κι όχι του Ιταλού κι είναι το τρίτο της ημέρας που θα διεξαχθεί στο πολύ όμορφο κορτ νούμερο 2. Από τις 17:30 και μετά δηλαδή αναμένεται το πρώτο σερβίς…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.