Πινέζα στο Γκνιεβίνο

Ο Ολυμπιακός αφήνει πίσω το Γκνιεβίνο της Πολωνίας, βάζοντας νέα "πινέζα" στο χάρτη των προετοιμασιών του.

Από τις 24 Ιουνίου σπίτι των ερυθρόλευκων ήταν το Mistral Hotel, ένας αθλητικός παράδεισος στο βόρειο άκρο της Πολωνίας, λίγα χιλιόμετρα από τις πομερανιακές ακτές που βρέχονται από τη βαλτική θάλασσα. Μια αγροτική, τακοποιημένη και μάλλον βαρετή επαρχία που κινείται σε ρυθμούς χελώνας, με όψη πράσινη και απλούς ανθρώπους, που το βλέμμα τους έχει χορτάσει από τις γραμμές των οριζόντων, αλλά και από τους ακούραστους έλικες του επιβλητικού αιολικού πάρκου της περιοχής. 

Το αθλητικό κέντρο έχει πάνω του τη σφραγίδα της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, καθώς ο Τσάβι και η παρέα του το είχαν ως ορμητήριο το 2012, όταν και κατέκτησαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξήχθη σε Ουκρανία και Πολωνία. Το ξενοδοχείο έχει σε κάθε γωνιά κάτι που θυμίζει τη “ρόχα” και φυσικά την τεράστια επιτυχία της. 

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε την “πολυτέλεια” να ελαχιστοποιήσει τις μετακινήσεις της, καθώς οι ποδοσφαιριστές κινούνταν με τα πόδια από τα δωμάτια στα γήπεδα της εγκατάστασης και στη συνέχεια στο γυμναστήριο ή στους υπόλοιπους βοηθητικούς χώρους. Οι καιρικές συνθήκες οριακά άγγιξαν και τις τέσσερις εποχές, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού βίωσαν από μίνι καύσωνα ως και θερμοκρασίες κοντά στους 10 βαθμούς Κελσίου. 

Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις ήταν άρτιες, ωστόσο η ποιότητα του χορταριού δεν ήταν αυτή που επιθυμούσε ο Πέδρο Μαρτίνς, το επιτελείο και οι παίκτες του. Το χορτάρι οπτικά ήταν άψογο, όμως υπήρξαν παράπονα, καθώς ήταν βαρύ και αργό, με αποτέλεσμα να προστεθεί επιπλέον κόπωση στα κουρασμένα -από τις διπλές προπονήσεις και τα φιλικά- πόδια των ποδοσφαιριστών. 

Το ταξίδι της προετοιμασίας συνεχίζεται μέσω Πολωνίας στην Αυστρία και ο Ολυμπιακός βάζει ακόμα μια πινέζα στο χάρτη των προετοιμασιών του, χωρίς απρόοπτα και με μπόλικη και ποιοτική δουλειά. 

Το ίδιο ποιοτικά είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε με τον Άγγελο Στυλιάδη, μεταφέροντας μέσω του Novasports.gr και των αθλητικών καναλιών της Nova, όλα τα νέα αλλά και την πολύτιμη εικόνα των φιλικών του Ολυμπιακού. Στο έργο μας συμπαραστάθηκε ο “δικός” μας Νίκος Γαβαλάς. Έχοντας γράψει ιστορία στο συγκεκριμένο μετερίζι, γνωρίζει με ακρίβεια τι χρειάζεται η ζωή κάθε δημοσιογράφου του έντυπου, ηλεκτρονικού, τηλεοπτικού τύπου για να γίνει πιο εύκολη. Το τραπέζι που οργάνωσε με πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δεν ήταν προς σύσφιξη των σχέσεων, καθώς οι δεσμοί που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των συγκεκριμένων ρεπόρτερ και φωτορεπόρτερ, όπως διαπίστωσα, μοιάζουν οικογενειακοί. Οπότε σαν ένα κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι το εξέλαβα, στο οποίο ήμουν καλεσμένος.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.