Σκυμμένα κεφάλια, ξανά…

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου ξενύχτησε για τον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα, μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής και γράφει για τη νέα αποτυχία της παρέας του Μέσι.

Είναι 5:30 το πρωί, ο ημιτελικός μόλις έχει ολοκληρωθεί, Παρέδες και Μαρτίνες, δύο από τους πιο νέους σε αυτή την εθνική Αργεντινής ξεσπούν σε κλάματα μετά την ήττα 2-0 από την Βραζιλία και την αποτυχία σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση. Οι υπόλοιποι; Συνηθισμένοι να χάνουν, να μην καταφέρνουν να φτάσουν ως το τέλος, ούτε καν σε Κόπα Αμέρικα, δεν τους κάνει καν αίσθηση η ήττα.

Παρακολούθησα την Αργεντινή σε όλα της τα παιχνίδια σε αυτή τη διοργάνωση. Ακόμη και τώρα ανάθεμα αν έχω καταλάβει, αν μπορείτε βοηθήστε με, τι έπαιξε, τι προσπάθησε να παίξει ο Σκαλόνι. Ένα σύστημα 4-3-3, στο οποίο προσπαθούμε να βρούμε τον Μέσι κι αν κάνει κάτι αυτός έχει καλώς, αλλιώς βόηθα Παναγιά μου. Βοήθησε με το αδύναμο Κατάρ, βοήθησε με την Βενεζουέλα, ε δε γίνεται να βοηθάει συνέχεια. Χωρίς πλάνο, χωρίς σχέδιο, με τον Μέσι ταλαιπωρημένο, να μην περνάει καλά και να φαίνεται, με τον Αγουέρο και τον Οταμέντι να συζητούν για το ξανθό σαντρέ μαλλί τους, τον Ντι Μαρία εξαφανισμένο, τον Ντιμπάλα σε δύο μεγάλες διοργανώσεις να μην έχει βγάλει ούτε 90λεπτο, τον Αρμάνι κάτω από τα δοκάρια να προκαλεί θυμηδία και τον πάγκο ανήμπορο να βοηθήσει. Ποιος Σκαλόνι που έλεγε και μια ψυχή. Από το 2006 κι έπειτα έχουμε χάσει το λογαριασμό στους προπονητές. Ας διαλέξει και επίσημα ο Μέσι μπας και αλλάξει κάτι. Η Αργεντινή πάντως έχει χάσει τη φυσιογνωμία της και αυτό είναι χειρότερο από κάθε αποτέλεσμα.

Μετά την πρώτη αγωνιστική λέγαμε ότι το μεγάλο όπλο αυτής της Βραζιλίας θα είναι η άμυνά της. Η Σελεσάο έφτασε στον τελικό χωρίς να δεχτεί γκολ. Δε συναρπάζει, αν εξαιρέσουμε το ματς του ομίλου με το Περού, αλλά παίρνει αυτό που θέλει. Ο Ντάνι Άλβες διανύει δεύτερη νιότη και ο Γκαμπριέλ Ζεσούς πέταξε στα σκουπίδια λίγη από τη δικαιολογημένη κριτική που του έχει ασκηθεί τόσα χρόνια. Οι δυο τους ήταν καταλυτικοί στη νίκη πρόκριση. Δε χρειάζεται να τονίσουμε ότι η Βραζιλία έχει γκολκίπερ. Μπορεί να βοηθήθηκε από τα δοκάρια του, αλλά ο Άλισον ξεχωρίζει και αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχία. Αρτούρ και Καζεμίρο θαρρείς πως τρέχουν ακόμα, οπότε καταλαβαίνουμε γιατί το 2-0 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά. Όσο κι αν αρέσουν στον κόσμο οι εκπλήξεις μακάρι να περάσει η Χιλή, για να δούμε έναν σούπερ τελικό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.