Άριεν Ρόμπεν… ευχαριστούμε!!

Είναι σαν το backhand του Φέντερερ... σαν τον Αντετοκούνμπο στον αιφνιδιασμό δευτερόλεπτα πριν το κάρφωμα... σαν φάουλ του Ζουνίνιο Περναμπουκάνο... ξέρεις οτι ο Ρόμπεν έρχεται! Μπορείς να τον αντιμετωπίσεις; Όχι!!!

Είναι σαν το backhand του Φέντερερ… σαν τον Αντετοκούνμπο στον αιφνιδιασμό δευτερόλεπτα πριν το κάρφωμα… σαν φάουλ του Ζουνίνιο Περναμπουκάνο… ξέρεις οτι ο Ρόμπεν έρχεται! Μπορείς να τον αντιμετωπίσεις; Όχι!!!

Κλείνεις τα μάτια και το βλέπεις! Περίπου δέκα με δεκαπέντε μέτρα μακριά από την γωνία της μεγάλης περιοχής δεξιά! Υποδέχεται την μπάλα άψογα! Την φέρνει στο αριστερό! Αρχίζει να συγκλίνει… μόλις πλησιάσει ο αντίπαλος και σκεφτεί ότι πρέπει να μαρκάρει και χώρο, σε αυτό μισό βηματάκι, ανοίγει την μπάλα και την στέλνει με φοβερό σουτ στην απέναντι πλευρά των διχτύων!

Ξέρεις ότι έρχεται! Μπορείς να το αντιμετωπίσεις! Όχι!!!

Όταν τον είδα για πρώτη φορά με την φανέλα της Χρόνινχεν, με τα χέρια κολλημένα στο κορμί, να καλπάζει από αριστερά (!!!) ήταν παίκτης γραμμής, με σέντρες πολλές!

Στην PSV Άιντχοφεν απέκτησε συναρμογή, ταχυδύναμη, αυτοπεποίθηση και άρχισε να ντριμπλάρει! Μερικές φορές έπαιζε και δεύτερος επιθετικός! Γυάλισε το μάτι των Ευρωπαίων!

Πρώτα γυάλισε του Ζοζέ Μουρίνιο και η νεόπλουτη Τσέλσι τον πήρε στην αγκαλιά της! Εκεί άρχισε να παίζει και δεξιά! Εκεί άρχισε να μαθαίνει να τρέχει και στην αντεπίθεση! Εκεί δούλεψε και αμυντικά και μετά… Ρεάλ Μαδρίτης!

Στην Μαδρίτη έμεινε μόνο μια διετία! Άρχισαν οι τραυματισμοί… επέστρεψε ο Φλορεντίνο Πέρεθ (…μισιούνται οι δυο τους) ήρθαν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Κακά, ο Μπενζεμά… οι νέοι γκαλάκτικος! Οι Ολλανδοί έφυγαν όλοι μαζί (…Ρόμπεν, Χούντελαρ, Φαν Νίστελροϊ, Σνάιντερ) και ήρθε η Μπάγερν Μονάχου!!!

Σε μια δεκαετία… οκτώ πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα, πέντε Σούπερ Καπ, ένα Champions League (…με δικό του γκολ) και ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ… καλή συγκομιδή εεε;;; 

Έχασε δύο τελικούς Champions League… τέταρτος καλύτερος παίκτης στον κόσμο το 2013 όταν νίκησε το φιλαράκι του Φρανκ Ριμπερί… τρίτος καλύτερος παίκτης το 2014 πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Μάνουελ Νόιερ.

Με την Ολλανδία έχασε έναν τελικό Παγκοσμίου κυπέλλου το 2010 με την Ισπανία… χειρότερη στιγμή της καριέρας του η φάση του 62ου λεπτού και το χαμένο τετ-α-τετ με τον Ίκερ Κασίγιας!!

Έχασε και έναν ημιτελικό σε μουντιάλ, στα πέναλτι από την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι το 2014!!!

Αν κάνουμε τους τραυματισμούς στην άκρη ίσως να μιλάμε για έναν από τους καλύτερους ακραίους επιθετικούς στην ιστορία… γκολ, ασίστ, από τον έναν καλπασμό στον άλλον… ασταμάτητος. Αμυντικά πλήρης μετά την θητεία του με τον Μουρίνιο! Προσαρμοστικός σε όλα! Άμυνα και επίθεση. Σέντρα και γκολ! 

Και μια κίνηση… ένα σήμα κατατεθέν! Σαν το step back του Νοβίτσκι… σαν το forehand του Ναδάλ… σαν γροθιά του Μάικ Τάισον… ξέρεις ότι έρχεται. Μπορείς να το αντιμετωπίσεις;; Όχι!!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.