Μην υποτιμάτε τον "Αντώνη"

Στον αστερισμό των Καμπιάσο, Μπερμπάτοφ και Εσιέν, η μεταγραφή του Άντονι Λεταλέκ πέρασε στα ψιλά τόσο στον Τύπο όσο και στις ποδοσφαιρικές συνειδήσεις.
Δημοσίευση: 20/10/2015 - 16:30
Στον αστερισμό των Καμπιάσο, Μπερμπάτοφ και Εσιέν, η μεταγραφή του Άντονι Λεταλέκ πέρασε στα ψιλά τόσο στον Τύπο όσο και στις ποδοσφαιρικές συνειδήσεις. Ο Γάλλος σταρ του Ατρόμητου, από τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, αφού συμβουλεύτηκε τον Σισέ, τον Αμπντούν και τον Αγκουαζί πήρε την απόφαση να φορέσει τη φανέλα με το αστέρι στο στήθος.

Ο "Αντώνης", όπως τον φωνάζει ο Γρηγορίου και πλέον όλοι στο Μαζαράκη, δεν ήρθε για να κολλήσει ένσημα στο Περιστέρι. Ήρθε αρχικά λόγω της ευρωπαϊκής προοπτικής και εν συνεχεία διότι έψαξε και έμαθε ότι ο Ατρόμητος είναι ένα από τα πιο οργανωμένα ελληνικά κλαμπ που κάθε χρόνο στοχεύει όλο και ψηλότερα.

Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός τον "ξενέρωσε". Ωστόσο είναι τέτοια η προσωπικότητά του και το πνεύμα νικητή που κουβαλά, που ο Ατρόμητος μόνο να κερδίσει έχει από την ύπαρξη του Λεταλέκ στους "κόλπους" του.

Η "φούρια" του Ναπολεόνι, η ανετοιμότητά του και το 4-3-3 αρχικά δεν τον είχαν στις πρώτες επιλογές του Γρηγορίου, όμως ο επαγγελματισμός του και η θέλησή του να παίξει και να βοηθήσει έχουν αρχίσει να αντιστρέφουν το κλίμα και πλέον ο τεχνικός της ομάδας προσπαθεί να χωρέσει και τα δύο του αστέρια στην εντεκάδα, ακόμη κι αν πρέπει να κάθονται στον πάγκο ο Ούμπιντες κι ο Μαρσελίνιο.

Μετρά ήδη δύο γκολ, αλλά οι δουλειές που κάνει στο γήπεδο είναι πολλές περισσότερες από το να "ματώνει" τα αντίπαλα δίχτυα. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει σχεδιασμένη τακτική ειδικά για εκείνον. Στο παιχνίδι με την Βέροια τροφοδοτείτο συνεχώς ψηλά με σκοπό να παίρνει την κεφαλιά και οι Μπρίτο, Ναπολεόνι να κινούνται κοντά του ώστε να πάρουν τις δεύτερες μπάλες. Είναι ένας τρόπος ανάπτυξης που βολεύει τον παιχνίδι της ομάδας σε αυτόν τον σχηματισμό (4-3-3).

Πλέον πρέπει στον Ατρόμητο να δουν άπαντες πως μπορούν να πάρουν πολλά παραπάνω από τον Λεταλέκ από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Σε θέμα marketing, σε θέμα επικοινωνίας και σε θέμα προσωπικότητας ο Ατρόμητος με παίκτες σαν τον Λεταλέκ μόνο να μεγαλώσει κι άλλο μπορεί. Αρκεί να τον εκμεταλλευτούν σωστά. Μια πρώτη ευκαιρία, είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή. Παιχνίδι με το οποίο ο "Αντώνης" ξυπνά και κοιμάται τις τελευταίες μέρες.