Στο μυαλό των παικτών του

Ο Ισίδωρος Πρίντεζης γράφει από το Κίελτσε για το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ με την Γκόρνικ και για τον Καρντόσο που «πειράζει» το μυαλό των παικτών του....
Δημοσίευση: 08/07/2019 - 07:58
Στη λογική απόλυτης αξιοποίησης του ρόστερ που παρέλαβε και στοχευμένων ποιοτικών ενισχύσεων για να φέρει την ομάδα στα «θέλω» του, ο Καρντόσο είναι στην ευχάριστη θέση να δουλεύει στο Κίελτσε, στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ, με τα χέρια «λυμένα». 

Λείπει ο εξτρέμ και ο φορ. Δεν προπονεί το 80% των παικτών που θα φύγει, αλλά το 80% των ποδοσφαιριστών που θα μείνει. 

Θέλει να αξιοποιήσει το ταλέντο και την ποιότητα του Κρίστιτσιτς. Εξάρι, πρώτη πάσα άμυνας, τρίτο στόπερ. Πολυτελείας. 

Θέλει μπακ φυσαρμόνικα. Χαφ και εξτρέμ. Πήρε Παουλίνιο για να πλαισιώσει Μπακάκη. Στηρίζει Χουλτ και Λόπες. Αυτοί απαρτίζουν τις πτέρυγες. Όλοι οι υπόλοιποι συνωστίζονται στα χαφ. Μάνταλος από αριστερά και Ντέλετιτς από δεξιά και Ζεράλντες πίσω από τον Γιακουμάκη. 

Στόχος; Απρόβλεπτη μεσοεπιθετικά ομάδα, αυτοματισμοί, αποτελεσματικότητα. Βάσει πλάνου που θέλει και δουλεύει και όχι βάσει εμπνεύσεων των ποδοσφαιριστών. Συνεργασία τύπου Κλωναρίδη με Λιβάια.

4-2-3-1. Σταθερό. Με πρέσινγκ και με απόπειρα ελέγχου ρυθμού και με κατοχή και με άμεση πίεση επανάκτησης κατοχής.

Στο πρώτο φιλικό με την Γκόρνικ Ζάμπρζε το δείγμα ήταν σαφές, αν και μικρής διάρκειας και ολίγον ασθενές. Σαφές όμως. Με μόλις 14 προπονήσεις εμφανούς προσπάθειας αλλαγής του DNA της ΑΕΚ και απέναντι σε πιο έτοιμο αντίπαλο, ο Καρντόσο είδε την επιρροή του στο σύνολο να έχει ένα πρώτο αποτέλεσμα. Όχι το 1-0. Είναι το τελευταίο που μετράει. Αποτέλεσμα στο μυαλό των παικτών του. Φαίνεται ότι το «πειράζει»...