Ο Φριντέτ είναι all-in

Η εξέλιξη της υπόθεσης του Τζίμερ Φριντέτ θα καθορίσει σε αποκλειστικό βαθμό τις υπόλοιπες κινήσεις του Παναθηναϊκού. Διαβάστε ποιες είναι οι σκέψεις σε κάθε περίπτωση.

Η εξέλιξη της υπόθεσης του Τζίμερ Φριντέτ θα καθορίσει σε αποκλειστικό βαθμό τις υπόλοιπες κινήσεις του Παναθηναϊκού. Διαβάστε ποιες είναι οι σκέψεις σε κάθε περίπτωση. 

Τι σχέση έχουν οι Γιάνις Στρέλνιεκς και Τζίμερ Φριντέτ; Ελάχιστη, γι΄ αυτό και σε πρώτο χρόνο προκλήθηκαν εύλογες απορίες από την εξέλιξη του μεταγραφικού σαφάρι των «πράσινων». 

Από τη στιγμή που ο Λετονός γκαρντ, ο οποίος είχε συμφωνήσει με τους «πράσινους» για ετήσιο συμβόλαιο αξιας 900.000 ευρώ, κατάφερε να βρει καλύτερο συμβόλαιο και να υπογράψει στην ΤΣΣΚΑ, η περίπτωση του Τζίμερ Φριντέτ επανήλθε στο προσκήνιο. Η πρόταση στον Αμερικανό είναι διπλάσια σε αξία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το μπάτζετ του Παναθηναϊκού εκτοξεύτηκε μέσα σε μια ημέρα. 

Μετά τις φθηνές προσθήκες των Μπέντιλ, Γουάιλι και Ράις, την αποχώρηση του Αντετοκούνμπο και την – λογική – αύξηση και παραμονή του Τόμας, το μπάτζετ του «τριφυλλιού» για τους τρεις παίκτες κυμαίνεται περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ. 

Η προηγούμενη λογική, που περιελάμβανε την απόκτηση του Στρέλνιεκς, περιελάμβανε άλλον έναν παίκτη της τάξης των 600-700 χιλιάδων ευρώ που θα έπαιζε στις θέσεις «2» και «3» και θα είχε κύριο χαρακτηριστικό το pull up και τη δημιουργία από το pick n’ roll, αλλά και μια ακόμα συμπληρωματική λύση στο «3». Ο σχεδιασμός με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού είχε στα πλάνα και την παραμονή του Θανάση Αντετοκούνμπο, όμως το φευγιό του τελευταίου στο Μιλγουόκι, σε συνδυασμό με το «όχι» του Στρέλνιεκς δημιούργησε την οικονομική συνθήκη για να γίνει δυνατή η μεγάλη πρόταση στον Φριντέτ. 

Η περίπτωση του Φριντέτ είναι… all in. O Αμερικανός σκόρερ έχει τα στοιχεία που μπορούν να λύσουν το κύριο ζητούμενο που έχει ο Αργύρης Πεδουλάκης στο μυαλό του, δηλαδή του παίκτη που θα μπορεί να φτιάξει την δική του φάση και θα αφαιρέσει από τον Καλάθη λίγη από την… παράλογη βαρύτητα που είχε στο παιχνίδι της ομάδας. Η πρόταση που φτάνει τα 1.75 εκατομμύρια ευρώ σημαίνει πως ο Φριντέτ θα απορροφήσει το μεγαλύτερο κομμάτι του μπάτζετ και για τις υπόλοιπες θέσεις θα απομείνουν πολύ λίγα χρήματα για να καλυφθεί η 5η θέση της περιφερειακής γραμμής και αυτή του αναπληρωματικού του Ιωάννη Παπαπέτρου. Σε αυτή την περίπτωση θα αναζητηθούν παίκτες με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (3&D χωρίς παιχνίδι με τη μπάλα) για να συμπληρώσουν το παζλ.

Σύμφωνοι: το παραπάνω φαίνεται μεγάλο στοίχημα. Εντούτοις στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Φριντέτ (pull up, τρίποντο, δημιουργία από το pnr, 1v1) φτάνουν και περισσεύουν για να γίνει προσπάθεια απόκτησης του, ακόμα κι αν αυτό αποβεί σε βάρος του ποιοτικού βάθους του ρόστερ. Φυσικά κανείς στο Μαρούσι δεν είναι… χθεσινός για να παραγνωρίζει ότι η απόκτηση ενός παίκτη που δεν έχει ξαναπαίξει στην Ευρώπη είναι ρίσκο σε ό,τι αφορά την ταχύτητα/ικανότητα προσαρμογής του. 

Στα παραπάνω δεν θα πρέπει να αγνοηθεί και η περίπτωση… γκλάμουρ. Πιθανή απόκτηση του Φριντέτ θα κάνει επικοινωνιακό γκέλ στον κόσμο της ομάδας και θα βοηθήσει την κίνηση του εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας, ενώ δεν θα πρέπει να αγνοηθεί και η επικοινωνιακή ώθηση που θα δώσει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σε μια περίοδο που ο ιδιοκτήτης της ομάδας έχει ανοίξει δουλειές με… φούντες σε όλα τα «πράσινα» μέτωπα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.