Το πρωτάθλημα της… 2ης θέσης μόλις ξεκίνησε!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για το αθηναϊκό ντέρμπι και τη «μάχη» της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος, που ξεκίνησε μετά τα αποτελέσματα της ένατης αγωνιστικής.

Ανεξάρτητα από τα θέματα τακτικής που ακολούθησαν στο Αθηναϊκό ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ οι Αναστασίου και Πογιέτ και το κακό θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες, το τελικό 0-0 είναι που μετράει.

Και με αυτό το αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ  φαίνεται να μένουν εκτός πρωταθλήματος από την 9η κιόλας αγωνιστική, αφού οι 8 και 10 βαθμοί που τους χωρίζουν αντίστοιχα από τον Ολυμπιακό, είναι μάλλον δύσκολο να καλυφθούν παρά το γεγονός ότι ακόμα υπάρχουν 21 παιχνίδια για όλους.

Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ, που μοιάζει να έχει… συνηθίσει τις ήττες στην Τρίπολη από τον Αστέρα και πλέον βρίσκεται 13 βαθμούς από την κορυφή.

Κι αν για την ΑΕΚ που επανήλθε στην κατηγορία και είχε ήδη και μια αλλαγή στο πάγκο της, υπάρχουν κάποιες δικαιολογίες, για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ αυτές έχουν πια τελειώσει.

Για τον Παναθηναϊκό από τις 27 Αυγούστου και το 2-2 με την Καμπάλα, που σήμανε τον αποκλεισμό του από την Ευρώπη και για τον ΠΑΟΚ από τη στιγμή που ο Σαββίδης πέτυχε να δομήσει με ορθολογικό τρόπο την ιεραρχία στην ΠΑΕ με πρόεδρο, έμπειρο τεχνικό διευθυντή και ένα νέο ταλαντούχο προπονητή.

Το οξύμωρο για τις δύο ομάδες είναι ότι ο Παναθηναϊκός με τον Αναστασίου για 3η σερί χρονιά στον πάγκο του παίζει χειρότερο ποδόσφαιρο από τις δύο προηγούμενες, ενώ ο ΠΑΟΚ πολύ καλύτερο από πέρυσι, αλλά χωρίς να έχει αποβάλει τα λάθη της στιγμής που του δημιουργούν τα προβλήματα.

Για το τριφύλλι οι αντιδράσεις του κόσμου της ομάδας ήταν χθες πιο έντονες από ποτέ και για τον Αναστασίου, αλλά και για την διοίκηση, την ώρα που για τον Τούντορ μπορεί να υπάρχει προβληματισμός, αλλά όχι και αφορισμός.

Ο Πογιέτ όταν είδε τα.. δύσκολα με το ανέβασμα του Παναθηναϊκού στο β΄ ημίχρονο, ενίσχυσε απλά τη μεσαία του γραμμή με τον Κορδέρο και μπλόκαρε την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού.

Φυσικά και δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση ήταν στη διάρκεια της εβδομάδας ο Μεχντί Αμπεντ. Ξέρω όμως, όπως και όλος ο κόσμος, ότι ο Παναθηναϊκός πάλευε να τον ξαναφέρει στην ομάδα επί τρεις σερί μεταγραφικές περιόδους. Κι όταν το πέτυχε, ο Αμπέντ απλά έμεινε εκτός αποστολής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Όπως επίσης δεν ξέρω τι… όνειρο είδε στο ημίχρονο Τούντορ και έβγαλε από το ματς τον Ζάιρο, που κρατούσε τα άκρα του Αστέρα κάτω από τη σέντρα στο α΄ ημίχρονο.

Η ψυχή του ανθρώπου είναι πράγματι «άβυσσος», αλλά όπως είπε κι ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος (απαντώντας στην ανακοίνωση του Παναιτωλικού) όταν χρειάζεσαι ριπλέι για να διαπιστώσεις αν αδικήθηκες σε μια φάση, καλύτερα να ασχολείσαι με την εμφάνιση της ομάδας σου που ενδεχομένως να μην αποτελεί και μνεία για το ποδόσφαιρο! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.