Χαρακτήρας και νέο ρεκόρ

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει για τη νέα νίκη του Πανιωνίου και το εντυπωσιακό ξεκίνημα των «κυανέρυθρων» στη φετινή Σούπερ Λιγκ.

Το “κυανέρυθρο” τραίνο δεν έκανε στάση ούτε την 10η αγωνιστική. Το “κυανέρυθρο” τραίνο είναι ασταμάτητο. Και “πατάει” όποιον βρεθεί στο διάβα του. Τελευταίο “θύμα” ο εξαιρετικός Πλατανιάς, τον οποίο ο Πανιώνιος νίκησε 2-1 στη Νέα Σμύρνη. Μια ακόμα σημαντική νίκη. Και είναι σημαντική όχι γιατί ο Πανιώνιος έχει έλλειψη βαθμών από τον προγραμματισμό του, αλλά γιατί ήρθε συνοδευόμενη από μια άσχημη εμφάνιση.

Ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος, το παραδέχθηκε στις δηλώσεις του τόσο ο Καραμάνος, προς τιμήν του, όσο και ο Ουζουνίδης. Κι όμως, το να μπορεί αυτός ο Πανιώνιος να κερδίζει ακόμα και αν δεν πείθει με την απόδοσή του είναι σπουδαίο πράγμα. Δείχνει ότι η ομάδα έχει χαρακτήρα και τον βγάζει ακόμα και στις στραβές στιγμές. Αυτό είναι που μετράει.

Επίσης, διαβάζοντας “δεξιά και αριστερά” διάφορα περί τυχαίας θέσης και πορείας του Πανιωνίου άποψή μου είναι πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης από πέρυσι που ανέλαβε ο Ουζουνίδης έχει αποκτήσει “ταυτότητα”, ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο και αν κάποιες φορές δεν το παίρνει είναι λόγω συγκυριών και λόγω έλλειψης εμπειριών από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο ρόστερ της. Τα σκαμπανεβάσματα δεν μπορεί να τα αποφύγει, δυστυχώς γι’ αυτήν. Αν μπορούσε να τα αποφύγει θα “χτυπούσε” πρωτάθλημα. 

Η φετινή πορεία του Πανιωνίου είναι συνέχεια της περυσινής του δεύτερου γύρου, εκεί όπου σε 18 ματς (2 άνευ αγώνων) συγκέντρωσε 28 βαθμούς. Φέτος, σε 10 παιχνίδια και 5 πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου οι “κυανέρυθροι” έχουν μαζέψει 19 βαθμούς και είναι στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Παρεμπιπτόντως, οι 19 βαθμοί στα πρώτα 10 παιχνίδια του πρωταθλήματος από τη σεζόν 1992-93, οπότε και άλλαξε το σύστημα βαθμολόγησης από 2-1-0 σε 3-1-0, αποτελεί νέο ρεκόρ για τον Πανιώνιο. Οπότε, ας σταματήσουν να χαρακτηρίζουν μια πορεία και μια δουλειά που γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες (για να μην ξεχνιόμαστε) τυχαία. Τύχη έχεις μία, δύο άντε τρεις φορές. Όχι στο 1/3 του πρωταθλήματος. 

ΥΓ; Αμέσως επόμενη καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή του Πανιωνίου στα πρώτα 10 παιχνίδια του πρωταθλήματος τη σεζόν 2012-13 με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον πάγκο. Τότε ο Πανιώνιος είχε μαζέψει 18 βαθμούς. 

ΥΓ 2: Τη σεζόν 1985-86, ο Πανιώνιος με σύστημα 2-1-0 συγκέντρωσε 15 βαθμούς στα πρώτα 10 ματς (6-3-1). Αν υπολογιστούν με το σημερινό σύστημα, τότε ο Πανιώνιος θα είχε 21 βαθμούς. Τότε ο Πανιώνιος είχε τερματίσει 6ος με 14-6-10 ρεκόρ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.