Κόψτε το… θέατρο και πείτε επιτέλους την αλήθεια!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και τον ρόλο της Ελλάδας στις εξελίξεις.

Η Ευρώπη έζησε κι αυτή την δική της 11η Σεπτεμβρίου με την τρομοκρατική επίθεση των Ισλαμοφασιστών στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, αλλά από εδώ και πέρα η Ελλάδα είναι που φαίνεται ότι θα μείνει μόνη της στο θέμα του προσφυγικού και θα υποχρεωθεί να μεταβληθεί σε… χωματερή ανθρώπων ψυχών.

Ένα – ένα τα κράτη της Ευρώπης, ακόμα και αυτά της Ενωμένης (υποτίθεται) Ευρώπης, θα κλείνουν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες και η χώρα μας θα είναι υπό την απειλή της αντιμετώπισης ενός ανθρώπινου κύματος που μπορεί και να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ψυχές στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η κατάσταση θα φαντάζει απολύτως εκρηκτική στα σημεία συγκέντρωσης αυτών των ανθρώπων και ο κίνδυνος να ξεφύγουν τα πράγματα από τον έλεγχο θα είναι υπαρκτός.

Τη στιγμή λοιπόν, που η ΕΕ αρνείται να δει την αλήθεια κατάματα, για τους λόγους που οδήγησαν την κατάσταση στα άκρα, η αδύναμη οικονομικά Ελλάδα θα επιβαρυνθεί με ένα κόστος που δεν μπορεί να αντέξει. Όχι μόνο οικονομικά, αλλά και κοινωνικά.

Η Ευρώπη αποδέχεται εδώ και δεκαετίες την παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ στον πλανήτη ή καλύτερα στα σημεία του πλανήτη που οι ΗΠΑ θεωρούν ότι έχουν συμφέροντα λόγω πόρων.

Κλείνει τα μάτια στους πολέμους που προκαλούνται από αυτά τα συγκεκριμένα συμφέροντα και παίρνει κι αυτή (η ΕΕ) μέρος, αφού και η δική της πολεμική βιομηχανία πουλάει όπλα για να συντηρούνται οι μάχες όπου υπάρχει αμερικανικό συμφέρον.

Τα νεκρά παιδιά που ξεβράζονται στα νερά του Αιγαίου γίνονται πρώτα θέματα στα δελτία ειδήσεων των διεθνών μέσων. Και σωστά. Τα θύματα στο Παρίσι επίσης. Και σωστά.

Για το 1,4 εκ των νεκρών του Ιράκ πόσοι έχουν ασχοληθεί; Για τους νεκρούς της Λιβύης; Του Αφγανιστάν; Της Συρίας; Της Λωρίδας της Γάζας; Των Κούρδων;

Για ανθρώπους μιλάμε είτε πρόκειται για κατοίκους της Ευρώπης, είτε της Αφρικής, είτε της Μ. Ανατολής.

Το ISIS που δημιουργήθηκε από μισθοφόρους, απλά γιγαντώθηκε και αποφάσισε να δαγκώσει το χέρι που το τάιζε! Ο Πούτιν τα είπε χθες “φόρα παρτίδα” από το βήμα του ΟΗΕ.

Ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν ποιοι εξόπλισαν τους Ισλαμοφασίστες. Ποιοι είναι εκείνοι που αγοράζουν το πετρέλαιο που πουλάνε όταν καταλαμβάνουν περιοχές εξόρυξης του μαύρου χρυσού. Και πως δεν γίνεται οι ΗΠΑ να “στίβουν” τους άλλους λαούς όπου θεωρούν ότι έχουν οφέλη για να το πράξουν. Πως πρέπει να σέβονται και τους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη.

Λέτε να αλλάξει κάτι; Δύσκολο μου φαίνεται. Η Δύση θα εμφανιστεί πιο σκληρή στη λαίλαπα ISIS και τώρα που αυτή έχει γιγαντωθεί θα προκαλεί διαρκώς αντίποινα. Οπότε κομμένο και το… θέατρο στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες!

Με την Ελλάδα όμως, τι γίνεται; Ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη και σε λίγο που οι “σύμμαχοι” θα αποφασίσουν χερσαία επέμβαση, θα της ζητηθεί η γνωστή συνδρομή αεροδιαδρόμων, λιμανιών κ.α. διευκολύνσεων.

Με ένα εκατομμύριο στοιβαγμένους πρόσφυγες ή άλλου είδους μετανάστες και μάλιστα μουσουλμάνους στο έδαφός της τι προσδοκά η κυβέρνηση; Ποιες θα πρέπει να είναι οι επιλογές της; Έχει πλάνο αντιμετώπισης της κατάστασης ή θα μείνει για μια ακόμα φορά απλός παρατηρητής, προσποιούμενος ότι… διαπραγματεύεται;

Τις πρώτες ενδείξεις τις είδαμε κιόλας. Ο Ερντογάν τα κανόνισε με τη Μέρκελ και θα πάρει 3 δισ ευρώ για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό. Χρήματα γι αυτό το πακέτο της ΕΕ προς την Τουρκία θα δώσουν και η Ελλάδα με την Κύπρο, που είναι σε μνημόνια και μάλιστα το μισό νησί υπό τουρκική κατοχή!

Οπότε δεν προσδοκώ τίποτα και δεν περιμένω τίποτα. Έκπληξη θα είναι η οποιαδήποτε θετική προς τη χώρα αντιμετώπιση του ξένου παράγοντα σε ένα διεθνές κι όχι ελληνικό πρόβλημα.

Και μένει να επαφίεμαι κι εγώ, αλλά κι οι υπόλοιποι κάτοικοι της χώρας στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που νομίζω ότι ολοένα και λιγοστεύουν! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.