Η βασίλισσα του Γουίμπλεντον και η σταθερή Ρουμάνα

O Δημήτρης Καρύδας αναλύει στο προσωπικό του blog τα δεδομένα πριν τον τελικό των γυναικών στο Γουίμπλεντον.

Το πάντοτε ανατρεπτικό και με πολλές εκπλήξεις τουρνουά γυναικών στο Γουίμπλεντον δεν αποτέλεσε εξαίρεση ούτε φέτος. Το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα ονόματα του ταμπλό αποχαιρέτησαν είτε πριν καλά καλά πατήσουν το γρασίδι του All England Tennis Club (Οσάκα), είτε θύματα της manic Monday (Μπάρτι, Πλίσκοβα). Παρόλα αυτά στο….φινάλε δεν είχαμε τίποτα ανατρεπτικό. Η Σερένα Γουίλιαμς που τεχνητά βρίσκεται στο νούμερο 11 της παγκόσμιας κατάταξης (λόγω της αποχής της για τη γέννηση της κόρης της) και η πολύ σταθερή Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ έδωσαν ραντεβού για τον τελικό! 

Η Σερένα ξαναπαίζει στα 38 της χρόνια τένις υψηλού επιπέδου. Σε ηλικία που οι περισσότερες κοπέλες έχουν αποσυρθεί ή το σκέφτονται πια πολύ σοβαρά η πιο αναγνωρίσιμη γυναίκα-αθλήτρια του πλανήτη, σίγουρα η πιο ακριβοπληρωμένη και πιθανώς η καλύτερη διάγει δεύτερη νεότητα. Δυσκολεύτηκε ελάχιστα στο φετινό Γουίμπλεντον και χαρακτηριστικό είναι ότι πέρασε τον ημιτελικό χωρίς καν να παίξει μια ώρα τένις απέναντι στην μαχητική και πεισματάρα Τσέχα Μπάρμπορα Στρίτσοβα, την έκπληξη του φετινού τουρνουά. Με τρομερή ακρίβεια και ποσοστά επιτυχίας στο πρώτο της σερβίς η Σερένα μοιάζει ακτύπητη και σίγουρα είναι πολύ διαφορετική από την περσινή Σερένα που ναι μεν έπαιξε στον τελικό του τουρνουά αλλά έψαχνε να βρει ρυθμό μετά την παρατεταμένη αποχή της. Έχοντας στόχο τον 24ο τίτλο της σε Γκραν Σλαμ τουρνουά και τον 8ο στο Γουίμπλεντον η μεγαλύτερη κυρία του τένις και η βασίλισσα του Γουίμπλεντον είναι φαβορί για να ξανακαθίσει στον θρόνο της.

Απέναντι της η εξαιρετικά σταθερή Σιμόνα Χάλεπ. Η Ρουμάνα, νούμερο 7 στην παγκόσμια κατάταξη που άρπαξε την ευκαιρία της απουσίας της Γουίλιαμς για να σκαρφαλώσει στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης έχει κάνει φέτος την καλύτερη πορεία της στο Γουίμπλεντον. Είναι ο τρίτος τελικός που θα παίξει σε Γκραν Σλαμ τους τελευταίους 18 μήνες και ήδη έχει στην τροπαιοθήκη της το Ρολάν Γκαρός που κέρδισε πέρσι. Δυναμική και πεισματάρα μπορεί να αντέξει την καταιγίδα κτυπημάτων της Σερένα στη μπέιζ λάιν της και να ανταποδώσει με πολλά επιθετικά κτυπήματα. Παίζει πολύ έξυπνα και πολλές φορές μοιάζει να μαντεύει το κτύπημα της αντιπάλου της πριν καν αυτό γίνει. Κτυπάει με δύναμη, τρέχει πολύ καλά το κορτ και όπως ο Τζόκοβιτς είναι ικανή αμυνόμενη να βγάλει πολλά winner κτυπήματα. Κάνει δύσκολα αβίαστα λάθη και ξέρει να αποκτά έλεγχο στα ράλι. Γενικά, είναι μια αντίπαλος που υπόσχεται φουλ ανταγωνισμό και αν βρεθεί σε καλή μέρα η Σερένα θα χρειαστεί να ιδρώσει πολύ για να φύγει για 8η φορά νικήτρια από το Λονδίνο. 

Γενικά η πρόβλεψη είναι ότι μάλλον θα απολαύσουμε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό τελικό στο φετινό Γουίμπλεντον αφού είναι φανερό ότι οι δύο κυρίες άντεξαν τον ανταγωνισμό και επιβίωσαν του τσουνάμι των εκπλήξεων γιατί βρίσκονται και οι δύο σε εξαιρετική κατάσταση. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.